Práce s polem – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Práce s polem – Java – Fórum – Programujte.comPráce s polem – Java – Fórum – Programujte.com

 

k1
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
16. 3. 2010   #1
-
0
-

nějak se nemůžu dobrat k tomu jak funguje ten radek
pole[i][j] = i * 10 + j;
takhle mi to vypisuje
0 1 2 3
10 11 12 13
20 21 22 23
30 31 32 33
40 41 42 43

zkoušel sem to nějak měnit ale nepřišel sem na způsob jak to funguje?:) kdybych chtěl třeba tiskout čísla od 0 do 19 nebo tak

        int [][] pole = new int [5][4];

System.out.println("pocet radek pole: " + pole.length);
System.out.println("pocet sloupcu pole: " + pole[0].length);

for (int i = 0; i < pole.length; i++) {
for (int j = 0; j < pole[i].length; j++){
pole[i][j] = i * 10 + j;
System.out.print(pole[i][j] + " ");
}
System.out.println();
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.220.–
werixon0
Návštěvník
16. 3. 2010   #2
-
0
-

Cus, problem je, ze to neni moc graficky pekny - srovnany. Takze. Tohle pole[i][j] = i * 10 + j; ti rika, ze tvoris dvourozmerne pole, neboli matici. Index pole "i" predstavuje pocet radku a index pole "j" predstavuje pocet sloupcu (pocet cisel v radku) no a znakem prirazeni "=" je naky vypocet - vem ičko, vynasob ho deseti a pricti k nemu ječko. Indexy toho pole jsou napr: [0,0] [0,1] [0,2] - obecne [i,j] . Cely vypocet pak priradis do indexu toho pole. Abys to videl, tak si zkus do toho pole priradit spis nahodnz cisla se stejnz poctem mist, napr. 1-9 nebo 10-99. Doufam, ze jsem to napsal srozumitelne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.108.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
17. 3. 2010   #3
-
0
-

kdybych chtěl třeba tiskout čísla od 0 do 19



Např. takto (pokud to chceš od indexů řádku a sloupce):


pole[i][j] = i * pole.length + j;

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý