Můj začátečnický problém – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Můj začátečnický problém – C / C++ – Fórum – Programujte.comMůj začátečnický problém – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
19. 3. 2010   #1
-
0
-

Zdravím,
mým záměrem bylo vytvořit program který by k hodnotě vložené uživatelem přičetl číslo pět napsal jsem kód ale prý je chybný. Co jsem udělal za chybu ?

#include <iostream>
int Soucet(int x, int y)
{
std::cout << "Prijimam cislo " << x << "\n";
std::cout << "\nScitam\n\a";
return (x+y);
}

int main()
{
using std::cout;
using std::cin;

cout << "Zdravim. Toto je aplikace vytvorena pro ucel pricteni \ncisla 5 k vami zadanemu cislu \n";
int a, b, c;
cout << "Vlozte cislo: ";
cin >> a;
c=Soucet(a,5);
cout << a "+5=" c;
cout << "\nKonec...\n\n";
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.240.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
19. 3. 2010   #2
-
0
-

mas chybicku zde

  cout << a "+5=" c;

má byt
  cout << a "+5=" <<c; 

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.13.98.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
19. 3. 2010   #3
-
0
-

když to napíšu :

#include <iostream>
int Soucet(int x, int y)
{
std::cout << "Prijimam cislo " << x << "\n";
std::cout << "\nScitam\n\a";
return (x+y);
}

int main()
{
using std::cout;
using std::cin;

cout << "Zdravim. Toto je aplikace vytvorena pro ucel pricteni \ncisla 5 k vami zadanemu cislu \n";
int a, b, c;
cout << "Vlozte cislo: ";
cin >> a;
c=Soucet(a,5);
cout << a "+5=" <<c;
cout << "\nKonec...\n\n";
return 0;
}

tak mi to stejně vyhodí chyby:

1>c:\users\hubert\documents\visual studio 2008\projects\testy\testy\main.cpp(19) : error C2143: syntax error : missing ';' before 'string'
1>c:\users\hubert\documents\visual studio 2008\projects\testy\testy\main.cpp(19) : error C2296: '<<' : illegal, left operand has type 'const char [4]'

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.240.–
Bald3rr0
Super člen
19. 3. 2010   #4
-
0
-

To Anonymní uživatel : Pořád tam máš chybu

cout << a "+5=" <<c;
má být
cout << a <<  "+5=" <<c;
Doporučuji projít seriál zde na programujte

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.0.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
19. 3. 2010   #5
-
0
-

já používám knížku

Naučte se C++ za 21 dní 
a jsem s ní spokojen....

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.240.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
19. 3. 2010   #6
-
0
-

ještě mám přece jenom dotaz když aplikaci uložím jako *.exe tak se zobrazí výzva k zadání čísla ale při jeho zadání a potvrzení (Enter) zbytek jenom problikne. co a kam mám do kódu napsat aby se ihned nevypnul? DÍK

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.240.–
Bald3rr0
Super člen
19. 3. 2010   #7
-
0
-

To Anonymní uživatel : To už se zde probíralo hodněkrát. Stačí se kouknout na nějaké starší téma, v jednom se to probíralo opravdu hodně.
Jinak k té knížce, divim se, že se probírají fce, když ještě není pořádně dovysvětlen výstup.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.0.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
19. 3. 2010   #8
-
0
-

cin.get();

cin.get();

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.13.98.–
hubert0
Newbie
19. 3. 2010   #9
-
0
-

já jsem si pouze něco přimyslel když jsem psal zdroják a tak mě napadlo že bych mohl něco takového zkusit... btw může proměnná např.: vstupUzivatele obsahovat to co napíše uživatel ? (myslím číslo.)

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.240.–
just me...
Bald3rr0
Super člen
19. 3. 2010   #10
-
0
-

To hubert : Samozřejmě, že může.

int vstupUzivatele;

cin >> vstupUzivatele; // Načtení vstupu ze standardního vstupu (klávesnice)
cout << vstupUzivatele;

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.0.–
hubert0
Newbie
19. 3. 2010   #11
-
0
-

táák můj "program" je hotov je to můj první počin a ačkoli je to absolutní hloupost strašně moc se mi líbí

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.240.–
just me...
hubert0
Newbie
19. 3. 2010   #12
-
0
-

a co třeba tohle: kde je chyba?

#include <iostream>

int main()
{
using std::cout;
using std::cin;
cin >> a;
cout << a;
cout << "napsali jste " << a <<;
cin.get();
cin.get();
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.240.–
just me...
Bald3rr0
Super člen
19. 3. 2010   #13
-
0
-

To hubert : Nedeklaruješ proměnnou a

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.0.–
hubert0
Newbie
19. 3. 2010   #14
-
0
-

hloupá otázka ale co mám teda připsat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.240.–
just me...
hubert0
Newbie
19. 3. 2010   #15
-
0
-

proměnnou jsem deklaroval a vznikl kód

#include <iostream>

int main()
{
using std::cout;
using std::cin;
int a;
cin >> a;
cout << "napsali jste " << a <<;
cin.get();
cin.get();
return 0;
}


a stejně dostávám chybu
1>c:\users\hubert\documents\visual studio 2008\projects\vstup uživatele\vstup uživatele\main.cpp(8) : error C2059: syntax error : ';'



co teď?

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.240.–
just me...
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
19. 3. 2010   #16
-
0
-

deklaraci a


Edit: tak pozde

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Bald3rr0
Super člen
19. 3. 2010   #17
-
0
-

To hubert : Nad cin >> a dopiš int a;. A opravdu doporučuji alespoň prvních pár lekcí zde na programujte, jsou tam probrané naprosté základy, které nejdou nijak do hloubky a jsou dobře pochopitelné.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.0.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
19. 3. 2010   #18
-
0
-

jezis to je material.. ani jednu vec nezkusi najit sam

cout << "napsali jste " << a <<;

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
gatuso0
Stálý člen
19. 3. 2010   #19
-
0
-

precti nejakej serial, deklarace promeny je zaklad uplnej ... tim ji rikas jakoby jakyho bude datovyho typu ... treba

int a;

to znamena ze bude celociselneho typu, pak mas jiny datovy typy ... string atd. ...


// sry, predstihly mne kolegove ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.10.–
HTML & CSS3 kodér na volné noze.
www.vlastimilfiser.cz
hubert0
Newbie
19. 3. 2010   #20
-
0
-

KIIV napsal:
jezis to je material.. ani jednu vec nezkusi najit sam
cout << "napsali jste " << a <<;

můj problém se nevyřešil pořád to háže ten samý error

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.240.–
just me...
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
19. 3. 2010   #21
-
0
-

ja poukazal kde ten problem je.. spravne je to

 cout << "napsali jste " << a ;

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
hubert0
Newbie
20. 3. 2010   #22
-
0
-

máte pravdu vykašlu se na knížku a dám se na nějakej seriál tady. btw. díky všem za ochotu a pomoc!!

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.240.–
just me...
Jowany
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
7. 4. 2010   #23
-
0
-

Zdravím lidi, tak jsem se setkal se stejnou chybou, dělám ve Visual C++ 2005 a vyhazuje to stále onu chybu error C2059: syntax error : ';' .. Dělal jsem cokoliv a nešlo mi to, předtím sjem úplně stejný program spustil v pohodě a teď mi stejný zdroják vyhazuje error. Dočetl jsem se, že to je chyba Visualu, ale ani jejich řešení mi nepomohlo. Stejnou chybu mi to dělalo ve Visual C++ 2008. Poraďte pls.

Dík

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.170.96.–
Jowany
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
7. 4. 2010   #24
-
0
-

Zdravím lidi, tak jsem se setkal se stejnou chybou, dělám ve Visual C++ 2005 a vyhazuje to stále onu chybu error C2059: syntax error : ';' .. Dělal jsem cokoliv a nešlo mi to, předtím sjem úplně stejný program spustil v pohodě a teď mi stejný zdroják vyhazuje error. Dočetl jsem se, že to je chyba Visualu, ale ani jejich řešení mi nepomohlo. Stejnou chybu mi to dělalo ve Visual C++ 2008. Poraďte pls.

Dík

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.170.96.–
Bald3rr0
Super člen
7. 4. 2010   #25
-
0
-

To Jowany : Budeš muset ukázat zdroják

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.0.–
Jowany
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
7. 4. 2010   #26
-
0
-

#include <stdio.h>


int main ()
{
printf ("NAZDAR");
return 0;
}


Je to to nejjednoduchší a stejně vyhazuje chybu

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.170.96.–
Bald3rr0
Super člen
7. 4. 2010   #27
-
0
-

To Jowany : Koukal jsi, jestli máš dobře nastavený cesty? Zkoušel jsi instalovat SP pro VS?

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.0.–
Jowany
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
7. 4. 2010   #28
-
0
-

Problém vyřešen :) chyběl mi tam SP, nevím jak jsem to mohl přehlédnout. Díky za pomoc, hurá do programování. TAkovou radost jsem neměl ani na vánoce.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.170.96.–
Jowany
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
15. 4. 2010   #29
-
0
-

Zdravím,
tak jsem tu znova :D už jsem trochu pokročil, řekl jsem si, že si udělám převodník času (z jakékoliv časové jednotky do jiné), ale setkal jsem se hned na samém začátku s chybou a nechápu proč tam je.

printf("Vyberte, z jake jednotky chcete prevadet (hodiny, minuty, sekundy)\n");

printf("Prosim zadejte presne jak je na vyber v zavorce: ");
scanf("%d", &jednotka_casu1);
printf("Zadejte cislo, ktere chcete prevest: ");
scanf("%d", &cislo_cas);
printf("Zadejte na jake jednotky chcete prevadet (hodiny, minuty, sekundy)\n");
printf("Prosim zadejte presne jak je na vyber v zavorce: ");
scanf("%d", &jednotka_casu2);


Spustit se to spustí. První jednotka jde zadat, ale pak to už jen vypíše všechen text z funkcí printf a zapisovat nejde. Jednak nechápu, že to přeskočilo druhý scanf a pak text a až konečný scanf do kterého ještě nelze psát. Cursor bliká, ale nereaguje na jekékoliv klávesy.
Vše nad tím mám dobře definované a tak.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.170.96.–
Jowany
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
15. 4. 2010   #30
-
0
-

Jinak teď jsem to dokončil, tak tady je celý zdroják



#include <iostream>

using namespace std;

int minuta, sekunda, hodina, cislo_cas;
char jednotka_casu1, jednotka_casu2, obnoveni, hodiny, minuty, sekundy;
int navrat = 0;
int a = 3600;
int b = 60;

int main()
{
do
{
printf("Vyberte, z jake jednotky chcete prevadet (hodiny, minuty, sekundy)\n");
printf("Prosim zadejte presne jak je na vyber v zavorce: ");
scanf("%d", &jednotka_casu1);
printf("Zadejte cislo, ktere chcete prevest: ");
scanf("%d", &cislo_cas);
printf("Zadejte na jake jednotky chcete prevadet (hodiny, minuty, sekundy)\n");
printf("Prosim zadejte presne jak je na vyber v zavorce: ");
scanf("%d", &jednotka_casu2);

if((jednotka_casu1 == hodiny) && (jednotka_casu2 == sekundy))
{
while(cislo_cas != 0)
{
(sekunda = (cislo_cas + a));
printf("Vysledek je %i sekund\n", sekunda);
}
}
else if((jednotka_casu1 == hodiny) && (jednotka_casu2 == minuty))
{
while(cislo_cas != 0)
{
(minuta = (cislo_cas + b));
printf("Vysledek je %i minut\n", minuta);
}
}
else if((jednotka_casu1 == hodiny) && (jednotka_casu2 == hodiny))
{
printf("Vysledek je %i hodin\n", cislo_cas); //doplnit ze to je zbytecna operace
}
else if((jednotka_casu1 == minuty) && (jednotka_casu2 == sekundy))
{
while(cislo_cas != 0)
{
(sekunda = (cislo_cas + b));
printf("Vysledek je %i sekund\n", sekunda);
}
}
else if((jednotka_casu1 == minuty) && (jednotka_casu2 == minuty))
{
printf("Vysledek je %i minut\n", cislo_cas); //doplnit ze to je zbytecna operace
}
else if((jednotka_casu1 == minuty) && (jednotka_casu2 == hodiny))
{
while(cislo_cas < 60)
{
(hodina = (cislo_cas - b));
printf("Vysledek je %i hodin\n", hodina);
}
}
else if((jednotka_casu1 == sekundy) && (jednotka_casu2 == hodiny))
{
while(cislo_cas < 3600)
{
(hodina = (cislo_cas - a));
printf("Vysledek je %i hodin\n", hodina);
}
}
else if((jednotka_casu1 == sekundy) && (jednotka_casu2 == minuty))
{
while(cislo_cas < 60)
{
(minuta = (cislo_cas - b));
printf("Vysledek je %i minut\n", minuta);
}
}
else if((jednotka_casu1 == sekundy) && (jednotka_casu2 == sekundy))
{
printf("Vysledek je %i sekund\n", cislo_cas); //zbytecna operace
}
else
printf("DOSLO K CHYBE !\n");

printf("Chcete jeste prevadet? (Ano/Ne - prvni pismeno) ");
scanf("%d\n", obnoveni);
}
while(obnoveni == 'A' || obnoveni == 'a');
system("cls");

return 0;
}


Ještě jsem ho pořádně nekontroloval, aale hned po prvním scanf se okno zavře, takže ani nevím jestli to jde jak má.. Omlouvám se za případně nepřehledné věci, nebo nedokonalosti, teprve začínám, tak klidně mi vše vytkněte co dělám špatně, ať pak už dělám správně.
Dík

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.170.96.–
Bald3rr0
Super člen
15. 4. 2010   #31
-
0
-

To Jowany :

scanf("%d", &jednotka_casu1);
jednotka_casu1 je typu char, takže místo %d má být %c

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.0.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
15. 4. 2010   #32
-
0
-

taky je odvazne pouzivat printf / scanf bez hlavickoveho souboru stdio.h .. asi moc nekontrolujes warningy a tak

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Jowany
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
16. 4. 2010   #33
-
0
-

Chybičky opraveny, ale stále to za prvním scanf ukončuje. Budu si to muset projít postupně, krok po kroce + jsem tam našel hafo chyb...

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.170.96.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
16. 4. 2010   #34
-
0
-

proc vubec nepouzijes cin ? kdyz uz to delas v C (nemusis resit ocekavane vstupni typy)

nuz nekolik poznamek:
- kontrolovat kolik toho scanf nacetl !!!!
- char nacitame pomoci %c nikoliv pomoci %d (ten je zase na int)
- kdyz nacteni selze, neplatny vstup ve vstupni fronte zustane - a protoze vsude mas %d ale zadavas znak.. hadej co to provede
kdyz nekontrolujes, kolik toho scanf nacetl?

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Jowany
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
16. 4. 2010   #35
-
0
-

Tak jo, mám to hotové a jede to. Akorát jsem musel upravit proměnnou jednotka_casu1 a jednotka_casu2 - ty dělali problém.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.170.96.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

Začátečnický problém — založil C3P1C3

Začátečnický problém — založil Nonameprogrammer

Začátečnický příklad — založil 10110111

Zacatecnicky dotaz — založil Figa

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý