Tvorba dll-liek – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Tvorba dll-liek – C / C++ – Fórum – Programujte.comTvorba dll-liek – C / C++ – Fórum – Programujte.com

Jorns
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
21. 3. 2010   #1
-
0
-

Zdarvím, neviete mi niekto poradiť nejaké tutoriály o programovaní dynamicky prepojovaných knižníc v jazyku c++ ? môžu byť aj knihy o dllkach. Ďakujem za pomoc...

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.41.104.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
22. 3. 2010   #2
-
0
-

Dělání DLL knihoven je v podstatě stejné jako dělání EXE programu. A hlavně ... co chceš, aby ta knihovna obsahovala? Resource, exportované funkce, exportované třídy, COM objekt .... ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Jorns
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
22. 3. 2010   #3
-
0
-

Exportované funkcie a triedy, ale potrebval by som toho viac. Takže musím vedieť "jak se to dělá". Takže nejaké to info by pomohlo. Ale hlavne trie funkcie (výpočty)

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.26.–
Grungy0
Super člen
23. 3. 2010   #4
-
0
-

skús sa pozrieť tu, pravdupovediac som sa ešte nedostal k prečítaniu celého, ale mohlo by ti to pomôcť.

http://www.zezula.net/cz/prog/vytvoreni_dll.html
http://www.codeproject.com/KB/DLL/RegDLL.aspx

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.84.–
Prvý náznak hlúposti, je pocit geniality.
Jorns0
Duch
12. 4. 2010   #5
-
0
-

Ešte k tým dll:

Potrebujem vedieť aký spôsob použitia sa používa na prácu s direct3d.
U temer všech hier sú popri exe dodávané dll knižnice ale to už každý vie, takže sa chcem opýtať čo presne obsahujú.
Napr. jedna ako 3d engine, druhý na AI, tretí zvuky atď.
Ak by niekto mohol tak nech napíše podrobnosti + linky na turoiály (učím sa c++ ale to akurát na win32 console, popritom aj win32 API) a potrebujem vedieť ako to je s tými dll´s.
Vďaka za každý príspevok...

PS. GOOD WEB

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.187.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
12. 4. 2010   #6
-
0
-

Do knihovny uložíš ledacos. A jak jsem psal v prvním příspěvku, záleží na tom, co bude ta DLL reprezentovat.

Pro tebe jako pro začínajícího je opravdu nejlepší si projít odkazy, co ti sem dal Grungy (hlavně ten první). Co se týká funkcí nebo celých tříd ... takovou funkci označíš

__declspec(dllexport)

// ...

__declspec(dllexport) int WINAPI SumNumbers(int nNum1, int nNum2);

// ...

class __declspec(dllexport) CObject {
//...
}
//

(samozřejmě je lepší se držet způsobu definice přes makro, který je taky popsán v tom článku z odkazu, a to z důvodu importu)

No a pak to naimportuješ do aplikace (nebo jiné knihovny) - musíš mít .h soubor(y) a .lib soubor (a samo i výsledný DLL soubor) - a používáš stejně jako kdyby si tu funkci nebo třídu definoval přímo v té aplikaci. Nehledej v tom složitosti, opravdu to není těžké.

Nahlásit jako SPAM
Jorns0
Duch
12. 4. 2010   #7
-
0
-

aha tak klasické funkcie s návratom ktoré sa odexportujú ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.41.102.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
13. 4. 2010   #8
-
0
-

Přesně tak, žádně věda to není. V DLL se označí pro export a v aplikaci se naimportují. Pokud půjdeš cestou toho makra, tak už nic nemusíš řešit, stačí includovat hlavičkový soubor.

Nahlásit jako SPAM
Grun0
Duch
14. 4. 2010   #9
-
0
-

Mám dotaz ,stáhl sem si nový express studio 10 a vůbec tam nemůžu najít projekt DLL je to tím ,že mám jen express?

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.200.55.–
Jorns0
Duch
14. 4. 2010   #10
-
0
-

Môže byť pretože napr. u vs2005 nebolo win32 API a u 2008 už bolo takže je to možné, stiahni si vc2008 express, tam to určite je

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.176.–
t0m450
Newbie
14. 4. 2010   #11
-
0
-

Grun napsal:
Mám dotaz ,stáhl sem si nový express studio 10 a vůbec tam nemůžu najít projekt DLL je to tím ,že mám jen express?

File - New Project - Win32 Console Application - (OK) - (Next) - DLL - (Finish)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.233.–
Grun0
Duch
15. 4. 2010   #12
-
0
-

Aha díky to mě mohlo napadnout.Sem zvyklej dávat vždy empty a vytvářat si to sám.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.200.55.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 52 hostů

Podobná vlákna

C# tvorba dll z class — založil TD

Import dll do me dll — založil VladislavK

Dll — založil paking

Moderátoři diskuze

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý