ATMEGA16 paměť – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

ATMEGA16 paměť – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.comATMEGA16 paměť – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
frontm4n0
Newbie
22. 3. 2010   #1
-
0
-

Zdravim, chtel bych se zeptat do ktere pameti a jakym zpusobem muzu ulozit napr pole znaku do pameti, tak aby byly uloženy i pri pristim zapnuti.

Nejlepe by byl nejaky maly priklad....

,,, diky ,,,

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.121.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
22. 3. 2010   #2
-
0
-

leda do eeprom

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
DragonSoul
~ Anonymní uživatel
14 příspěvků
22. 3. 2010   #3
-
0
-

Aby si nemusel pouzivat gooooogle :smile3:




#define F_CPU 8000000UL

#include <avr/io.h>
#include <avr/eeprom.h>
#include <util/delay.h>
#include "lcd.h"

uint16_t EEMEM eepromword=1500;
unsigned int servo;


int main(void)
{
uint16_t RAMword;
for (;;)
{
RAMword = eeprom_read_word(&eepromword);
servo=25;
eeprom_write_word(&eepromword,servo);
}



Nahlásit jako SPAM
IP: 62.177.99.–
frontm4n0
Newbie
22. 3. 2010   #4
-
0
-

dik moc

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.121.–
xhans690
Návštěvník
26. 3. 2010   #5
-
0
-

nepises jestli budes ukladat za behu programu nebo to tam bude natvrdo
v tom pripade muzes pouzit konstatnu const
const char znaky[] = {'z','n','a','k','y'};
je to to same jako bys pouzil pgmspace.h

a pred nazev promenne pouzil tag PROGMEM

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.47.22.–
frontm4n0
Newbie
26. 3. 2010   #6
-
0
-

To xhans69 :

Potrebuji ukladat za behu.... za behu si naplnim strukturu profil (obsahuje: nazev, parametr 1, parametr2) a tu bych pak chtel prekopirovat do pameti EEPROM napr pod nazvem "profil 1" az "profil 5" . Takove profily potrebuji uchovat a treba zavolat pri pristim zapnuti zarizeni....

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.121.–
xhans690
Návštěvník
31. 3. 2010   #7
-
0
-

To frontm4n : tak v tom pripade jak ti odpovedel DragonSoul
pouzijes eeprom.h a pak funkci hodnota=eeprom_read_byte(adresa v eepprom) pro cteni
a pro zapis eeprom_write_byte(adresa,hodnota)
pokud potrebujes zapsat int16, pak misto byte pises word, tedy eeprom_read_word(adresa v eeprom)
jeste se da pouzit eeprom_read/write_block viz eeprom.h

S M16 mas k dispozici 512B eeprom.

Pokud ti nebude stacit 512B budes muset pouzit externi eeprom. Ale to uz bude jina kapitola (I2C, SPI)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.195.237.–
frontm4n0
Newbie
1. 4. 2010   #8
-
0
-

To xhans69 :

dik, uz sem to dostudoval a jede mi to

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.121.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 16 hostů

Podobná vlákna

Atmega16 uart — založil jur3c

ATmega16 UART — založil Pelda

ATmega16 & AD7688 — založil Lotus

ATMEGA16-nastaveni — založil frontm4n

Atmega16---sfh5110-38 — založil jur3c

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý