Zdravim,
nedavno jsem zacal s assemblerem 8051. A chtel bych si zkusit nejake zapojeni s ATtiny2313 co mam doma. Ale chtel jsem se zeptat ohledne instrukcni sady pro tento jednocip. V datasheetu nejsou popsany napr. instrukce call a jmp (misto toho je tam rcall, rjmp, ijmp), nebo nejake "exoticke" instrukce jako breq, cp, cpi... Ale tyto intrukce muj program, ktery pouzivam, nedokaze prelozit a hlasi neznama instrukce. Jsou to nejake specificke instrukce pro dany jednocip a je na to potreba specialni prekladac a nebude problem s kompatibilitou kodu napsanym v 8051 ? Nebo jsem to zase pochopil nejak uplne jinak ? V tomhle docela plavu, takze predem diky za jakekoliv voditko
Fórum › Mikrokontroléry
Instrukce ATtiny 2313
avr je trosku rozdilne oproti x51.. jestli nemas nic proci C pro jednocipy tak se v nem programuje mnohem lepe.. (a i mezi C pro x51 a C pro AVR jsou docela rozdily.. obzvlaste co se tyce preruseni a nacitani dat z programove pameti a tak)
http://www.atmel.com/dyn/resources/prod_documents/doc0856.pdf
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů
Podobná vlákna
QT Creator a RDRAND instrukce — založil Seph
Nepřípustná Instrukce při přeplnění paměti — založil Mircosoft
Fáze instrukce - vytváření vlastní instukce — založil antybart
Attiny 13 — založil Rytir91
Nefunkcni Attiny — založil _Radek_
Moderátoři diskuze