Vymazavanie suborov – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vymazavanie suborov – PHP – Fórum – Programujte.comVymazavanie suborov – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Milan0
Stálý člen
30. 10. 2006   #1
-
0
-

Cawte! Mam skript, pomocou ktoreho si uzivatel moze zmenit fotku svojho profilu.. vyzera asi takto:

<form method="post" enctype="multipart/form-data">

<table align="center">
<tr><td>PHOTO</td><td><input type="file" name="file"></td></tr>
<input type=hidden name="send" value="ano">
<tr><td><input type="submit" value="UPLOAD"></td></tr>
</table>
</form>
<?

if ($send):
if (is_uploaded_file($_FILES["file"]["tmp_name"]) && $_FILES["file"]["size"]<100000 && $_FILES["file"]["type"]=="image/jpeg" || $_FILES["file"]["type"]=="image/pjpeg" || $_FILES["file"]["type"]=="image/gif" || $_FILES["file"]["type"]=="image/x-png"):
$name = $_FILES["file"]["name"];
MySQL_Query("UPDATE Admin SET fotka='$name' WHERE Login='$db_administration_login';");
move_uploaded_file($_FILES["file"]["tmp_name"], "./Users - photo/$name");
$filename=$_FILES["file"]["name"];
$filesize=round($_FILES["file"]["size"]/1024);
print "Súbor $filename o velikosti $filesize kB bol úspešne uploadovaný na server<br>";
elseif($_FILES["file"]["type"]=="image/jpeg" || $_FILES["file"]["type"]=="image/pjpeg" || $_FILES["file"]["type"]=="image/gif" || $_FILES["file"]["type"]=="image/x-png"):

$filename=$_FILES["file"]["name"];
print "Súbor $filename sa nepodarilo uploadovať pre jeho velikost<br>";

else:

$filename=$_FILES["file"]["name"];
print "Súbor $filename sa nepodarilo uploadovať pretože prehliadač nepodporuje tento typ súboru<br>";


endif;
endif;

?>

teda je tam limitovana velkost a typ suboru...tieto subory sa uploaduju do priecinka "Users-photo" (plati pre vsetkych uzivatelov). Aj ked som sa snazil skript mi nekontroloval ci uz nazov uploadovaneho suboru existuje v tomto priecinku (aby nedoslo k prepisaniu suboru ineho uzivatela) a takisto neviem ako spravit aby sa predchadzajuci subor daneho uzivatela vymazal... dik za pomoc..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
30. 10. 2006   #2
-
0
-

K mazani spuboru se pouziva unlink()

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Zdeněk Lehocký
~ Šéfkorektor
+2
Grafoman
9. 11. 2006   #3
-
0
-

Zkus za ty názvy fotek přidávat čísla uživatelů, jestli něco takového vedeš, ID-čka. Tak se nestane, že se ti to přepíše fotkou jiného uživatele.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
* Šéfkorektor *
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Zazipovanie súborov — založil lukas.balaz

Vmyzanie suborov ... — založil bazik

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý