Silverlight a ukladani dat do XML na serveru – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Silverlight a ukladani dat do XML na serveru – .NET – Fórum – Programujte.comSilverlight a ukladani dat do XML na serveru – .NET – Fórum – Programujte.com

 

jfk0
Newbie
26. 3. 2010   #1
-
0
-

Nazdar lidi,
potřeboval bych poradit, jak uložit data v silverlightu v C# do XML souboru na server. Potřebuju ty data načíst (na to jsem našel dost zdrojů) - to mi dělá tento kód:



public MainPage()
{
InitializeComponent();

LoadXMLFile();

}

private void LoadXMLFile()
{

WebClient xmlClient = new WebClient();
xmlClient.DownloadStringCompleted += new DownloadStringCompletedEventHandler(XMLFileLoaded);
xmlClient.DownloadStringAsync(new Uri("testovaciXML.xml", UriKind.RelativeOrAbsolute));

}

void XMLFileLoaded(object sender, DownloadStringCompletedEventArgs e)
{

if (e.Error == null)
{

string xmlData = e.Result;

}

}


Pak data zpracuji (změním, přidám, ...). A pak je potřebuji zase dostat změněné zpátky do toho souboru testovaciXML.xml (popřípadě ten soubor nahradit novým aktuálním). A to vůbec netuším, jak to udělat - na netu jsem nic nenašel. Díky za pomoc

Jara

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.92.51.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
26. 3. 2010   #2
-
0
-

Silverlight nemá z bezpečnostních důvodů povoleno zapisování na disk přímo, proto je potřeba vytvořit mezi XML souborem a Silverlight aplikací jakousi mezivrstvu, jinými slovy službu. Princip je vlastně úplně stejný jako při práci s databázi v mém článku http://programujte.com/?akce=clanek&cl=2010010200-silverlight-a-prace-s-databazi

Na samotný zápis pak můžeš použít třeba třídu XmlWriter.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
jfk0
Newbie
26. 3. 2010   #3
-
0
-

To Chrasty : Tvůj článek jsem samozřejmě už četl už dřív - a právě proto, že jsem to pořádně nepochopil, tak jsem se rozhodl, že data uložím místo do db do xml - a časem zkusím databázi. Jsem začátečník, snažím se učit na příkladech, ale na ukládání dat jsem se prostě zasekl. Snažím se vytvořit v podstatě takový adresář v silverlightu, abych jej měl přístupný z jakéhokoliv PC, co je připojené k netu. Poprosil bych tě, jestli by jsi mi nemohl napsat kód a já se to pak pokusím pochopit - sám to nedám.

Předem dík za jakoukoliv radu

Jara

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.92.51.–
mephi0
Expert
Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.89.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
JardaJirava0
Stálý člen
29. 3. 2010   #5
-
0
-

Ahoj, pro obousměrnou komunikaci mezi SL aplikací a serverem bych vytvořil WebService. Veškerá logika ukládání pak bude řešena na serveru a pouze zobrazování budeš řešit na klientovi. Do SL aplikace si potom přidáš web service referenci a budeš pracovat s ní.
Samozřejmě by to šlo řešit i "nákladněji", třeba přes WCF RIA Services, ale pro začátek je výše uvedený případ přes web services dostačující.

Pěkný den,

Jarda Jirava

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.35.–
MCAD, MCPD
http://jirava.net/blog
http://xaml.cz - Magazín moderních technologií založených na XAML
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Ukladani dat — založil Earl Cash

Sosání dat z jiného serveru — založil Colpik

Ziskani dat z MS SQL SERVERU — založil machis

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý