Jak zjistit přetečení? – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Jak zjistit přetečení? – C / C++ – Fórum – Programujte.comJak zjistit přetečení? – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
sobarh0
Duch
30. 10. 2006   #1
-
0
-

Dostal sem za ukol vytvorit program na prevod cisel mezi arabskou a rimskou soustavou v jazyce C podle normy c99, nesmim pouzit zadnou knihovni funkci na prevod textu na cislo a muzu pouzit jenom typ short a mam zajistit aby zadane cislo nebylo vetsi nez konstanta SHRT_MAX z limits.h

kdyz to porovnam tak podminka je vzdy false:

[i]if( cislo > SHRT_MAX )[/i] coz je jasny

napadlo me kontrolat delku retezce a pripadne porovnat znaky, ale jestli nekdo znate sikovnejsi zpusob jak zjistit preteceni, sem s nim...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Jura_0
Stálý člen
30. 10. 2006   #2
-
0
-

sobarh napsal:

Dostal sem za ukol vytvorit program na prevod cisel mezi arabskou a rimskou soustavou v jazyce C podle normy c99, nesmim pouzit zadnou knihovni funkci na prevod textu na cislo a muzu pouzit jenom typ short a mam zajistit aby zadane cislo nebylo vetsi nez konstanta SHRT_MAX z limits.h

kdyz to porovnam tak podminka je vzdy false:

[i]if( cislo > SHRT_MAX )[/i] coz je jasny

napadlo me kontrolat delku retezce a pripadne porovnat znaky, ale jestli nekdo znate sikovnejsi zpusob jak zjistit preteceni, sem s nim...


Mno, tohle reseni se mi zda nejelegantnejsi. Nebo muzete to zkusit nacist do nejakeho vetsiho datoveho typu(long long, nebo __int64) a porovnavat na cislo > SHRT_MAX...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pedro0
Stálý člen
5. 11. 2006   #3
-
0
-

ved si napis vlastnu parsovaciu f-ciu na text -> cislo ... staci ti vediet ze cislo je to v char - '0'

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vsetci ste blazni, to len ja som lietadlo
Zdeněk Večeřa
~ Korektor
0
Grafoman
17. 11. 2006   #4
-
0
-

To sobarh: Takže touhle dobou už je po všem.. takže si (snad) mohu dovolit offtopic: Zdravím FIT!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.devtea.cz | zdenekvecera.cz | @ZdenekVecera
Redaktor Programujte.com a Živě.cz
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 253 hostů

Podobná vlákna

Jak zjistit jmeno PC? — založil machis

Jak zjistit IP adrsu PC — založil machis

Jak zjistit soubory — založil XRobotRobocop

Jak zjistit počet bitů? — založil oxidián

Jak zjistit minulou stránku. — založil homelin

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý