Konzole v php – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Konzole v php – PHP – Fórum – Programujte.comKonzole v php – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Nikus0
Newbie
28. 3. 2010   #1
-
0
-

Zdravím.
Tak by mě zase něco zajímalo...

Dejme tomu že bych do řádku napsal (příkaz) "help" a vykonalo/vypsalo výše by to $help který by byl definován v seznam.php .
>Příklad klasický shell. (tím nemyslím Shell jako čerpací stanice ale shell jako příkazový řádek)

Dále například "ping www.programujte.com"
www.programujte.com by bylo definováno v souboru pingadres.php a zase by to vypsalo definovaný text/parametry.

či bych zadal příkaz "blablabla" který by se nerovnal (=) žádnému uvedenému v seznam.php tak by to automaticky vybralo $error
(přičemž by případné Injection by bylo bráněno $error )

Já bych vyděl řešení na PHP+Ajax..
Jenom sem se chtěl zeptat zkušenějších, jak by to spáchali. :smile1:
-----Vím že píšu krkolomně, proto se omlouvám za případné nedostatky u vyjadřování.. -----

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.250.204.–
Nic není pravda, Vše je dovoleno.
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
28. 3. 2010   #2
-
0
-

trochu sem nepochopil o co ti jde.. jako vzdalenou konzoli ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Nikus0
Newbie
28. 3. 2010   #3
-
0
-

To KIIV : Úplně chápu že jsi to nepochopil.. ani sem neměl psát když sem usínal..
Jde mi o to, udělat napodobeninu příkazové řádky na kterou by se člověk dostal z webu.
____________________________
|Zde by se vypisovalo echo |
| | E
|___________________________|
|Příkazová řádka | P
|--------------- -------- |

index.php // Zde by se nacházela (Příkazová řádka)
prikazy.php // Zde by byli definovány příkazy



function help () {
echo "Tento vypsaný text by putoval do sektoru E";
}



prostě bych si napsal o funkci help v sektoru "P" a ta by se vykonala přičemž kdyby obsahovala echo tak by se vypsalo do sektoru "E" snad sem to teď lépe vyjasnil :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.250.204.–
Nic není pravda, Vše je dovoleno.
KIIV+42
God of flame
28. 3. 2010   #4
-
0
-

myslim ze spoluzak delal neco takoveho v ajaxu.. ssh a tak

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Nikus0
Newbie
28. 3. 2010   #5
-
0
-

KIIV napsal:
myslim ze spoluzak delal neco takoveho v ajaxu.. ssh a tak


Děkuji Vám za (radu?)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.250.204.–
Nic není pravda, Vše je dovoleno.
marioff0
Expert
29. 3. 2010   #6
-
0
-

prikaz spracujes napr. reg.vyrazom (^([a-z]{1,}) (.*)$)
dalej zistis ci existuje funkcia k tomu "prikazu" function_exists(matches[1])....
ak ano, tak ju vykonas a do parametra funkcie vlozis tie parametre prikazu ($matches[2])...

tvoje otazky su ale tak chaoticke, ze polovicke veci vobec nechapem co chces....

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Kuboslav0
Newbie
29. 3. 2010   #7
-
0
-

Neviem čo vlastne potrebuješ, ale ak chceš spúšťať PHP skripty cez príkazový riadok tak tu máě návod:

http://php.net/manual/en/install.windows.commandline.php

a ak chceš aby to fungovalo tak, že si spustíš Windows Commander , napíšeš HELP a ono to bude robiť niečo čo je zadefinované v Tvojom skripte tak si napísal do zlej sekcie ..

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.29.146.–
</microsoft>
Nikus0
Newbie
29. 3. 2010   #8
-
0
-

Kuboslav napsal:
Neviem čo vlastne potrebuješ, ale ak chceš spúšťať PHP skripty cez príkazový riadok tak tu máě návod:

http://php.net/manual/en/install.windows.commandline.php

a ak chceš aby to fungovalo tak, že si spustíš Windows Commander , napíšeš HELP a ono to bude robiť niečo čo je zadefinované v Tvojom skripte tak si napísal do zlej sekcie ..


Né :) Zařadil sem do správné sekce, o to se neboj. Prostě konzole v PHP, a už sem to tady vysvětloval.. A jinak děkuji marioff za upřesnění, těď už bych se do toho mohl pustit po hlavě.. (teda nejdříve schéma+plán) :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.250.204.–
Nic není pravda, Vše je dovoleno.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 46 hostů

Podobná vlákna

Menu v konzole? — založil xDev

Konzole a čeština. — založil jisla

Konzole - clear — založil fnenks

Fullscreen v konzole — založil nevim

Konzole - zpoždění — založil Bhu

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý