Java projekt – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Java projekt – Java – Fórum – Programujte.comJava projekt – Java – Fórum – Programujte.com

 

sato0
Newbie
28. 3. 2010   #1
-
0
-

Zdravim,prosim o radu.Mam napisany program v grafickom rozhrani,ale chcel by som z neho urobit hotovy projekt(nieco ako exe),to znamena ,aby sa dal spustit na pocitaci,kde staci mat nainstalovany Sun Java Runtime Environment .Do teraz na kompilaciu som pouzival program JCreator LE ,ale neviem to cez neho spravit.
Neviete mi poradit jednoduchy program?
dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.212.–
vlado09910
Návštěvník
28. 3. 2010   #2
-
0
-

Vlastne chces vytvorit subor s priponou JAR - ten sa bude dat spustit ako klasicky exe subor. V JCreatore to ide urobit nasledovne: Vytvoris novy projekt kde budu vsetky potrebne kniznice a subory (class-y). Potom staci klik na Tools - Create Jar File a mas to. Ten spustis vsade kde je JRE...
BTW. ked tam to tlacitko nemas, treba ho pridat cez Configure - Option - Tools (a new a pridas si ho)
Ten subor jar bude obsahovat class-y a adresar Manifest v ktorom je zapisane kde je trieda ktora obsahuje Main - kde ma vlastne spustanie zacat)

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.245.193.–
sato0
Newbie
29. 3. 2010   #3
-
0
-

Vdaka za radu,ale aj tak sa mi to nepodarilo rozbehnut.Vypisuje mi chybove hlasenie: Failed to load Main-Class manifest attribute from .Skusal som aj NetBeans a Eclipse ,ale nepodarilo sa.Ked chcem napr. takyto program previest do jaru ,vytvorim novy project,vyberiem Basic Java Application ,dalsie nastavenia implicitne .Vlozim kod,zkompilujem a dalej sa neviem pohnut.Ked kliknem na Tools - Create Jar File ,tak sa vytvori okno.jar ,plus nejake zlozky a subory,ale jar nefunguje a vypisuje uvedene chybove hlasenie.Nevies mi poradit,co robim zle?Dakujem
kod:
import java.awt.*;
import javax.swing.*;
import java.awt.event.*;
public class okno{
static JFrame skuska = new JFrame("okno");
public static void main(String[] args){
Toolkit taSada = skuska.getToolkit();
Dimension obrVelkost = taSada.getScreenSize();
skuska.setBounds(obrVelkost.width/4, obrVelkost.height/4, obrVelkost.width/2, obrVelkost.height/2);
skuska.setDefaultCloseOperation(JFrame.EXIT_ON_CLOSE);
skuska.setVisible(true);
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.212.–
D-Fox0
Stálý člen
29. 3. 2010   #4
-
0
-

V JARu, ve slozce META-INF, je soubor MANIFEST.MF, kterej by mel obsahovat informaci o hlavni tride, ktera se bude spoustet. Tobe tam bude s nejvetsi pravdepodobnosti chybet. Nicmene doporucuji pouzit Apache Ant... jednoduchy a pritom mocny nastroj s kterym se pomoci pluginu da delat spoustu uzitecnych veci, ktere vyrazne ulehci praci. Vsichni zdejsi urcite potvrdi... Zaklady se naucis prakticky hned:
http://ant.apache.org/manual/tutorial-HelloWorldWithAnt.html
Mimochodem v tom odkazu je uvedena i ta verze bez pouziti Antu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.135.–
sato0
Newbie
29. 3. 2010   #5
-
0
-

Bud som taky blby,alebo mam nieco zle nastavene.V NetBeans vytvorim project / Java Application /nazov /vlozim kod a potom som skusal Build Main project , Clean and Build Main project , Run Main Project ,Debug Main Project , ale nic nejunguje.Co sa tyka Apache Ant ,tak som stiahol Apache Ant 1.8.0 http://ant.apache.org/bindownload.cgi ,ale ziadny subor sa neda otvorit a neviem co s tym.Prosim este o radu.Dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.186.–
D-Fox0
Stálý člen
29. 3. 2010   #6
-
0
-

Me to pres Netbeans funguje... Ale je divny ze si nemuzu v gui "naklikat" kterou tridu pouziju jako hlavni. No zkus otevrit slozku s projektem, edituj soubor manifest.mf a pridej tam radku:

Main-Class: tvujbalickek.TvojeTrida

a pak spust prikaz:
ant jar

mel by se ti vytvorit jar ve slozce 'dist', tak to testni....
//EDIT ant je cesta k binarce antu... a ten prikaz spoustej ze slozky projektu kterej chces sbuildit (tam kde mas build.xml)

kdyby to neslo, tak napis na icq/jabber co mam v profilu...

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.135.–
vlado09910
Návštěvník
29. 3. 2010   #7
-
0
-

OK, ked mas NetBeans je to easy:-) Urob presne toto:
- urob si adresar a vloz donho ten subor okno.java a uloz, zatvor
- otvor NetBeans, Vytvorit novyproject - Projekt - Java project with existing sources
- povedz mu ze to je Main project a daj mu hocijake meno ., nic viac,
- V dalsom kroku sa opyta na Source packages - vyber ten tvoj adresar
- klikaj dalej az sa preklikas na samotny projekt a daj open ten tvoj java file
- skus ho spustit (Run main project - tu sa spyta Select main class - vyber class kde je main, to je lahke:-))
- akurat som musel z neznamych pricin vyhodit nazov frame-u
- ked uspesne spustil tvoj frame klikni na Clean and build main project
- nasledne chod do adresara kde je projekt ulozeny a najdi podadresar DIST
- to jar-ko v nom spusti a je to
Teraz som to takto spravil a no problem...
V najhorsom ti to nahram na video a poslem:-))

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.245.193.–
sato0
Newbie
30. 3. 2010   #8
-
0
-

Dakujem vsetkym za pomoc,uz mi to funguje,perfektny navod,bez neho by som sa este dlho trapil.
Akurat jedna vec mi vadi ,program pouziva diakriticke znamienka a ked otvorim moj java file,tak mi nacita kod s roznymi znakmi namiesto diakritickych znamienok.Musim tam skopirovat org. kod ,nahradit pokazeny a potom uz OK.
Maximalna spokojnost :smile4:

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.97.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

Podobná vlákna

Java projekt — založil mara.navra

Java český projekt — založil jamesextreme

Java-Hra Projekt — založil Dušan

Java projekt hra — založil nickan

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý