Zjištění existence pole – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zjištění existence pole – C / C++ – Fórum – Programujte.comZjištění existence pole – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

aTTix0
Návštěvník
30. 3. 2010   #1
-
0
-

Zdravím, mám kód kde vytvořím pole objektů a potřebuju zjistit zda dané pole něco obsahuje...

např:



VisBaseEntity_cl * pEnt[maxX][maxY];

for(int y = 0; y < maxY; y++)
{
for(int x = 0; x < maxX; x++)
{
VisVector_cl vPos((25.f + x * 50.f),y * 120.f,0);
pEnt[x][y] = Game.CreateEntity(vPos, "models\\ammobox3.model");
}
}

// napr: xX = -1; yY = -1 -> v záporu není nikde xX ani yY definován a níže uvedená podmínka mi stejně uvede "existenci"

if(pEnt[xX][yY])
{
// kod kdyz existuje, něco obsahuje
}

// zkousel jsem také

if(pEnt[xX][yY] != NULL)
{
// kod kdyz existuje, něco obsahuje
}


Jak mám tedy zjistit že dané pole je prázdné ? :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.180.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
30. 3. 2010   #2
-
0
-

Když všechny položky toho pole naincilizuješ, tak potom nemůže být žádná z nich NULL. NULL by mohla být pouze v případě, že by ho Game.CreateEntity vracelo. A NULL budou před inicializací, ale to je potřeba udělat ručně (ZeroMemory, memset).

A s těmi zápornými indexy ... šaháš kamsi do paměti ... tam může být cokoliv ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
aTTix0
Návštěvník
30. 3. 2010   #3
-
0
-

aha.. Dobře, díky ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.180.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 25 hostů

Podobná vlákna

Zjištění existence procesu — založil Pavel Synek

Existence souboru — založil BDS

Existence URL — založil pawlik

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý