Tisk v C# – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Tisk v C# – .NET – Fórum – Programujte.comTisk v C# – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Chatar
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
31. 3. 2010   #1
-
0
-

Dobrý den,
nekolik let pouzivam FoxPro pro tvorbu programku, ktere mi ulehcuji zivot v praci. Jedna se o manipulaci s daty a jejich prezentaci.
Rad bych se ale posunul nekam dal, smerem k OOP. Vybral jsem si C#, ale co ted opravdu nevim, jak se v C# resi tiskove sestavy ? V knihach pro nas zacatecniky to neni. Muzete mi, prosim, odpovedet jak se v C# vytvareji tiskove sestavy?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.82.–
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
31. 3. 2010   #2
-
0
-

Hledej PrintDialog, PrintDocument ... hodně věcí to vyřeší za tebe, něco bude muset udělat sám :smile1: . Když nebudeš vědět jak dál, tak se stačí zase zeptat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
JardaJirava0
Stálý člen
31. 3. 2010   #3
-
0
-

Ahoj,

já bych doporučil jít cestou nějakého reportovacícho nástroje. Osobně mám odzkoušeny Reporting services, což je možná ve tvém případě trošku kanon na vrabce. Ale samozřejmě existuje i lokální varianta v podobě ReportVieweru. Více je možné se dozvědět třeba zde
http://www.gotreportviewer.com/

Pokud bys chtěl něco maličko sofistikovanějšího a přesto stále volně dostupného, tak doporučím
http://www.fyireporting.com/

které obsahují taktéž samostatný designer pro případ nutnosti uživatelského přizpůsobení. Obdobně pak jako report viewer jsou založeny na jazyce rdl (xml soubor).

Samozřejmě existují i komerční reportingové systémy.

Pěkný den,

Jarda Jirava

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.35.–
MCAD, MCPD
http://jirava.net/blog
http://xaml.cz - Magazín moderních technologií založených na XAML
Chatar
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
31. 3. 2010   #4
-
0
-

Díky moc za odpovědi. Data budou nejspíš na SQL, tisknout různě součtované sestavy na základě výběrů, filtrů. V knížkách se o sestavách nic nepsalo, foxka na to měla svůj nástroj. No, a určitě tu o mně neslyšíte naposledy :smile1: .

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.82.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 43 hostů

Podobná vlákna

Tisk — založil sire

Tisk — založil TuroLog

Tisk — založil Zavi

Tisk — založil bernie

Tisk stránky — založil tomj

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý