Visual Basic 2005 - Problem s nactenim do pole – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Visual Basic 2005 - Problem s nactenim do pole – Visual Basic – Fórum – Programujte.comVisual Basic 2005 - Problem s nactenim do pole – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

perseus0
Duch
31. 3. 2010   #1
-
0
-

zdravim, mam toto:

Dim binReader As New BinaryReader( _
File.Open(fileNamePath, FileMode.Open))

a potreboval bych dany soubor prekopat do pole o 2 sloupcich, 1 polozka- 1 sloupec 1bajt a druhy sloupec 2. bajt

a tak dale, dokud nebude konec. Sory ze tak hloupe, ale potrebuji se s tim poprat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.134.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
31. 3. 2010   #2
-
0
-

Pokud soubor obsahu ty bajty, které chceš uložit do pole, tak pak BinaryReader -> ReadByte.

A ukládat do pole, které bude definováno takhle nějak:



Dim pole(50, 1) As Byte


pole(0, 0) = 1
pole(0, 1) = 2
pole(1, 0) = 3

...

'misto 1, 2, 3 budou bajty z toho souboru

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
perseus0
Duch
31. 3. 2010   #3
-
0
-

To liborb :

ale praveze nevim pevnou delku pole, vice mene potrebuji ukladat s binarniho souboru pokazde 2bajty do pole.

zkousim toto:

Dim pole(binReader.BaseStream.Length) As String


Dim a As Integer = binReader.BaseStream.Length / 2


For o As Integer = 0 To a
pole(o) = binReader.ReadInt16.ToString
Next

MessageBox.Show(pole(0).ToString)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.134.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
31. 3. 2010   #4
-
0
-

String? Sem měl za to, že chceš bajty ... :




Dim delka As Integer = binReader.BaseStream.Length / 2 - 1

Dim pole(delka, 1) As Byte

For a As Integer = 0 To delka
pole(a, 0) = binReader.ReadByte()
pole(a, 1) = binReader.ReadByte()
Next

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
perseus0
Duch
31. 3. 2010   #5
-
0
-

To liborb :

diky, uz jsem si s tim pohral

pro nektere operace bych potreboval sloucit 2 polozky pole.

pole(0) a pole(1), pritom pole je Byte, asi do Int16

jde to vubec nejak?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.134.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
31. 3. 2010   #6
-
0
-

Vždycky můžeš použít "klasiku":



Dim x As UInt16

x = pole(1, 0) * 256 + pole(1, 1)


a pořadí podle toho, který bajt je vyšší a který nižší.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
perseus0
Duch
31. 3. 2010   #7
-
0
-

To liborb :
UInt16 kolik se tam da narvat bajtu? je to jen pro 2 jak jsi napsal?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.134.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
31. 3. 2010   #8
-
0
-

Ano, je to 16 bitové neznaménkové číslo neboli 2 bajty. Pokud chceš víc, tak UInt32 nebo UInt64.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
perseus0
Duch
31. 3. 2010   #9
-
0
-

sice to je uz mimo tema, ale potreboval bych vykreslovat do Picture boxu po pixelu, s tim ze mam barvu v RGB

(mam Visual basic 2005)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.134.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
1. 4. 2010   #10
-
0
-

Je to jednoduché, barva v RGB == pixel.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Visual Basic 2005 — založil dodo_mt

Visual basic - debuggin problem — založil Mirosla Šefl

Problem s načtením — založil tanned88

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý