Java pomoc – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Java pomoc – Java – Fórum – Programujte.comJava pomoc – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Johny
~ Anonymní uživatel
78 příspěvků
31. 3. 2010   #1
-
0
-

Ahoj chtěl bych se zeptat, jestli mi někdo může poradit s Javou. Potřebuju na vstupu od uzivatele 8místné číslo binárně a nevím jak zajistit, aby uživatel mohl zadat jen kombinaci 0 a 1. Kdyby někdo věděl tak děkuju

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.125.–
Reklama
Reklama
D-Fox0
Stálý člen
31. 3. 2010   #2
-
0
-

Scanner scanner = new Scanner(System.in);

int cislo;
try {
cislo = scanner.nextInt(2);
} catch (InputMismatchException e) {
System.err.println("Bad format");
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.135.–
vlado09910
Návštěvník
31. 3. 2010   #3
-
0
-

Mna napadli len 2 moznosti:
1) overit po zadani celeho retazca naraz (retazec.length()==8) a ak ma 8 znakov tak tak cez FOR prejst kazdy znak (retazec.CharAt(i) =='0' alebo 1 ... teda ak sa to nerovna vrati metoda false a poziada o zadanie retazca znovu

2) overovat po pismenach, z formulara (JTextField)
urobit takuto vec:
private void jTextField1KeyPressed(java.awt.event.KeyEvent evt) {
int key = evt.getKeyCode();
if ( ! key == java.awt.event.KeyEvent.VK_0 || key == java.awt.event.KeyEvent.VK_1)
JOptionPane.showMessageDialog("Nezadal si spravne cislo", 0);
}
No a este pocitat kolke pismeno v poradi je zadane
Tak asi tak...

PS. a ten listener vlozis priradis len na konkretne policko vo formulari:
policko.addKeyListener(new java.awt.event.KeyAdapter() {
public void keyPressed(java.awt.event.KeyEvent evt) {
jTextField1KeyPressed(evt);
}
});

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.245.193.–
D-Fox0
Stálý člen
31. 3. 2010   #4
-
0
-

Nebo lze pouzit regularni vyraz... Java na to ma tridy "Matcher" a "Pattern"
Nejsem moc zbehlej v regularnich vyrazech, ale tenhle jednoduchy by moh vypadat asi takto:

[0-1]{8}

^1[0-1]{7} //pokud by si chtel aby cislo zacinalo jednickou

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.135.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 36 hostů

Podobná vlákna

Pomoc u zkousky Java — založil Dom

Java - pomoc s programem — založil michal_XX

Pomoc java bluej — založil ori

Pomoc ukol java — založil ori

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý