Potřebuju torchu popíchnou dopředu. Dejme tomu, že je v databázi uložené datum v klasickém formátu rrrr-mm-dd a čas vždy nastaven na 23:59:59. Potřeboval bych, aby se v tento definovaný čas vykonal PHP skript, který ve stejném řádku datbáze, kde je čas uložený, přepíše v jednom sloupečku 1 na 0. Jde to nějak udělat?
Fórum › PHP
Spuštění skriptu v definovaný čas
cron musíš nadefinovat ty. unix ani win ho nebude spouštět dle nějakých závislostí na db.
a pak je na tobě, co si v něm jak naprogramuješ. tzn. uděláš update s nějakou tou podmínkou where, která ti bude vyhovovat;
ale pozor na to where podle nějakýho času, pač se cron muže zpozdit o nějakou sekundu, a už se ti neupdatuje to, co bys potřeboval.
navíc levné hostingy, jako já mám savanu, ti nenabízí cron v určený čas, ale pouze v určenou hodinu. tzn. někdy během té hodiny by ti ho měly spustit. (už se mi stalo taky, že se to spustilo o nějakou hodinu později.)
ja to riesim nasledovne.. cron sa spusta kazdych 15 minut, pricom vzdy nahliadne do db v ktorej ak najde nejaku nesplnenu ulohu (napr. mam tam 86400, cize hodina, a posledny cas spustenia ulohy) ktora bude mat rozdiel aktualneho casu a casu posledneho spustenia vacsi ako 86400, ulohu spusti.... tymto sposobom si mozem priamo v db vytvarat ulohy, bez toho aby som kazdej vytvaral noveho cron-a
hviezdicka znamena VZDY, teda ano, cron sa spusti vzdy o 23tej hodine... ale s minutami som si nie isty ... ako to chces jednorazovo spustit tak 59 23 * * *
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Spouštění skriptu v určitém čas — založil blesk
Spuštění skriptu přes JavaSkript — založil Borisek
Měření počtu spuštění skriptu — založil
Spuštění PHP skriptu přes FTP — založil MareX
Čas spuštění windows — založil Pepe