Dobrý den,
pokouším se napsar program, který by "zašifroval" text z .txt souboru do nového .txt soubor. Nejdříve se musí napsat jak se ten soubor jmenuje, a pak o kolik písmen v abecedě se má celý text posunout. Ale pořád to nějak nechce fungovat.
Poradili byste mi prosím kde mám chybu? Tady je zdrojak: http://programming.webz.cz/zdrojaky/caesar.cpp
Děkuji
Fórum › C / C++
Posun v abecedě
Tak jo, změnil jsem tam pár věcí (stále stejný link), použil operátor new, z 2D pole udělal 1D, smazal jsem goto (stejně tady bylo úplně k ničemu), ale mám teď trochu jiný problém
1. když můj textový soubor, který chci použít jako input, má více řádek, do output se nakonec dostane jen ta poslední
2. nevíte jak udělat, abych nemusel zadávat jméno souboru, ale prostě jen například přetáhnul txt soubor na ten exe a aby ho to rovnou použilo jako input? Je to vůbec možné?
Děkuji
To TomBar : 1) Protože nejprve vše načteš a potom zpracováváš... ale při načítání nové řádky přepíšeš tu starou. Možnost jak to řešit je načíst řádku, zakódovat, uložit a to opakovat s další řádkou
2) Cesta přetaženého souboru na *.exe je uložena v druhém (agrc == 1) agrv argumentu
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Posun obrazku — založil Dan
Posun znaku — založil pista
Plynulý posun — založil mikeek
Posun jmen — založil David
Posun Jmen — založil Radek