Odeslání hodnot v 1 formuláři do více tabulek – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Odeslání hodnot v 1 formuláři do více tabulek – MySQL – Fórum – Programujte.comOdeslání hodnot v 1 formuláři do více tabulek – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

doonio0
Newbie
2. 4. 2010   #1
-
0
-

Ahoj,
řeším problém, že mám formulář kde mám:
Jméno:
Příjemní:
Datum narození:
Město:
Ulice:
PSČ:

a potřebuji abyh data z prvních dvou(jméno a příjmení) se naINSERTOVALI do tabulky osoby, a zbylé záznamy(město, ulice...) se mi naINSERTOVALI do tabulky adresy.Je mi jasný že by to šlo udělat do 2formulářu, ale já bych chtěl jeden formulář, a po odeslání těch dat by se část naInsertovala jinak adurhá taky. jde to nějak?
Nebo když mám jeden formulář, data se vždy odešlou jen do jedné tabulky?
Díky za odpověď, možný náznak jak by se to dalo vyřešit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.90.128.–
marioff0
Expert
2. 4. 2010   #2
-
0
-

preco by to neslo dat do 2 tabuliek?? osoby budu mat stlpec ID s autoincrement... adresy tiez ID, bez autoincrement...

INSERT INTO osoby (meno,priezvisko) VALUES ('".$_POST['meno']."','".$_POST['priezvisko']."')

INSERT INTO adresy (id,datum_narodenia,mesto,ulica,psc) VALUES ('".mysql_insert_id()."','".$_POST['datum_narodenia']."','".$_POST['mesto']."','".$_POST['ulica']."','".$_POST['psc']."')


mysql_insert_id() http://sk.php.net/manual/en/function.mysql-insert-id.php je to co hladas...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
doonio0
Newbie
2. 4. 2010   #3
-
0
-

ID sloupec tam mám, v každé tabulce, jen nevím proč u adres bez incrementu?
Mám teď třeba v tabulce osoby člověka:
id_osoby:43(autoincrement, primary key)
jmeno:Karel
Prijmeni:Zelený
a mám tam i cizí klíč id_adresy:23, který se odkazuje na jeho bydlisko
a potom další tabulku mám adresy, kde mám
id_adresy:23(autoincrement, primary key)
mesto:Brno
ulice:Sokolska
PSC:60201
a právě když budu mít ten formulář, tak jsem chtěl udělat abych nemusel mít zvlášt formulář na osoby, a zvlášť formulář na adresy.A když to tedy jde ten formulář spojit, vyzkouším.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.90.128.–
remmidemmi0
Věrný člen
7. 5. 2010   #4
-
0
-

Co treba toto

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.244.81.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý