Drag and Drop – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Drag and Drop – .NET – Fórum – Programujte.comDrag and Drop – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
skodik.o0
Duch
2. 4. 2010   #1
-
0
-

Ahoj řeším teď následující problém a nemůžu na něj přijít, už jsem pročetl několik různých tutoriálů a řešení pro můj případ je stále v nedohlednu. Problém je následující: mám 2 pictureBoxy a pomocí drag and drop chci z jednoho do druheho dostat bitmapu. Mám 3 metody MouseDown, DragEnter a DragDrop.
MouseDown:
private void pictureBox_MouseDown(object sender, MouseEventArgs e)
{
PictureBox Pb = ((PictureBox)sender);
Pb.DoDragDrop(Pb.Image, DragDropEffects.All);

}
DragEnter:
private void pictureBox_DragEnter(object sender, DragEventArgs e)
{
e.Effect = DragDropEffects.All;
}/* Do teto casti kodu se pri krokovani vubec nedostanu, Zkousel jsem jeste navic misto nastaveni efektu dat test if (e.Data.GetDataPresent(DataFormats.Bitmap)) a pak nastavit efekt. */
DragDrop:
private void pictureBox_DragDrop(object sender, DragEventArgs e)
{
PictureBox picbox = (PictureBox)sender;
picbox.Image = (Image)e.Data.GetData(DataFormats.Bitmap);
picbox.Refresh();
}

Co jsem zkousel s textem a dvema textboxy fungovalo, ale nevím, proč mi nefunguje toto. Díky za odpověď

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.44.–
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
2. 4. 2010   #2
-
0
-

Většinou je potřeba drag & drop povolit (AllowDrop?). Otázka ovšem je, jestli to u PictureBox vůbec má fungovat. Pokud ne, tak by se to mohlo dat obejít přes jinou komponentu, která dokáže zobrazit obrázek. Nebo to lze určitě obejít přes celý formulář, kdy události od myši zpracováváš na jeho úrovni a oblast PB vyzjistíš podmínkou.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.189.142.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
2. 4. 2010   #3
-
0
-

Většinou je potřeba drag & drop povolit (AllowDrop?). Otázka ovšem je, jestli to u PictureBox vůbec má fungovat. Pokud ne, tak by se to mohlo dat obejít přes jinou komponentu, která dokáže zobrazit obrázek. Nebo to lze určitě obejít přes celý formulář, kdy události od myši zpracováváš na jeho úrovni a oblast PB vyzjistíš podmínkou.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.189.142.–
skodik.o0
Duch
2. 4. 2010   #4
-
0
-

Koukal jsem do properties PictureBoxu a tam neni zadna polozka allow drop. Allow drop jsem nasel u formulare. Takze to mam zkusit tak, ze(zjednodusene) zjistim, jestli na souradnicich kliku je picture box a pak provedu drag and drop do prislusneho p.boxu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.44.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
2. 4. 2010   #5
-
0
-

Jjj přesně tak. PB budou vymezovat obdélník (oblast) a dodávat/příjmat data, na nic jiného tam nebudou :-).

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.189.142.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 24 hostů

Podobná vlákna

Drag and drop — založil wetty

Problem drag and drop — založil shifty

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý