Zdravím. Na informatike sme práve skončili s Pascalom a programovanie na začalo dosť baviť. Preto by som sa chcel spýtať tých skúsenejších, aký jazyk by mal nasledovať. Neviem, mám si vybrať C++/C#, Javu, Python, alebo niečo iné? Poradte mi. A mohli by ste mi tu dať aj nejaké rady, ku konktrétnemu jazyku, pretože na trhu je ich množstvo a je problém si vybrať tu správnu. Ďakujem za rady.
Fórum › Vzdělání
Programovanie- dalsie kroky
no poviem ti to takto, vyskúšaj si, ktorý jazyk ti padne do oka. Napr. mne nelahodí Pascal :D ale za to C++ je Ok.
Vyber si svůj cíl - .NET (C#) nebo Javu. Osobně bych si vybral Javu.
Proč ti neřeknu, není to můj obor, pouze preference :).
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
Ja by som ti radil Delphi lebo je to grafický jazyk a programovanie je podobne ako Pascal lebo delphi je vlastne Object PASCAL. A ja som sa začal učiť v delphi len asi pred mesiacom a teraz programujem ako ten ktrí sa dva roky venuje C++.
Musíš si uvědomit, co chceš programovat.
Chceš se zabývat programováním na Linuxu i Windows? chces zpracovávat data ze senzorů, atd. Zkrtátka být blízko HW? Vyber C,C++.
Chceš programovat klasické programy na stahování, kalkulačky,....., E-shopy, využívat propracované frameworky na Linuxu i Windows? vyber Javu.
Chceš psát rychle s jednoduchým kódem? Vyber Python.
Chces psat jen na Windows, psat miniaplikace pro win 7 atd...? vyber C#.
Těžké poradit, musíš vědět sám. Z mého názoru je pěkne použitelná Java.
Doplnil bych, chceš mít možnost psát pro Windows Phone 7, využívat interaktivně web (Silverlight), psát e-shopy, internetové aplikace (ASP.NET), psát aplikace všeho druhu pro windows, s možností portace pro Linux (MONO)? Vyber C#. Rozhodně bych ho nedegradoval jen pro miniaplikace. Je to prosté taková java, která běží na Winech daleko rychleji, ale na linuxu zase pomaleji s problémy.
//Ano jsem wOvce a vím to.
Idealni jazyk do zacatku (nevim jak az si moc pokrocil v pascalu ve skole) je podle mne Python. Umozni rychle vytvaret aplikace a pri vyvoji se soustredit hlavne na vlastni implementaci misto na ruzne syntakticke pasti a zaludnosti ostatnich jazyku.
Jinak z pokrocilejsich jazyku (tim myslim pro pokrocilejsi programatory, ale nemusi to byt pravidlo) bych doporucoval C++
delphak napsal:
Ja by som ti radil Delphi lebo je to grafický jazyk a programovanie je podobne ako Pascal lebo delphi je vlastne Object PASCAL. A ja som sa začal učiť v delphi len asi pred mesiacom a teraz programujem ako ten ktrí sa dva roky venuje C++.
Delphak sice zacal pred mesicem programovat v delphi operacni system, ale nenech se zmast....takova prima umera (v delphi mesic=C++ dva roky) neexistuje. Navic i v pro C++ existuji v ruznych IDE tooly pro graficky navrh UI, takze i pro C++ je mozne si nejake ty resourci v podobe oken a tlacitek naklikat a pak k nim jen vyvest funkce :) Pripadne se daji pouzit ruzne frameworky, kterych je pro C++ az az...
To Petrroll : V žádném případě jsem nechtěl urazit C#, jen jde o portabilitu, pokud fixxa nema zajem delat pro Linux, tak se nám mění obor výběru.
Nejjednodušší bych viděl, aby fixxa řekl, co chce dělat, pak se na jazyku víceméně asi shodnem všichni.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Overflow neprekryje dalsie elementy — založil nord
Programovanie c++ — založil toso992
Programovanie — založil MiReC
Programovanie — založil fixa
Programovanie — založil Tayson