Prosím o pomoc s programem – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Prosím o pomoc s programem – Java – Fórum – Programujte.comProsím o pomoc s programem – Java – Fórum – Programujte.com

 

Mika
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
4. 4. 2010   #1
-
0
-

s těmito dvěma programy si nějak nevím rady, mohl by to někdo prosím zkusit naprogramovat, je to do školy, předem díky

1) načíst textový soubor a zjistit(vypsat do konzole) slova začínalící a končící stejným znakem


2) načíst, zpracovat a uložit textový soubor:
vstup (vstup.txt), (pouze čísla pod sebou):
52
30
823
156

výstup (výstup.txt),(formátování výstupu by měl být prostě správně jako když se počítá pod sebe) :
52
30
823
156
----
1061

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.226.208.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
5. 4. 2010   #2
-
0
-

To Mika : i když je to asi jasný ještě dodatek ke 2) program samozřejmě musí sečíst jakýkoliv počet libovolných čísel(typu int)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.226.208.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
6. 4. 2010   #3
-
0
-

Jedno z možných řešení:

1) Otevřeš soubor, budeš ho načítat po písmenkách a rozpoznávat znaky/bílé znaky (mezery apod.). Aktuální slovo si bude průběžně ukládat, znáš první písmenko, takže ho snadno porovnáš s posledním a v případě shody ho jen vypíšeš.

2) Otevřeš soubor, budeš načítat jednotlivé řádky, převádět je na celá čísla a sčítat. Tím dostaneš součet, takže budeš znát, jak moc je potřeba odsazovat jednotlivá čísla. Přejde zpět na začátek souboru, načteš číslo, doplníš mezery, vypíšeš. Nakonec přidáš ----- a výsledek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
vlado09910
Návštěvník
6. 4. 2010   #4
-
0
-

to s tym textom by mohlo byt takto:
nacitas text do Stringu. Nasledne cez replace vyhod vsetky .,?!
nasledne vytvor obrovske pole slov:
String[] poleSlov = text.split(" "); //ten delimiter je medzera
nasledne jednoduchy cyklus for, kde prejdes kazde slovo a skusis
poleSlov[i].chatAt(0) = = poleSlov[i].chatAt(poleSlov[i].length() - 1)
ak je true tak ho vypise
PS. aby tam neboli aj jednopismenne slova (a, v a pod.) treba podmienku nech overuje len ak je length viac nez 1

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.245.193.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý