URL – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

URL – PHP – Fórum – Programujte.comURL – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Milan0
Stálý člen
1. 11. 2006   #1
-
0
-

v index.php mam na jednom mieste kde sa mi otvaraju ostatne stranky tento skript:
?

<?

$page = ($_GET['page'] != '') ? $_GET['page'] : 'home';
$go = "$page.php";
if (file_exists($go)) include ($go); else;
?>

Potom jednotlive odkazy vyzeraju napr. takto:
<a href="index.php?page=flash_games>
Ale ak chcem pouzit odkaz na skript z ineho adresara vyskusal som toto:
<a href="index.php?page=Priecinok/subor> tento odkaz funguje ale zda sa mi ze je to trosku divny sposob, ci nie? Je to v poriadku?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
Pinkava Pavel0
Stálý člen
1. 11. 2006   #2
-
0
-

No, tak dela se to taky tak, ale udelej si neco jako seznam adresaru, které muzes v URL použít, kvuli php injection. Hodim ti to sem z hlavy, takze nezarucuji 100% funkcnost.



// Napr. do pole nastavis povolene adresare
$allow = array('adresar1','adresar2','adresar3');

// Kdyz existuje promenna page v url, tak vezmeme jeji hodnotu a otestujeme,
// zda je ten adresar povolen
if (IsSet($_GET['page']) {
$addr = explode("/",$_GET['page']);

// Pokud je v poli povolenych adresaru, tak ho includujeme
if (in_array($addr[0],$allow) {
include($_GET['page']);
}
else
{
// Pokud ne, tak nic neincludovat a vypsat upozorneni
echo("Zadana stranka neexistuje");
}
}


Je to jen priklad. Doufam, ze jsi me pochopil. Jinak da se to take tak udelat, zpusobu je docela dost.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Něco tak nepatrného, jako je mávnutí motýlích křídel, může způsobit uragán, který zasáhne celý svět. -- teorie chaosu --
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

Podobná vlákna

čtení url/braní dat z url — založil tribalcz

URL — založil Standa

URL — založil RePRO

URL — založil JMM

Url redirector — založil Roman

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý