Struktury – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Struktury – C / C++ – Fórum – Programujte.comStruktury – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

RePRO0
Super člen
5. 4. 2010   #1
-
0
-

Ahoj. Chtěl bych nastínit, jak by mohla vypadat jednoduchá Evidence knih. Kupříkladu máme strukturu kniha. No a já bych potřeboval přidávat knihy.

Pomohl by mi tu někdo něco podobného nastínit? (asi by se jednalo o pole struktur). Jazyk: C/C++; díky moc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.104.–
Software: C; C++; C#; Pascal; Delphi; Java Webdesign: PHP; MySQL; CSS; jQuery; Ajax; Javascript; OOP
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
5. 4. 2010   #2
-
0
-

bud pole nebo spojovej seznam.. podle toho jak casto potrebujes vyhledavat a pripadne pridavat
jen nechapu co myslis tim "nastinit"
jako kompletni navrh struktury, funkci pro praci s nimi a funkci pro praci s polem?

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
RePRO0
Super člen
5. 4. 2010   #3
-
0
-

To KIIV : Návrh struktury by mi nedělal problém. Deklarace pole struktur taky ne. To by vypadalo asi následovně:

 strukturaKnih knihy[20]; 


Spíše mi jde o tu funkci, jak by měla vypadat.
Ano, přes spojový seznam by to šlo také řešit. Díky KIIVE

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.104.–
Software: C; C++; C#; Pascal; Delphi; Java Webdesign: PHP; MySQL; CSS; jQuery; Ajax; Javascript; OOP
RePRO0
Super člen
5. 4. 2010   #4
-
0
-

Dobře, zkusím něco sepsat: (napsal jsem to z fleku, takže syntaktická chyba tam může být)



typedef struct knihaStruktura
{
char jmeno[11];
int pocetStran;
float cena;
}
a_kniha;

knihaStruktura knihy[20];
int pocitadlo = 0;

knihaStruktura * pridejKnihu(char * Xjmeno, int Xstrany, float Xcena)
{
knihaStruktura *A;

A = (knihaStruktura*)malloc( sizeof(knihaStruktura) );

strcpy(A->jmeno, Xjmeno);
A->pocetStran = Xstrany;
A->cena = Xcena;

return A;
}

knihy[pocitadlo++] = pridejKnihu("Pepa", 222, 250.8);


Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.104.–
Software: C; C++; C#; Pascal; Delphi; Java Webdesign: PHP; MySQL; CSS; jQuery; Ajax; Javascript; OOP
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
5. 4. 2010   #5
-
0
-

todle od pohledu asi nebude nejlepsi.. mas staticky pole a tezko se tam bude prihazovat pointer... bud predej do pridejKnihu rovnou pointer na tu polozku a jen ji "uprav" nebo definnuj pole ukazatelu na strukturu .. a pak samozrejme inicializovat na nejakou hodnotu



Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
RePRO0
Super člen
5. 4. 2010   #6
-
0
-

no však jsem to chtěl udělat jako pole ukazatelů na strukturu, takže:

knihaStruktura * knihy[20];

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.104.–
Software: C; C++; C#; Pascal; Delphi; Java Webdesign: PHP; MySQL; CSS; jQuery; Ajax; Javascript; OOP
Bald3rr0
Super člen
5. 4. 2010   #7
-
0
-

To RePRO : Právě jsi z toho udělal dvourozměrné pole ;).

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.0.–
RePRO0
Super člen
5. 4. 2010   #8
-
0
-

Fakt? To by mě ani nenapadlo. Spíš bych předpokládal něco jako 20 ukazatelů na strukturu. :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.104.–
Software: C; C++; C#; Pascal; Delphi; Java Webdesign: PHP; MySQL; CSS; jQuery; Ajax; Javascript; OOP
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
5. 4. 2010   #9
-
0
-

ono kazdej ukazatel totiz muze ukazovat na zacatek pole .. proto dvourozmerny pole...

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
RePRO0
Super člen
5. 4. 2010   #10
-
0
-

No a jak to mám teda vyřešit, když už to mám takto vypracované? Takových odborníků a nikde nic. :-))

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.104.–
Software: C; C++; C#; Pascal; Delphi; Java Webdesign: PHP; MySQL; CSS; jQuery; Ajax; Javascript; OOP
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
5. 4. 2010   #11
-
0
-

klidne to tak muzes nechat.. zadnej rozdil to neni

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 27 hostů

Podobná vlákna

Struktury — založil Samuel Lehotský

Struktury v C++ — založil pin2k

Struktury — založil Matěj Andrle

Struktury - please help — založil Krang

Vypis ze struktury — založil flashback

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý