Aktivita redaktorů ? ... – Návrhy na vylepšení – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Aktivita redaktorů ? ... – Návrhy na vylepšení – Fórum – Programujte.comAktivita redaktorů ? ... – Návrhy na vylepšení – Fórum – Programujte.com

 

gatuso0
Stálý člen
5. 4. 2010   #1
-
0
-

Zdravím, docela mi štve že tento portál "upadá" nevím jestly se to zdá jenom mně ale připadá mi to tak, některé seriály mají třeba 5 lekcí = spousta nedodělaných + články redaktorů, přijde mi že zde není ani jeden pravidelný redaktor který by psal články (seriály) .. Bude s Aurorou i rozšišování týmu nebo podobně ? rád bych už začal zde číst pravidelné články a přál bych si aby se portál vrátil do starých "kolejí" ;)

Tak hodně zdaru, zvláště Programujte teamu :smile7: , Gatuso

PS: Omluvte češtinu, neumim - viz. můj podpis :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.25.–
HTML & CSS3 kodér na volné noze.
www.vlastimilfiser.cz
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
5. 4. 2010   #2
-
0
-

To gatuso : Neupadáme, jen už nevydáváme seriály jako dříve, protože je to příliš náročné a navíc, dnes už tolik nevyhledávané. Dnes hledáte spíše články na konkrétní téma :).

A co se týče stálé redakce, právě naopak, máme téměř stálou redakci.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.243.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
gatuso0
Stálý člen
5. 4. 2010   #3
-
0
-

Tak to je veliká škoda ... :( Já si naopak myslím že třeba pro uplný lamy (jako sem já) by se šiknul nejakej solidní serial o C#, jak koukam tak tady je jeden 9. lekcovej a kurz má dokonce jen 3. lekce .... Jinak si myslím že menší úpadek tu je, přece jenom nevěřím že je zde navštěvnost jako dříve :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.25.–
HTML & CSS3 kodér na volné noze.
www.vlastimilfiser.cz
tulk
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
5. 4. 2010   #4
-
0
-

souhlasím s uživatelem gatuso, žádné nové články, celkově se tu poslední dobou nic neděje, ani na fóru :(

Jinak bych taky přivítal nějaký kloudný seriál o C# :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.19.46.–
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
5. 4. 2010   #5
-
0
-

Abychom mohli vydávat každý den kvalitní článek, muselo by nás být opravdu hodně.
Naším cílem není denní peridiocita článků - není to ani možné.

Články tedy vydáváme postupně - s tím, že samozřejmě chceme zvýšit jejich četnost.

V Auroře se budeme věnovat již i zpravodajství a novinkám - v oddělené sekci, aby se zpravodajství nemíchalo s odbornými články, takže denní aktualizace nás určitě čekají.

Ale není přeci pravda, že nevydáváme žádné články. Je i na vás, aby se tu něco dělo :), fórum je otevřeno všem.

Snad vás trošku uspokojí poté změna, ve kterou se proměníme :).

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.243.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
fixxa0
Newbie
5. 4. 2010   #6
-
0
-

aj ja musim suhlasit s gatuso, pretoze je tu naozaj malo novych serialov a dosť veľa je nedokoncenych,,, škoda, naozaj velka skoda

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.235.–
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
5. 4. 2010   #7
-
0
-

Pokud se bavíme o nedokončených seriálech, tak se jedná o seriály 3 až 6 let staré, k nim toho moc říci nemohu; je zbytečné je komentovat, když už nadále neběží. Taktéž stěžovat si, že tu již nejsou je dnes už passé...

A co se týče málo nových seriálů: jsou velmi náročné - jak časově, tak organizačně a navíc máme od čtenářů malé echo. Když budete více komentovat články, říkat, že se vám líbí, nebo naopak proč nelíbí, jistě to podpoří nás, autory, v další práci... Takže je to i na vás :).

A proč není i dnes tolik seriálů... Lidé chtějí všechno hned a seriály mohou vycházet jedině postupně, takže o seriály už není takový primární zájem. A za druhé byly zpřísněny podmínky, aby se nestávalo právě to, že zůstanou po 3 dílech ležet ladem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.243.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
fixxa0
Newbie
5. 4. 2010   #8
-
0
-

To Curo : ano... to som si všimol :) inak... nieje tu nejaký redaktor, ktorý by pokracoval v lekciach javy, ktore su uz tam?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.235.–
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
5. 4. 2010   #9
-
0
-

To fixxa : kdyby byl, psal by :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.243.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
6. 4. 2010   #10
-
0
-

Já prozradím, že si hraju s myšlenkou na nový seriál z vlastní hlavy. Netýkal by se přímo C#, ale jedné velmi, velmi aktuální věci. Inu, nechte se překvapit, musím si to nechat uležet v hlavě. Třeba z toho nakonec ani nic nebude:D

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
6. 4. 2010   #11
-
0
-

Tady máte typický příklad, teď je na vás, abyste Jakuba podpořili, aby zmíněný seriál realizoval ;).

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.243.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
Hoffik0
Návštěvník
6. 4. 2010   #12
-
0
-

Jojo Kuboo do tohoo !!! :-) Stačí? :-P

Ne, ale vážně, jsem napnutý jak struna. ;) Doufám že bude aspoň trochu vát vítr od .NETu ..

Jinak k tomuhle vláknu - na každým serveru se vždycky najde někdo typu " už to není co to bejvalo, jde to tady do sr**** " .. Moc bych to neřešil. Samozřejmě čím víc, tím líp ale kdo nepřispěje sám, tak by měl být rád za to co je.. Jako třeba já :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.228.–
"If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with." - Michael Jackson
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
6. 4. 2010   #13
-
0
-

To Hoffik : A takové čtenáře máme nejraději :).

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.243.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
Hoffik0
Návštěvník
6. 4. 2010   #14
-
0
-

To Curo : Jojo, to je mi jasné. Btw. Curo, jak to vypadá z "A-Rourou"? :-D Nemůžu se dočkat, například té slibované sekce zdrojových kódů zajímavých prográmků, atd. Jak jste na tom?

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.228.–
"If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with." - Michael Jackson
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
6. 4. 2010   #15
-
0
-

To Hoffik : Zdrojáky jsme před pár dny testovali a vypadaj dobře :). Ještě ale na nich je třeba dodělat drobnosti.

Přesný termín znám ještě není...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.243.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
yaqwsx+9
Posthunter
6. 4. 2010   #16
-
0
-

To Curo : A rok je znám?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.104.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
6. 4. 2010   #17
-
0
-

To yaqwsx : Jak už tu někdo řekl, bude to za dva měsíce a tento termín se posunuje s každou takovou otázkou.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.16.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
durmitor
~ Redaktor
0
Věrný člen
6. 4. 2010   #18
-
0
-

Co se týče seriálu, pracuju na několika dílech o počítačovém zpracování signálů. Jde to pomalu, protože psaní není samozřejmě jediná činost, který se musím věnovat. Očekávám, že takovej "vydatelnej" počet článků na tohle téma bude v září, říjnu. Původně jsem chtěl vydávat jeden po druhém, ale nakonec jsem si to rozmyslel právě proto, že by stále zaznívaly dotazy, kdy výjde to nebo ono a já bych spěchal a nestálo by to za nic. Takže, kdo se těší, nechť ještě nějaký ten měsíc posečká. A kdo se netěší, o nic nepříjde :)

Edit: Příklady budou v C#. takže zde bude možné procvičit základní znalosti tohoto jazyka na praktických příkladech.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.236.208.–
Nejhorší není nemít práci. Nejhorší je nechtít práci...
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
6. 4. 2010   #19
-
0
-

To yaqwsx : Určitě tento. :)

Jak vidíte, snažíme se :).

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.243.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
8. 4. 2010   #20
-
0
-

Ano ano, velmi tvrdě pracuji na Code systému

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.68.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
gatuso0
Stálý člen
8. 4. 2010   #21
-
0
-

Ou tady je komentů :smile19: jinak, ted musím naopak redaktory pochválit, zrovna pročítám "Kurz Python" je velice pěkně udělaný :) a má dokonce 24. lekcí čehož si cením, opravdu super díky ! :) jinak ta Aurora bude v Květnu jo ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.9.–
HTML & CSS3 kodér na volné noze.
www.vlastimilfiser.cz
8. 4. 2010   #22
-
0
-

To gatuso : Přijde na to, jak si definuješ Květen :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.16.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Hoffik0
Návštěvník
8. 4. 2010   #23
-
0
-

:smile1: Musím se smát, jak to vždycky pan Janošík zazdí :smile5:

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.228.–
"If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with." - Michael Jackson
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
9. 4. 2010   #24
-
0
-

Přijde na to, kdy vyhodíme pana Janošíka :D.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.243.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
9. 4. 2010   #25
-
0
-

Tak snad to zas tolik nepřeháním, ne? Nebo co je tady k smíchu?

To Curo : :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.157.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
durmitor
~ Redaktor
0
Věrný člen
9. 4. 2010   #26
-
0
-

Curo je dobrej srandista, ale nepodceňuj jeho strach co se týče jeho prvenství v počtu komentářů, to je určitě schopnej čehokoliv :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.236.208.–
Nejhorší není nemít práci. Nejhorší je nechtít práci...
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
9. 4. 2010   #27
-
0
-

To durmitor : Muhehe :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.164.4.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
w3m0
Grafoman
9. 4. 2010   #28
-
0
-

To durmitor : Hehe:)

To, že se tu vydávají pomalu články mi nevadí. Vadí mi, že tu prostě není o čem diskutovat, alespoň pro mě. Kdysi tu bylo pár lidí, kteří uměli, a zbytek se od nich učil. Kde jsou ty doby, kdy nikdo nevěděl, co je to Lorem ipsum? Každým dnem se tu člověk dozvěděl něco zajímavého, nebylo tolik konkrétně zaměřených diskuzí, tzn zajímalo mě 50%+ témat.

Teď, jak umím to, co jsem potřeboval - PHP, Python a základy jiných jazyků a víc nepotřebuji, připadám si hrozně odsunutý, téma Programujte je úplně jinde než před třema rokama. Kdysi byly zajímavá témata, které mohl číst každý, kritika webů, komunita.. Kde jsou ty doby, kde se soutěžilo v sekci Zdrojáky? :) Teď tu už prostě chybí ta komunita, je to jako Yahoo Answers, každý se zeptá a už se neozve. To bude důvod, proč sem chodím cca 1x za 14 dní, mezitímco jsem tu vždy byl alespoň 5x / den.

Vraťte nám druhou verzi, geona, Zelenáče apod., a zapomeňte všechno, co jste se za ty tři roky naučili, chci to znova prožít:))

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.200.–
Sa Nata A Na. Howgh
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
9. 4. 2010   #29
-
0
-

To w3m :
To byly krásné časy :-)

Ale věřím, že s příchodem Aurory přijde i nové nadšení a úroveň tohoto serveru se opět trochu pozvedne...

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.166.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
9. 4. 2010   #30
-
0
-

To w3m : My lidé jsme strašně nedokonalí (ačkoliv někteří z nás se k tomuto cíli blíží - egoistická poznámka), vždy je co se učit, nejen na tomto serveru. Zkus zavítat i k jiným tématům (ne jen technickým, apod). Uvidíš, že jsou stejně a nebo i více zajímavá.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.157.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
9. 4. 2010   #31
-
0
-

To w3m : Pěkný příspěvek, díky.
Osobně s tím zkusím něco udělat... Ale vrátit čas nemohu :D
I lidé se mění, není to jen webem... Lidé chtějí všechno hned. A to nejde.
Zkus nám dát ještě druhou šanci :).

Nevím, kolik toho mohu slíbit, ale za sebe slibuju větší svoji aktivitu na všechny strany...

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.164.4.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
w3m0
Grafoman
9. 4. 2010   #32
-
0
-

@Blujacker, Taky doufám, moje osudová chvilka tady byla v době toho čtrnáctidenního výpadku, a pak jsem se nějak zapomněl vrátit:)

@DeaLer, Jistěže je co se učit, ale technologií je hromada a já se snažím hlavně umět něco pořádně, než všechno trochu. Co takhle nějaká zajímavost z PHP? Á, poslední článek z Leden 14th, ve fóru poslední příspěvek 2 dny starý.

@Curo, hlavní problém je, že lidé jdou dopředu. Jak říkám, doby, kdy jsme se hádali že jsme to Lorem Ipsum někde viděli jsou pryč, a to byly ty nejlepší časy:) Já rád šanci dám, ale tady ta komunita hrozně mizí. Jeden příklad za všechny: Lidi jsou ve specializovaných kategoriích, kde se tu osazenstvo po jedné, dvou otázkách už ani ne. Tohle vlákno, zde se může vyjádřit k tomu celé fórum, svoje názory, vzpomínky, pocity.

A proč do tohohle vlánka tedy nikdo nepíše? Nikdo tady není, je to smutné, ale když se podívám po vlákně, tak tu jsou jenom redaktoři. Žádná komunita. Je to jako idnes bez čtenářů, kde se vydavatelé článků hodnotí navzájem.

Například mi připadá, že tu bylo několik kroků "vedle", jako je například Kritika webů. Dejte ji zase do fóra, pokud možno do offtopicu. Musí se to protřídit, nemůže dát do kritiky webů každý svoji stránku, kterou dělal den. Takových webů je dneska hromada, místo bych naopak dal pro ty, které chtějí něco představit, prezentovat, a nestydí se pro to založit nové téma, všechno popsat, případně pomoct a diskutovat o tom.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.200.–
Sa Nata A Na. Howgh
9. 4. 2010   #33
-
0
-

To w3m : Myslím, že by mělo být nejdůležitější umět od každého trochu, protože nikdy nemůžeš vědět, co se ti bude hodit. Já jsem za každou novou informaci maximálně vděčnej. Samozřejmě je třeba rozumět několika věcem více než ostatním, to určitě.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.157.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
w3m0
Grafoman
9. 4. 2010   #34
-
0
-

Problém vidím možná v tom, že většina programovacích jazyků je běh na dlouhou trať. Pokud si člověk přečtě prvních pět lekcí, možná mu to přidá na obecném rozhedu, ale nikdy je v praxi nevyužije. Přeci nebude v praxi používat něco, co neumí, že? U programovacích jazyků je lepší si nejdřív rozmyslet, vybrat a pořádně se učit. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.200.–
Sa Nata A Na. Howgh
10. 4. 2010   #35
-
0
-

To w3m : Já osobně jsem spíše teoretik než praktik, takže to mi nedělá problémy. Ale jak jsem psal, myslím tím spíše daleko širší pohled. Já třeba vím, že mě IT bude nějakej ten pátek živit, ale není to věc, který chci věnovat svůj život

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.157.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
10. 4. 2010   #36
-
0
-

To w3m : Jenže my nejsme klasickou "redakcí", navzájem se sami vzděláváme :). Články jsou určeny i nám, také si rádi přečteme články svých kolegů - a komentujeme je. Pokud lidé nechtějí komunikovat, nutit je nemůžeme :).

Já ti rozumím a určitě se budu snažit s tím něco udělat. A myslím, že se ti bude systém a organizace Aurory líbit; upravuje snad všechno, co jsi zmínil, vč. Kritiky webů (ne sice jak popisuješ, ale podobným směrem).

Další problém je, že zatímco zpravodajské servery mohou chrlit článek za článkem, kde každý druhý je upravená tiskovka, my se zaobíráme články na specifické - a tedy mnohém méně hledané - téma. Náš obor je tedy do jisté míry nevděčný, programátorsky laděných webů tu již moc není a komunita upadá všude (co vím, lidé nejsou spokojeni ani na WebTrhu ani na DJPW).

Primární problém je ale jinde, jak jsi psal. A stím se něco děje, aktuálně na pozadí, ale rovnou to pak vše aplikujeme zaráz. A to snad bude odraz, na který všichni čekáme, protože zde budou i již aktuální témata, které snad diskuzi rozhýbou a komunitu znovu sepnou.

Na druhou stranu, hodně lidí, co zde byli součástí komunity, se dnes již věnuje úplně jinému oboru... Ty už se sem asi nevrátí :).

A nakonec: proč nejdeš mezi nás, autory? :) Nápady máš ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.164.4.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
w3m0
Grafoman
11. 4. 2010   #37
-
0
-

Další problém je, že zatímco zpravodajské servery mohou chrlit článek za článkem, kde každý druhý je upravená tiskovka, my se zaobíráme články na specifické - a tedy mnohém méně hledané - téma.

Ale z dlouhodobého horizontu je to výhodné - traffic z vyhledávačů se zvyšuje, protože lidé ty věci pořád hledají. Ale kdo hledá aktuality z roku 2005?:) Ale je to nevýhodné z hlediska stálé komunity.

komunita upadá všude (co vím, lidé nejsou spokojeni ani na WebTrhu ani na DJPW).

Na Webtrhu to je zvláštní, jsem tam (ne moc aktivně) od konce roku 2008 a jsem tam naprosto spokojený. Podle mě je tam naprosto opačný problém než tady. Tady aktivně diskutuje méně a méně lidí, mezitím na Webtrh se víceméně ani nevejdou. Ale začínalo to jak jsem postřehl stejně, bylo pár set lidí a všichni se navzájem znali. Dokonce si i pamatuju jak se připojili lidé jako Tocimanko, jejich první (i druhý) avatar, a jak mě předběhl v počtu příspěvků, Grrr!:)

A nakonec: proč nejdeš mezi nás, autory? :) Nápady máš ;)

No, asi nemám moc velký dar pro psaní článků.


Abych to uzavřel, počkáme na květen (stejně to bude až v srpnu, pamatujeme vývoj třetí verze, že?) a uvidíme, co půjde dělat:)
Mimochodem, doporučuji jít zaměřením trochu blíže k Webtrhu, tam totiž jsou více obecná témata (ohodnocení domén apod.), kde se může zůčastnit většina lidí, mezitímco u nalinkování pointerů v C++ se může vyjádřit 2% obyvatel na programujte.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.200.–
Sa Nata A Na. Howgh
11. 4. 2010   #38
-
0
-

To w3m : K tomu žádnej dar nepotřebuješ, jen musíš mít něco, co chceš předat dál. Psaní ti časem půjde líp a líp.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.157.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
11. 4. 2010   #39
-
0
-

Ty, já to myslel trošku jinak.

Pod pojmem "úpadek komunity" jsem neměl na mysli snížení počtu diskutujících, menší návštěvnost nebo menší ochotu diskutovat. Konkrétně WebTrh a DJPW jsou weby, kde je počet diskutujících obrovský a nadále vzrůstající. Problém je ten, že se zakládají stále ta stejná vlákna dokola a dokola a průměrný věk diskutujících se snižuje. Čímž klesá odbornost diskutujích, ochota těchto lidí přispívat a diskuze se stává nepřehlednou a nezajímavou. To je důsledek velké - a mladé - komunity.

Naším cílem není se přiblížit WebTrhu nebo se svést na jeho úspěšnosti podobnými tématy; WebTrh plní svůj účel dokonale a já nemám zájem budovat kopii bez jakékoliv invence.

WebTrh mám rád a občas jej používám (méně než dříve, právě díky tamnější komunitě). WebTrh například (ač neúmyslně) devalvoval spoustu oborů, kde jsou v řadě případů služby nabízeny "za hubičku" a lidé si pak myslí, že za stejné peníze mohou očekávat kvalitu, která je známá z jiných firem a která je také u nich cenově úplně jinde.

Je to o výběru. Každé médium může jít cestou absolutní tolerance nebo cestou tolerantního absolutismu. Naším cílem je povýšit - za účelem větší odbornosti proto očekáváme i méně diskutujících. Chceme jít právě cestou menšího záběru a větší specializace, nikoliv cestou obecných témat (ač ta z principu je člensky početnější). Což může mít za následek menší promíchání komunit - každá si najde to svoje na svém webu. Naším primárním cílem není diskuze na jakékoliv téma. Může to mít za následek, že někteří uživatelé u nás nenajdou to, co hledají a přejdou jinam. Ale někteří zase naopak ano a přijdou noví.

Obory, kterým se chceme věnovat, nehrajou v životě prim; nejedná se o warez, nepíšeme o polohách v posteli, nevěnujeme se zpravodajství, nejsme seznamkou ani sociální sítí.

Chceme nabídnout trošku odbornější témata, která zaujmou mnohem menší skupinu lidí, ale pro ni se vynasnažíme udělat maximum. Jít cestou obecnějších témat by bylo tedy (pro nás) krokem zpět, který by sice zvýšil počet diskutujících, ale diskuze by se zvrhla v něco, čemu se snažíme zamezit.

Na Auroru se nečeká, jako na verzi předchozí. Aurorou je myšlena kompletní naše změna - jak tématická (tématicky užší), funkční, organizační i změna v přístupu k některým věcem. Aurorou tedy nepřijde "další systém", ale úplně jiná éra, největší změna za celou historii našeho webu a komunity. A až čas ukáže, zda-li bude o takový web zájem.

Změnou komunity jsem tedy měl na mysli samotné uživatele, kteří hledají jiný přístup k věcem než tehdy, "když bylo vše super". Lidé si dnes rádi povídají obecně, spoustu věcí lze dohledat na internetu a hlavně čas hraje prim a všichni chtějí vše co nejrychleji - a nejlevněji. A naší snahou nebude jít levně a rychle, ale kvalitně, prakticky a účelně.

Půjde to? Uvidíme.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.243.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
w3m0
Grafoman
11. 4. 2010   #40
-
0
-

@djanosik, Dobře, ale přeci počkám do Aurory, pak o tom popřemýšlím více. :)
@Curo, doufám že každá změna bude k lepšímu :) Třeba tenhle design Programujte3.0 vyvolal celkem rozporuplný názory, zvlášť co se týče přehlednosti. Přeju hodně štěstí ve vývoji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.200.–
Sa Nata A Na. Howgh
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
12. 4. 2010   #41
-
0
-

Werich jako král dojde v jedné pohádce k poznání, že na odbornou práci mají být odborníci. Mají i na odbornou diskuzi být odborníci? A kde je, Curo, vezmeš? A co bylo dřív vejce (diskuze) nebo slepice (odborníci)?

Nechci malovat čerty na zeď, ale mám jednu chvilkovou zkušenost s "odborným fórem". Nevím, jestli je to obecný trend, ale problém toho fóra byl v tom, že skoro nikdo nepřispíval neb se bál, aby se neztrapnil - přece jenom je to odborné fórum, ne? Ale možná jsem jenom špatně pochopil míru odbornosti. Nu a stejné je to i s odborností dotazů ... mám to dát na fórum ... co když je to blbina ... je například toto odborný dotaz: "Jak v IDL definovat typ parametru, aby došlo k automatickému marshallingu řetězců?"

Je nebo není? :smile1:

Co se tak očekává od diskuzního fóra? Jednak si tam člověk může prodiskutovat svůj problém, nechat si poradit jak na to. A druhak (častěji) chce jenom poradit. A jak si správně podotknul - rychle poradit. Něco řeším, zaseknu se, googlím o106 a nic. Tak dám dotaz na fórum. Od toho tu přece je. A co dostanu jako odpověď? :smile1: Že bych se měl naučit česky, kdo to má louskat ... nebo abych se naučil googlit :smile1: ... to v případě, že jsem začátečník a všechno je pro mě "pueblo español". A pak se vlastně ani nedivím, že každý druhý dotaz tady na fóru začíná: "Omlouvám se za ...". Nebo jsem zkušenější a dostanu se do úzkých až ve velmi specifickém případě. Dám dotaz na fórum a? A třeba taky nic ... hodina, den, 2, týden .... Takže příště dám dotaz na různá fóra ... a nakonec se budu vracet pouze tam, kde mi poradili. Nebo kde mě neodradili.

To je můj pohled na věc ... mít fórum "na úrovni" bude potřebovat "počáteční kapitál".

To gatuso, To tulk, To Hoffik: pokud vám tu chybí seriál o C# (nebo o něčem jiném) a chcete se to učit, tak proč nezaložíte vlákno(a), ve který se budete ptát (třeba někdo odpoví) a tvořit nějakou svojí jednoduchou aplikaci. Hoffik to zkusil, ale bohužel to vzdal. Škoda. Nebo nechcete nikoho otravovat? :smile1:

A ještě k té aktivitě redaktorů a starých nedokončených seriálech. Nehlásím se jako dobrovolník na jejich doplnění :smile1: , ale v jednom bych zkusil pokračovat. Už jsem se dohodnul s původním autorem. Ale teď nevím, jestli by o to vůbec byl zájem. Bylo by to pokračování vývojových diagramů, a to praktickými ukázkami analýzy a návrhu výv. diagramu neboli o algoritmizaci. Když jsem hledal na netu, protože jsem potřebovat nějaký materiál, tak jsem zjistil, že se tomu nikdo moc nevěnuje (nebo neumím googlit :smile1: ). A přitom pro začínající (možná budoucí) programátory je to (podle mě) alfa a omega. Co vy na to? Mělo by to vůbec cenu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Hoffik0
Návštěvník
12. 4. 2010   #42
-
0
-

To liborb : Hezky řečeno :). Není to tím, že bych vzdal všechno, jen prostě když jsem si po několikáté procházel kód například od tebe, zjistil jsem, že u spousty věcí opravdu nevím proč si je použil atp. Proto jsem se rozhodl zkoušet nejdřív ty dílčí části. Plánuji se programování věnovat i v budoucnu a myslím, že když bych teď kopíroval něčí nápady bez přesné znalosti k čemu jsou, bylo by to ve výsledku horší než lepší, nebo ne? Btw. doporučil bys mi pokračovat v tom topicu "ukládání dat ve forms" nebo jak se to jmenuje? Dál otravovat? :-D

A ještě jednou si uhodil kosou na kámen - už několikrát jsem se přistihl, že premýšlím, zda tady položit nějaký dotaz, a skoro vždycky to zamítnu s tím, že je to blbost a nebudu vás s tím obtěžovat. Ale řekl bych, že to je spíš můj osobní problém, než chyba vaše, že byste tu byli na amatéry oškliví, namyšlení atp. :-) To se mi tu právě líbí.

Zdar

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.228.–
"If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with." - Michael Jackson
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
12. 4. 2010   #43
-
0
-

To Hoffik : Jsem pro pokračování ... a slibuji :smile1: , že už se nenechám strhnout a budu dávat do příspěvku opět jen minimum kódu, tj. budu tě "nutit" položit těch "100 doplňujících otázek" (nebo jak si to tam tehdy napsal).

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
12. 4. 2010   #44
-
0
-

To Hoffik : Troufám si tvrdit, že takový přístup je správný. Kéž by takových diskutujících bylo víc.

To liborb : Zbytek místa pro reakci věnuji Tobě, protože se mě to v jistých ohledech osobně dotýká.

Když jsem jakožto začátečník kladl otázky na builderu, což je fórum na poměrně vysoké úrovni, často jsem se setkal s vlnou odporu, kdy mě odkazovali do historie, na google a kdoví kam ještě a přitom to byly jednoduché otázky. Já reagoval nepatřičně (arogantně, apod), oni taktéž. Odpověď na otázku by přitom zabrala mnohem méně času a ve mně by místo pocitu jakési ublíženosti zanechala pocit uspokojení. Jenže to je strašně krátkozraké - cílem mnohých diskutujících není vyřešení konkrétního problému tazatele, ale spíše naučit ho řešit problémy vlastními silami, protože ten pocit, kdy nějaký problém vyřešíte sami je nádhernej a dá vám to mnohem víc, než nějaká rada.

Taková byla situace před cca. pěti lety a je naivní myslet si, že už tomu tak dnes není. Naprostá většina tazatelů jsou úplní nováčci a ptají se dokola stále na totéž, aniž by kdy slyšeli o něčem jako je google a nebo historie fóra. Někdy mají dokonce pocit, že máte povinnost jim odpovědět a že fórum je náhrada knížky/script/učebnice, nebo že je to místo, kde jim někdo vyřeší domácí úkol, či zápočet. To je nanejvýš špatně a spousta lidí upřednostní diskuzi s menším počtem ochotných a snaživých tazatelů, než s větším počtem "flákačů", kteří čekaj, že jim řešení přivezete pod nos.

Pokud není forma příspěvku vyloženě katastrofická, tedy taková, že by se příspěvek vůbec nedal přečíst, tak je zakázané řešit tazatelův pravopis nebo podobné detaily. Pokud to u nás zakázané není, tak jistě brzy bude.

BTW: I na builderu komunita upadá. Ne, že by bylo méně diskutujících, ale jejich kvalita klesá.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.157.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
12. 4. 2010   #45
-
0
-

To djanosik : Nemyslel jsem tím, že na jedno kejchnutí nějakýho zelenáče je potřeba napsat kompletní kód bez chyb. Klidně použiju v odpovědi odkaz z googlu, odkaz na google ... už jsem to udělal hodněkrát. Na druhou stranu ... kdyby vždycky stačil google, tak nač je tedy fórum? Je to také o tom, jak kdo chápe funkci fóra. Pro mě je fórum (mimo jiné) i znalostní databáze. Něco, kam ten google může odkazovat. Nebylo by hezké, kdybych zadal nějaký programátorský výraz do googlu a prvních 10 odkazů bylo na programujte? :smile1:

A sazmořejmě ... výchova ... tazatelů ... diskutujících. V mém případě je to poměrně jednoduché, klidně sem prsknu výsledný kód (pokud ho budu umět napsat), když uvidím, že převýchova není možná. Ne každý má na programování buňky, ale chce to ve škole pouze jenom přežít. Ale když vidím snahu, tak netlačím na pilu. Viz např. aktuálně vlákno o vykreslení objektů v C#. Už mě svrbí prsty, jak to ten člověk dělá strašně složité a komplikované ... ale před chvilkou jsem dal slib :smile1: , a tak radši napočítám do 5 a nechám ho ať se snaží.

Když řeším nějaký problém a hledám řešení ... často skončím na nějakém fóru. Většinou zahraničním. A vždycky si užívám chvilku, kdy najdu vlákno ... je dlouhé ... plno "odborných lekářských pindů" ... a na konci je napsáno ... díky všem, už jsem to vyřešil :smile10: . Tohle je to, co mi na fórech vadí nejvíc. Najdu správné složení slov do googlu ... najdu i relevantně vyhlížející odkazy a tam .... :smile13:

Samozřejmě tohle není problém začátečníků ... jenže ... kdo rozhoduje o tom, že příspěvek je typu začátečník? Tím, že už na to někdo odpovídal? Možná by mohla Aurora, než se provede uložení příspěvků, sama udělat prohledání a nabídnout vlákna z historie ... :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
12. 4. 2010   #46
-
0
-

To liborb : Brát fórum jako znalostní databázi je samozřejmě v pořádku, já to taky tak beru, ale snažím se udržet poměr mezi řekněme užitečností informace a její duplicitou. Opravdu potřebujeme, aby naše fórum bylo na prvním místě při řešení problému "jak převést string na int"? Já myslím, že nikoliv, protože to je v úvodních dílech každého seriálu o .NETu, dále X-krát v každém diskuzním fóru (českém i zahraničním). Dalším problémem je přístup Microsoftu k překladu chybových hlášek .NETu, to se na googlu opravdu špatně hledá a já nemám problém takové dotazy řešit. Teda většinou, protože někdy je česká chybová hláška všeříkající (je tam popsanej problém i jeho řešení).

Pro ty, co nemaj buňky na programování a chtěj to ve škole jenom přežít, já nemám moc pochopení. Na střední to zvládne každej, kdo se alespoň trochu snaží. Vejšky jsou větší problém, ale taky to jde - pokud vím, že mě programování nebaví a nejde mi to, tak přece nepolezu na FI MUNI a podobné, ale zůstanu někde, kde programování vůbec není a nebo na něj není kladen velkej důraz. Pokud je tam alespoň nějaká snaha, tak rád pomůžu, ale jinak ne a nemám problém takové vlákno zamknout.

Jak bych tedy klasifikoval začátečnické dotazy? Nejsou to dotazy začátečníků, ale spíše dotazy, kterými se člověk musí zabývat v prvních týdnech práce s .NETem, tedy to, co se řeší tisíckrát stále dokola a dokola a ... nemá to konce.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.157.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
12. 4. 2010   #47
-
0
-

Mírným plus by mohlo být to, že u fóra se v Auroře zobrazují podobná témata (tedy s podobným dotazem/řešením) - řešená automatizovaně + moderátoři mají možnost spojit vlákna - tedy implicitně říct "tady v tomto vláknu to bylo řešeno a vyřešeno" a pro návštěvníky je pak na viditelném místě tato informace spolu s odkazem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.243.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
12. 4. 2010   #48
-
0
-

To Curo : Takže jsi tuto možnost implementoval? Vím, že jsem to kdysi navrhoval, ale už si nepamatuju, k čemu jsme došli :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.157.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
12. 4. 2010   #49
-
0
-

To djanosik : Jj, je to již tam ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.243.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
13. 4. 2010   #50
-
0
-

To djanosik : Možná je to tím, že jsem si nikdy "sodou" na žádném fóru neprošel. Trochu mi to připomíná hru na mázaky a zobáky na vojně ... jednou se karta obrátí :smile1: . Pokud nevíš, nechceš odpovědět, nechceš se s tím babrat, tak přece jednoduše neodpovíš. Pokud je někdo tak .... (každý ať si doplní sám :smile1: ) a odpoví, tak to je přece jeho věc. Když se podívám na 2 vlákna: http://programujte.com/?akce=diskuze&kam=vlakno&tema=14305-c#-save-panel-as-jpg a http://programujte.com/?akce=diskuze&kam=vlakno&tema=15516-java-pomoc-s-prikladem-prosim-, tak jedno z nich se mi líbí a druhé moc ne. Hádej, které je které. Týpek, co má nějaký mindrák vs. odpověď, co pomůže. A má z toho D-Fox špatný spaní, že "nenaučil jednu neprogramátorskou dušičku programovat"?

Mě je taky milejší odpovídat někomu, kdo má evidentně snahu (v poslední době třeba Hoffik, Misiak, gatuso ...) a chce něco dokázat sám. A jestli je snahou vymítit z fóra nesnaživé lenochy, tak prosím o vytvoření speciální vyšetřovací komise, která bude každý příspěvek posuzovat a dá svolení k jeho zodpovězení veřejnosti, protože, a to přiznám bez mučení, něco takového opravdu v mých schopnostech není :smile3:

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
13. 4. 2010   #51
-
0
-

To liborb : Lenochy né, já tu chci být! :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.243.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
13. 4. 2010   #52
-
0
-

To Curo : Jasně, tebe se to netýká, ty se snažíš :smile1: resp. musím uznat, že si v poslední době je vidět, že si přešel od slovům o aktivitě k činům ...

A ještě jedna poznámka k vlákně na druhé straně vesmíru, když tě "mám na drátě" ... to, že se stará verze sotva udržuje, když se přechází na novou, tak to je naprosto normální a nedělal bych to jinak.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
13. 4. 2010   #53
-
0
-

To liborb : I tak bych byl rád, kdybych stíhal oboje. Leč některé věci nejsou opravy typu úprava řádku, ale již kompatibility - a to je již (časově) problém.

Ještě bych mohl zmínit, že pokud se někomu líbila (již zrušená a přesunutá sem) Podpora, pak Aurora by měla být jeho šálek kávy :).

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.243.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
13. 4. 2010   #54
-
0
-

To liborb : To mi říkat nemusíš, já reaguju jen když vím a nebo mám zájem se daným problémem zabývat. Druhá věc je, že má odpověď není vždy "k věci", ale snažím se spíše ukázat směr, který k řešení vede. To už je ale o úhlu pohledu / přístupu k věci a nemá smysl o tom diskutovat, protože těžko najdeme řešení a nezbude nám nci jiného, než jeden druhého respektovat.

Lenost je matkou pokroku, takže jsem za každého lenocha rád. Jenže línej člověk nesmí bejt pohodlnej, pak to nefunguje. Ani jedněch se ale nechci zbavovat, to v žádném případě. Nepřísluší mi někoho soudit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.118.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
w3m0
Grafoman
13. 4. 2010   #55
-
0
-

Curo napsal:
Ještě bych mohl zmínit, že pokud se někomu líbila (již zrušená a přesunutá sem) Podpora, pak Aurora by měla být jeho šálek kávy :).



Super, byly tam moc hezké tabulky, customizované selecty, takový čistý a jednoduchý, věřím, že by to mohl být pokrok:)
Tak jen se snaž dál, když je květen pevně daný (co u většiny tvých projektů neberu moc vážně, ale což), tak ať to je blíž prvnímu květnu než jednaatřicátýmu:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.200.–
Sa Nata A Na. Howgh
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
13. 4. 2010   #56
-
0
-

To w3m : Ale já nikde o květnu (ani jiném termínu) nikdy nemluvil. Takže rčení, že nebereš můj termín vážně, je trošku mimo... :). Samozřejmě, lze si na základě termínů, které si někdo vymyslel, domyslet, že moje termíny nikdy neplatí, ale to už pak není moje věc :).

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.243.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
gatuso0
Stálý člen
13. 4. 2010   #57
-
0
-

A kdy je tedy termín ? :D Beztak si myslim že ta Aurora nejak nenatahne lidi ... to plánujete i nejakou reklamní kampaň ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.43.–
HTML & CSS3 kodér na volné noze.
www.vlastimilfiser.cz
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
13. 4. 2010   #58
-
0
-

To gatuso : Cílem Aurory není "natáhnout" lidi... Cílem je se "probudit" do nové éry.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.243.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
gatuso0
Stálý člen
13. 4. 2010   #59
-
0
-

Ou .. tak to se teším ;) jinak ten termín ? :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.43.–
HTML & CSS3 kodér na volné noze.
www.vlastimilfiser.cz
w3m0
Grafoman
13. 4. 2010   #60
-
0
-

@Curo, aha, až teď jsem si všiml, že květen, o kterém se bavíte není žádná oficiální vyhláška:)

Curo napsal:
To gatuso : Cílem Aurory není "natáhnout" lidi... Cílem je se "probudit" do nové éry.


Říkáš to nějak hrozně vznešeně:)) http://www.lamer.cz/quote/36122?

@gatuso, termín po Curovi raději nechtěj, nebo to dopadne špatně :))

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.200.–
Sa Nata A Na. Howgh
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
13. 4. 2010   #61
-
0
-

To w3m : Nic vznešeného na tom nevidím. :)Termín zatím není zveřejněn. Už kvůli tomu, abych se nemusel zpovídat z toho, že jsem ho jednou pro dobrotu na žebrotu řekl a pak mi to každý hodil do tváře :). Já chápu, že jsem jediný, který kdy termín nedodržel, je to smutný fakt, který u vývojařiny nemá obdoby :).

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.243.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
13. 4. 2010   #62
-
0
-

To Curo : To já zas jo. Každá taková myšlenka je svým způsobem vznešená :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.16.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
w3m0
Grafoman
13. 4. 2010   #63
-
0
-

@Curo, nová éra přichází, změníme způsob myšlení, probudíme lidi, největší změny v historii programujte i komunity... to mi připadá spíše jako nové náboženství než jako "pouhá" nová verze :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.200.–
Sa Nata A Na. Howgh
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
14. 4. 2010   #64
-
0
-

To w3m : To je už lepší :P

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.243.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
fixxa0
Newbie
14. 4. 2010   #65
-
0
-

myslim, ze to s tým serialom o algoritmizácii a vývojových diagramoch by bol veľ,i dobrý nápad... mne by to veľmi pomohlo, len treba začať písať...

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.212.–
fixxa0
Newbie
15. 4. 2010   #66
-
0
-

Takisto by som veľmi uvítal nejaký seriál o Objektovo orientovanom programovaní všeobecne- bez náväznosti na nejaký jazyk, iba kurz, ktorý by rozoberal OOP ako také.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.212.–
fixa0
Newbie
24. 8. 2010   #67
-
0
-

Ta Aurora... čoho sa bude týkať táto zmena ? Bude to zmena týkajúca sa vzhľadu stránky, pôjde celý portal na novú domnu, alebo ako? Alebo je to len organizačná zmena? Jak to teda je?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.147.–
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
25. 8. 2010   #68
-
0
-

To fixa : Z obecně zaměřeného webu se zaměříme pouze na vybrané oblasti, kterým se budeme nadále věnovat.

Jinak se web promění do nového kabátu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.243.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
fixa0
Newbie
25. 8. 2010   #69
-
0
-

Ja by som si to predstavoval tak, že by sa to nesústredilo len výhradne na kurzy programovacích jazykov a poznatkov z oblasti IT, ale všeobecne na všetky novinky... Ja nwm... napr. užívateľ by sa chcel dozvediet ako pracuje 3D, našiel by všetko čo je k tomu, chcel by vediet info o nových technologiach alebo nových poznatkoch z vedy a výskumu, tak by to takisto našiel tam, chcel by sa dajme tomu naučiť nejaký programovací jazyk, nech to tam kludne má... Tak asi taka je moja predstava.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.147.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

štatistika aktivita hodnotitelov — založil pepko143

Php skript nonstop aktivita — založil Mishsuli

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý