Moc nechápu, jak bych měl pracovat s Hg/git přes příkazovou řádku. Se svn pracuji tak, že většinou udělám změn víc a po nějakém čase - dle rozsáhlosti - jdu commitovat změny;
mrknu vždy na diff, označím soubory, u kterých má změna nějaký společný cíl, společné jádro a přidám message;
nedokážu si představit, že bych toto měl dělat přes cli.
nebo je moje chyba, že commituju až třeba víc věcí naráz? měl bych commitovat hned danou věc? (to se celkem těžko odhaduje jestli to je už dokončený, bez bugů.....)
Fórum › Offtopic
Jak by se mělo pracovat s Hg/git přes příkazovou řádku
To záleží na tobě, ale třeba já když programuju, tak si řeknu: "Teď napíšu kód, který bude dělat tohle", nemusí to být hned funkční feature, třeba jen funkce na načítání vstupu, ..., kdejaká blbost. A když to mám tak udělám commit. Commity si dělám u sebe a když už mám hotový ucelený kus, který je i odladěný, tak můžu udělat push na server. Git má tu výhodu, že dokud jsou commity jen u tebe, tak můžeš udělat rebase a přeuspořádat si je. Taky je v gitu tak jednoduché vytvářet nové větve, že v podstatě na každou novou feature si uděláš branch, v ní děláš commity, mezitím se můžeš kdykoli vrátit do master větve a pracovat na odladěném kódu bez rozepsaných změn. Když dopíšeš feature, tak uděláš merge do master větve a vývojovou větev smažeš. Hodně dobrá knížka na tohle téma je Pro Git http://knihy.nic.cz/
Já nevím, ale v gitu si nedokážu představit používání bez příkazové řádky :-D. Píšu, píšu, píšu, až se rozhodnu nahrát změny, napíšu "git commit -am "komentar"" a pak "git push". Pro první stáhnutí příkaz git clone adresa, pro další git pull. Pokud je jiná verze v repech a jiná výchozí, ze které jsem dělal, "git merge vetev". Nově napsany věci totiž označí přepínač -a. Tím pádem se o nic nestarám, píšu a až je toho víc, tak pushnu.
hmhm, zkusim si na to jeste nejak zvyknout :) diky za tipy :)
A pouzivas git ve woknech, nebo na linuxu? Protoze ono je to mozna taky zpusobeny tim, ze jsem v terminalu zvyklej delat vsechno. Ale IMHO existuji aji GUI nastroje pro git. Svoje projekty hostuju na github a nemuzu si git vynachvalit:-). Je jednoduchej, ale ucinej.
no wokna :)
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Nemůžu najít příkazovou řádku — založil Papi
Jak pracovat s MPlabem? — založil Brejloun
Jak pracovat s array? — založil fix
Jak pracovat s knihovnou stdarg.h? — založil Petey