Kolečko v pictureboxu C# – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Kolečko v pictureboxu C# – .NET – Fórum – Programujte.comKolečko v pictureboxu C# – .NET – Fórum – Programujte.com

simi
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
7. 4. 2010   #1
-
0
-

Zdravim, chtěl jsem se zeptat, když mám picturebox a v něm jako pozadí kolečko... mám nakreslené čáry a když ty pictureboxy dám k těm čarám, tak ty rohy překrývaj ty nakreslené čáry a nevypadá to dobře :). Chtěl jsem se zeptat jak by jste to řešili :) díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.43.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
7. 4. 2010   #2
-
0
-

Všechno do jednoho PB, ale možná nechápu, co je cílem cvičení ... kód by nebyl? Nebo alespoň obrázek s popisem?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
simi
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
7. 4. 2010   #3
-
0
-

To liborb :
blbě jsem to popsal, jedná se o člověče nezlob se a je jich víc těch pb, v domečku to vypadá následovně a je to tam vidět

jinak ty pb se poté pohybují po hrací ploše, takže to do jednoho nejde

Nahlásit jako SPAM
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
7. 4. 2010   #4
-
0
-

Uvidíme, jestli už jsem to pochopil ... takže ty máš PB a v něm máš jako obrázek v pozadí hrací kolečko. A potřebuješ to udělat tak, aby se při vložení obrázku figurky (do popředí) nepřekryl obrázek v pozadí. Pokud jsem uhádnul :smile1: , tak by mělo stačit uložit obrázek figurky v nějakém formátu, co umí průhlednost (třeba PNG), tj. "pozadí" obrázku figurky udělat průhledné.

Nahlásit jako SPAM
simi
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
7. 4. 2010   #5
-
0
-

To liborb :
pochopený dobře :), ale nejde mi to, to už jsem zkoušel, v png to mám a neviditelnost tam nejde, protože podle mě sice pozadí průhledný je, ale ten PB sám o sobě je čtverec, a on to překrývá si myslim, ale nevim. Ale průhlednost mi nejde

Nahlásit jako SPAM
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
7. 4. 2010   #6
-
0
-

Hmmm .... možná ještě nepochopili :smile1: . Ty přes sebe dáváš dva PB, že? Kdežto "moje verze" byla 2 obrázky v jednom PB, což s průhledností funguje. A udělat komponentu průhlednou nebo si udělat průhlednou komponentu, to jsem nikdy nepotřeboval (nebo o tom nevím), takže s tím ti neporadím :smile13: .

Nahlásit jako SPAM
simi
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
7. 4. 2010   #7
-
0
-

To liborb :
tak nepochopili, PB přes sebe nebudou, je nakreslená hrací plocha a na ní se pohybují ty PB a překrývají tu nakreslenou hrací plochu

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.180.38.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
7. 4. 2010   #8
-
0
-

A když vykresluješ hrací pole, proč nevykresluješ i figurky (třeba i jako obrázky)?

Nebo když chceš použít PB, tak s jejich pomocí vytvoř hrací pole (kolečko jako obrázek v pozadí) a figurky nechť jsou obrázky v popředí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.203.96.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 54 hostů

Podobná vlákna

C# / directX v pictureboxu — založil Anonymní uživatel

Změna obrázku v pictureboxu. — založil Kopecký Petr

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý