Zdravim, chtěl jsem se zeptat, když mám picturebox a v něm jako pozadí kolečko... mám nakreslené čáry a když ty pictureboxy dám k těm čarám, tak ty rohy překrývaj ty nakreslené čáry a nevypadá to dobře :). Chtěl jsem se zeptat jak by jste to řešili :) díky
Fórum › .NET
Kolečko v pictureboxu C#
Uvidíme, jestli už jsem to pochopil ... takže ty máš PB a v něm máš jako obrázek v pozadí hrací kolečko. A potřebuješ to udělat tak, aby se při vložení obrázku figurky (do popředí) nepřekryl obrázek v pozadí. Pokud jsem uhádnul :smile1: , tak by mělo stačit uložit obrázek figurky v nějakém formátu, co umí průhlednost (třeba PNG), tj. "pozadí" obrázku figurky udělat průhledné.
To liborb :
pochopený dobře :), ale nejde mi to, to už jsem zkoušel, v png to mám a neviditelnost tam nejde, protože podle mě sice pozadí průhledný je, ale ten PB sám o sobě je čtverec, a on to překrývá si myslim, ale nevim. Ale průhlednost mi nejde
Hmmm .... možná ještě nepochopili :smile1: . Ty přes sebe dáváš dva PB, že? Kdežto "moje verze" byla 2 obrázky v jednom PB, což s průhledností funguje. A udělat komponentu průhlednou nebo si udělat průhlednou komponentu, to jsem nikdy nepotřeboval (nebo o tom nevím), takže s tím ti neporadím :smile13: .
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Kolečko myši v MS Access — založil Fred.Ast
C# / directX v pictureboxu — založil Anonymní uživatel
Změna obrázku v pictureboxu. — založil Kopecký Petr
C# Protnutí dvou PictureBoxů — založil Like
Dynamické vytvoření PictureBoxu — založil Mutagen