Pomoc! Vytvoření a naplnění nového pole pomocí f-ce – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pomoc! Vytvoření a naplnění nového pole pomocí f-ce – C / C++ – Fórum – Programujte.comPomoc! Vytvoření a naplnění nového pole pomocí f-ce – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Oveja0
Duch
7. 4. 2010   #1
-
0
-

Snažím se vytvořit funkci, která vezme pointer na pole, přes new do něj přiřadí paměť velikosti, co chci a pak všechny prvky pole naplní tím samým.
zatímco v main f-ci mi tohle funguje:
t_hashTableNode** pptabulka= new t_hashTableNode* [25];
for (int i = 0; i<25;i++)
pptabulka[i]=NULL;

funkce která by měla dělat to samé už ne:
void inicializeHashTable(t_hashTableNode*** pointer,int size){
*pointer = new t_hashTableNode*[size];
for (int i = 0; i<size;i++){
*pointer[i]=NULL;
}
}
pomuze mi s tim nekdo?

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.245.106.–
Grungy0
Super člen
7. 4. 2010   #2
-
0
-

Nenapísal si kde ti to hlási chybu, takže tipujem že ti to nezhltlo tie 3 hviezdičky. Nechaj tam len dve, potom by to malo ísť.

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.84.–
Prvý náznak hlúposti, je pocit geniality.
Oveja0
Duch
7. 4. 2010   #3
-
0
-

To Grungy : jde o to, že potřebuji někde uložit pointer na tu novou tabulku, abych ho pak mohl využít v jiných funkcích.
Protože mi nejde vytvořit prázdný pointer na t_hashTableNode* pole[] (chce to po mě zadat velikost) a s pointrem typu t_hashTableNode* pole zase nechtějí pracovat ostatní f-ce, bylo mi řečeno že to mám udělat přes pointer na pointer... nevím.

když to spustím, tak mi to přepíše obsah prvního prvku(ukazuje na něj ten nový pointer) na NULL, a pak to spadne, že to píše do paměti kam nemá

Zkus mi prosímtě napsat funkci které zadáš ukazatel na pole, velikost pole a ona to pole alokuje, naplní ho, dejme tomu, samými nulami a vrátí ukazatel na to pole, tak abys to pole dál mohl používat v jiných funkcích... potřebuji se podívat jak přesně by měly být pointry a možná zjistím kde je zakopaný pes...

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.245.106.–
Oveja0
Duch
7. 4. 2010   #4
-
0
-

To Grungy : Tak najednou už mi to ty pointery sežralo, díky za pomoc a sorry za obtěžování.:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.245.106.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 23 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý