Zdravim, som momentalne tretiak na gymku a mal by som zaujem o studium informatiky, len sa neviem rozhodniť, či to bude , matematika-informatika v kombinacii (ucitelstvo), alebo škôr "čista" informatika, pretože sa musim priznať, že ma laka aj jedno aj druhe. Čo by dte robili na mojom mieste? Isli by ste na čistu informatiku, alebo na kombinaciu? Poradte mi aj nejake univerzity s tymto zameranim. ktoré by som si mal pozriet. (ci už na informu, alrbo na kombinaciu matika-informa). Dik.
Inak ako je to zo "vstupnými" poziadavkami studentov uchadzajucich sa o studium informatiky? Co musim bezpodmienečne vediet, aby som mohol studovat na univerzite s tymto zameranim. (ja sa pytam len preto, aby som to mohol dotiahnut do konca, este kym mam aky-taky cas)
Fórum › Vzdělání
VŠ- poradte
Baví tě matematika? Pak matfyz nebo FI MUNI.
Vstupní podmínky? Hm, ze zkušeností tady na FI bych uvedl následující ;)
1. Mít zájem o daný obor, tedy programování + matematika, případně nějaká teoretická informatika.
2. Nebýt úplně vylízaný
víc nic potřeba není :)
Quiark napsal:
Baví tě matematika? Pak matfyz nebo FI MUNI.
Vstupní podmínky? Hm, ze zkušeností tady na FI bych uvedl následující ;)
1. Mít zájem o daný obor, tedy programování + matematika, případně nějaká teoretická informatika.
2. Nebýt úplně vylízaný
víc nic potřeba není :)
Matiku mam veľmi rád, nerobi mi problemy a programovanie ma bavi takisto. A na matfyz-e je to ako z fyzikou? (Pytam sa len kôli tomu nazvu. Je tam povinná?
Baví-li tě matika, mohu doporučit FI MUNI.
Dostatek matiky, dostatek vzdělání a zbytek je na tobě, co si vybereš a co tě zajímá :).
Inak ako je to zo "vstupnými" poziadavkami studentov uchadzajucich sa o studium informatiky? Co musim bezpodmienečne vediet, aby som mohol studovat na univerzite s tymto zameranim
Porozumnět logice (logické uvažování) a být minimálně průměrným studentem. Zbytek je na tobě, můžeš se věnovat více teorii nebo více praxi... Jak si to sestavíš.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
áno DVD prezentácia FI MUNI ma veľmi zaujala, len či nie je problém sa tam dostať, matiku mam veľmi rád... ako som už písal, uvažujem aj o kombinácii matika-informatika, len sa neviem rozhodnúť a pokiaľ ide o záujem, tak dosť ma ťahá programovanie a niečo aj okolo PC vírusov, počítačovej bezpečnosti atď (skusal som aj grafiku ale ide mimo mňa- rozumej nemám na to veľmi nervy)
To fixxa : Můžeš se na FI MUNI dostat skrze TSP (test studijních předpokladů), který musíš dát v případě FI na minimálně 65-70% (tzn., předběhnout 65-70% všech uchazečů na MUNI na všechny fakulty) - což není žádný problém mimochodem - nebo být mezi 30% nejlepšími u SCIO testů (Mat) atp., aktuální informace jsou vždy na stránkách fakulty.
TSP je sběr logické, kritického, matematického, prostorového myšlení + všeobecného základu. Je jich tuším 5 bloků s tím, že stačí dát 2 zcela dobře a jsi na 99% percentilu.
Ne, jsou to de facto IQ testy. Můžeš si jich pár projít, ale nic moc ti to nepřidá, každý rok jsou jiné.
Ohledně počtů, někde jsou určitě zveřejněné, ale osobně čísla neznám.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Poradte mi prosím... — založil Majox
Poradte mi, co dál... — založil xxxxxx
PLS Poradte — založil Pacik