.ini soubory v C# – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

.ini soubory v C# – .NET – Fórum – Programujte.com.ini soubory v C# – .NET – Fórum – Programujte.com

 

jfk0
Newbie
9. 4. 2010   #1
-
0
-

Nazdar lidi,
chtěl bych se zeptat, jakým způsobem ukládáte "nastavení" aplikací - něco jako obdoba .ini souborů.

Díky za vaše tipy

Jara

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.87.184.–
9. 4. 2010   #2
-
0
-

Zdravím,

obvykle do konfiguračních XML souborů. V .NETu je to celkem dobře podporované.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.157.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
jfk0
Newbie
9. 4. 2010   #3
-
0
-

To djanosik : A mám si na to vytvořit vlastní .XML soubor a používt to jako u jiných .XML souborů (do kterých třeba ukládám nějaké strukturované data), nebo jsou na to v .NETu už hotové nějaké speciální "udělátka" (knihovny, třídy, ... ) :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.92.51.–
9. 4. 2010   #4
-
0
-

To jfk : Hledej App.config/Web.config a ConfigurationSection.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.157.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
jfk0
Newbie
10. 4. 2010   #5
-
0
-

To jfk : Díky za tip. Hned se na to mrknu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.92.51.–
jfk0
Newbie
10. 4. 2010   #6
-
0
-

To djanosik : Tak app.config už mi běhá - díky. Ale při zkoumání jsem narazil ještě na jedu věc a to na settings.settings. Na co se to používá?

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.92.51.–
Llaexx0
Duch
17. 4. 2010   #7
-
0
-

Dobrý den, milí programátoři!
Není to tak dávno jsem měl podobný problém, a web jsem našel toto je řešení. Snažil jsem se, zdá se do práce. Jediná nevýhoda - pomocí neřízený kód. Ale rychle a zdá se být v pořádku.
P.S. Komentáře ke kodexu nemohly být přeloženy do české. Příliš těžké pro mě
P.P.S Fórum nechce zobrazit ruské dopisy

//An INI file handling class By BLaZiNiX

using System;
using System.Runtime.InteropServices;
using System.Text;

namespace Ini
{

public class IniFile
{
public string path;
[DllImport("kernel32")]
private static extern long WritePrivateProfileString(string section, string key, string val, string filePath);
[DllImport("kernel32")]
private static extern int GetPrivateProfileString(string section, string key, string def, StringBuilder retVal, int size, string filePath);


public IniFile(string INIPath)
{
path = INIPath;
}

public void IniWriteValue(string Section, string Key, string Value)
{
WritePrivateProfileString(Section, Key, Value, this.path);
}

public string IniReadValue(string Section, string Key)
{
StringBuilder temp = new StringBuilder(255);
int i = GetPrivateProfileString(Section, Key, "", temp, 255, this.path);
return temp.ToString();
}
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.189.106.–
Pokud jsem se náhodou někdo jiný říká, ne porazit. Jsem z Ruska, a velmi špatné vědět, České
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý