Menší problém v 1. lekci pythonu – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Menší problém v 1. lekci pythonu – Python – Fórum – Programujte.comMenší problém v 1. lekci pythonu – Python – Fórum – Programujte.com

Ahoj30
Návštěvník
10. 4. 2010   #1
-
0
-

Mám verzi pythonu 2.6.5 spustil jsem si python ildle a šel na 1. lekci vše šlo jako pomásle až do Děláme něco znovu a znovu po zadání: >>> for x in 1, 2, 3, 4, 5: a poté zmáčknutí enteru se mi neukázali na dalším řádku . . . tak jsem je tam dopsal a udělal mezeru a napsal: print x, x * x zmáčkl jsem enter a napsalo to tento error : >>> for x in 1, 2, 3, 4, 5:
... print x, x * x
File "<pyshell#24>", line 2
... print x, x * x
^
IndentationError: expected an indented block

Zkusil jsem to ještě v příkazovém řádku (command line) a hle už to napsalo . . . udělal jsem mezeru a napsal tam print x, x * x zmáčkl jsem enter objevily se . . . zmáčkl jsem zas enter a už tam bylo 1 1 2 4 a tak by mě zajímalo jest-li je normální že mi to v idle nefunguje a v příkazovém řádku ano. Nemůže to být špatnou verzí pythonu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.50.–
sputnikone+1
Věrný člen
10. 4. 2010   #2
-
0
-

IDLE odsazuje automaticky :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.120.–
w3m0
Grafoman
11. 4. 2010   #3
-
0
-

Ahój, těch tří teček si tam nevšímej, ty jsou tam jen ilustračně... tzn. nepiš je tam;) Tipuju, že to mělo naznačit, že tam je odsazení ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.200.–
Sa Nata A Na. Howgh
Ahoj30
Návštěvník
11. 4. 2010   #4
-
0
-

Takže je to normální, tak děkuju za rychlou odpověď, ale ještě tu mám mezi idle a tím comand line problém. Když píšu v idle a udělám např. _ (Alt + 95) tak mi vyjede nové okno Tab width, zkusil jsem to tedy v comand line a vše šlo normálně nic se mi po použití altu a čísel neotevřelo. Nejde tento problém vyřešit někde v nastavení?

Nahlásit jako SPAM
w3m0
Grafoman
11. 4. 2010   #5
-
0
-

Ále, jistě to půjde odnastavit (Options > Configure > Keys). Ale není jednodušší psát _ jako Alt + - (Alt + to napravo od tečky)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.200.–
Sa Nata A Na. Howgh
Ahoj30
Návštěvník
11. 4. 2010   #6
-
0
-

Jo asi je to jednodušší, ale místo alt jsi myslel shift + to napravo od tečky, ale nakonec jsem to rozlouskl :).

Nahlásit jako SPAM
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 32 hostů

Podobná vlákna

Problém s 1. lekcí — založil Sedy

Triedy - mensi problem — založil puko123

Mensi problem s xml — založil Anonymní uživatel

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý