Mám verzi pythonu 2.6.5 spustil jsem si python ildle a šel na 1. lekci vše šlo jako pomásle až do Děláme něco znovu a znovu po zadání: >>> for x in 1, 2, 3, 4, 5: a poté zmáčknutí enteru se mi neukázali na dalším řádku . . . tak jsem je tam dopsal a udělal mezeru a napsal: print x, x * x zmáčkl jsem enter a napsalo to tento error : >>> for x in 1, 2, 3, 4, 5:
... print x, x * x
File "<pyshell#24>", line 2
... print x, x * x
^
IndentationError: expected an indented block
Zkusil jsem to ještě v příkazovém řádku (command line) a hle už to napsalo . . . udělal jsem mezeru a napsal tam print x, x * x zmáčkl jsem enter objevily se . . . zmáčkl jsem zas enter a už tam bylo 1 1 2 4 a tak by mě zajímalo jest-li je normální že mi to v idle nefunguje a v příkazovém řádku ano. Nemůže to být špatnou verzí pythonu?
Fórum › Python
Menší problém v 1. lekci pythonu
IDLE odsazuje automaticky :smile1:
Takže je to normální, tak děkuju za rychlou odpověď, ale ještě tu mám mezi idle a tím comand line problém. Když píšu v idle a udělám např. _ (Alt + 95) tak mi vyjede nové okno Tab width, zkusil jsem to tedy v comand line a vše šlo normálně nic se mi po použití altu a čísel neotevřelo. Nejde tento problém vyřešit někde v nastavení?
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 32 hostů
Podobná vlákna
Problém s 1. lekcí — založil Sedy
Triedy - mensi problem — založil puko123
Mensi problem s xml — založil Anonymní uživatel
Mensi problem s MySQL a PHP — založil Erik
Mensi problem s nacitanim promenne typu STRING — založil Buckyx
Moderátoři diskuze