Kde je chyba? Prosím o pomoc – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Kde je chyba? Prosím o pomoc – .NET – Fórum – Programujte.comKde je chyba? Prosím o pomoc – .NET – Fórum – Programujte.com

 

whysper0
Newbie
10. 4. 2010   #1
-
0
-

Ahoj, kód je následující:



private void SaveRace(object sender, System.Windows.RoutedEventArgs e)
{
Connect();

string strDatum = DatePck.Text;
string strTrasa = ChooseTrackCB.Text;
string strPodminky = ChooseWeatherCB.Text;
string strTeplota = TXTTeperature.Text;
string strCas = TXTTime.Text;
string strJizda = ChooseTrackTypeCB.Text;
string strKolo = ChooseBikeTypeCB.Text;
string strMax = TXTMaxSpeed.Text;
string strAv = TXTAvSpeed.Text;

OleDbDataAdapter insda = new OleDbDataAdapter();
string insertAddStatement = "INSERT INTO Jizdy(datum, trasa, podminky, teplota, cas, jizda, kolo, max, av)VALUES(?,?,?,?,?,?,?,?,?)";
insda.InsertCommand = new OleDbCommand(insertAddStatement, myConnection);
insda.InsertCommand.Parameters.Add("@datum", OleDbType.VarChar).Value = strDatum;
insda.InsertCommand.Parameters.Add("@trasa", OleDbType.VarChar).Value = strTrasa;
insda.InsertCommand.Parameters.Add("@podminky", OleDbType.VarChar).Value = strPodminky;
insda.InsertCommand.Parameters.Add("@teplota", OleDbType.VarChar).Value = strTeplota;
insda.InsertCommand.Parameters.Add("@cas", OleDbType.VarChar).Value = strCas;
insda.InsertCommand.Parameters.Add("@jizda", OleDbType.VarChar).Value = strJizda;
insda.InsertCommand.Parameters.Add("@kolo", OleDbType.VarChar).Value = strKolo;
insda.InsertCommand.Parameters.Add("@max", OleDbType.VarChar).Value = strMax;
insda.InsertCommand.Parameters.Add("@av", OleDbType.VarChar).Value = strAv;

try
{
insda.InsertCommand.ExecuteNonQuery();
MessageBox.Show("Trasa úspěšně uložena");
}
catch (Exception error)
{
MessageBox.Show("Chyba: " + error.ToString(), "Chyba při ukládání", MessageBoxButton.OK, MessageBoxImage.Error);
}
finally
{
myConnection.Close();
}
}

Při spuštění fce mi vyskočí ten MessageBox a v něm je chyba: Syntax error in INSERT INTO statement.....

ještě pro úplnost:
DatePck = DatePicker
to co začíná TXT = TextBox
a to co Choose = ComboBox
Připojení funguje a chyba v SQL syntaxi mě nepřipadá :(
ještě mě napadlo, že by to mohlo být tím, že špatně získávám hodnotu z DatePickeru nebo ComboBoxu

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.245.103.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
12. 4. 2010   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
velurex0
Stálý člen
13. 4. 2010   #3
-
0
-

Už je vyřešeno? Já bych doporučil prozkoumat výsledný sql řetezec po doplnění parametrů. Z něho bude určitě jasné kde v kódu je chyba.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.191.119.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 16 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý