Jaká VŠ? – Vzdělání – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jaká VŠ? – Vzdělání – Fórum – Programujte.comJaká VŠ? – Vzdělání – Fórum – Programujte.com

tulk
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
11. 4. 2010   #1
-
0
-

Zajímalo by mě, jak velký je rozdíl mezi VUT a ČVUT. Především by mě zajímalo, které program. jazyky se na těchto školách(fakultách) vyučují a čeho se můžu od jednotlivých škol dočkat.

Díky za vaše názory :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.19.46.–
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
12. 4. 2010   #2
-
0
-

Programovací jazyky se všude naučíš stejné, možnosti jsou podobné.
Důležitější je spíše samotná škola, její přístup k výuce, studentům a možnostem, které ti nabízí mimo studijní plán.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.243.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
Mautinek
~ Redaktor
0
Grafoman
20. 5. 2010   #3
-
0
-

Studuji na FIT VUT. Programovacích jazyků do nás perou docela dost. Např. C, C++/Java, VHDL, Perl, Python, Lisp, Prolog, ...
Je ale nutno říct, že za ručičku nás nikdo nevede. Jen v prvním semestru byl předmět přímo zaměřený na C. Později to většinou chodí tak, že máš nějaký předmět a jsou v něm projekty typu: napište skript v jazyce ... Občas k němu je třeba jedna nebo více přednášek, ale na přednáškách se opravdu programovat nenaučíš:-)

Neznám přesně studijní plán FIT ČVUT, ale když jsem se na něj zhruba díval minulý rok, tak se předměty docela podobaly těm na FIT VUT, jen sem tam jiné názvy apod.

Vyučující jsou druhá, na každé škole potkáš ty vstřícné a ty, kteří dávají najevo, že moc nemají zájem o studenty:-) U nás se najdou ale opravdu pohodový učitelé, hlavně asistenti na cvikách jsou většinou ještě doktorandi-studenti a dá se s nimi vyjít hodně dobře.

Na FIT VUT se můžeš mimo jiné dočkat krásných budov - jedna zcela nová a druhá opravený klášter - nejnovějšího vybavení, co se týče výpočetní techniky, streaming přednášek, záznamy přednášek a nově také textové prohledávání přednášek (viz www.prednasky.com) A soustu dalšího. Pokud by tě zajímalo něco konkrétního, tak se ptej ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.37.–
Programujte.com redaktor
Sleduj mě na @MartinSimko
sneaky
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
20. 5. 2010   #4
-
0
-

FIT VUT neznám, nestudoval jsem tam, ale určitě má kvalitní výuku.

Od FIT ČVUT bych očekával klasické informatické vzdělání, čili v závislosti na oboru budeš programátor/softinž/hardwarář/manažer/grafikowebař.. Učí tam fajn kantoři.
FEL ČVUT má pro tebe asi zajímavé programy STM a OI. S programem STM budeš spíš prakticky orientovaný s nádechem manažerství, OI vychovává borce(pokud si věříš, tak ti asi dá nejvíc ze všech), hlavně v oborech, kde FEL exceluje, čili grafika, kybernetika, umělá inteligence a tak.
Mrkni sem, nebo se klidně ptej:
https://stm.fel.cvut.cz/
http://informatika.fel.cvut.cz/

Já teď dokončuju STM a půjdu na magisterské OI.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.92.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Jaká destička — založil Blujacker

Posloucháte rádia online? Jaká? — založil Lukáš Chadraba

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý