Zjištění počtu řádků v souboru (c#) – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Zjištění počtu řádků v souboru (c#) – .NET – Fórum – Programujte.comZjištění počtu řádků v souboru (c#) – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
jfk0
Newbie
12. 4. 2010   #1
-
0
-

Nazdar lidi,
tak zase si píši o radu. Potřeboval bych zjistit, jestli je nějaký způsob, kterým bych zjistil počet řádků v souboru. Momentálně to řeším takhle, protože jsem na to nenašel ve třídě StremReader žádnou metodu:



StreamReader soubor = new StreamReader("Cenik_zajezdu_CZ234.csv");
long pocetRadku = 0;
while (soubor.ReadLine() != null) pocetRadku++;
soubor.Close();

Ten soubor má totiž skoro milion řádků, které potřebuji dostat do databáze. To bude chilku trvat, takže chci průbeh zpracování zobrazit v progressBaru - no a na to potřebuji znát ten počet řádků. Předem díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.92.51.–
Reklama
Reklama
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
12. 4. 2010   #2
-
0
-

Máš to správně, dělá se to takhle:)

Anebo ještě můžeš použít jeden způsob na jeden řádek:

int pocetRadku = File.ReadAllLines(@"C:\soubor.txt").Length;

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
jfk0
Newbie
12. 4. 2010   #3
-
0
-

To Chrasty : Díky za tip - vyzkouším a porovnám co je výpočetně rychlejší a to použiju :-)
A ještě jedna věc, jestli můžu: Když projdu všechny řádky v souboru metodou ReadLine(), je pak nějaký způsob, jak nastvit ten "ukazatel" zase na první řádek? Nebo musím soubor uzavřít a znovu ho otevřít?

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.92.51.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
13. 4. 2010   #4
-
0
-

To přesunutí na začátek ... hledej BaseStream.Seek(...)

Spočtení počtu řádků, aby si mohl zobrazit správně ProgressBar, je naprosto správně, ale v případě takového molochálního souboru bych šel jinou cestou. Znáš velikost souboru (nebo ji velice snadno zjistíš) a následně i jednoduše zjistiíš počet znaků v načteném řádku, tj. šel bych cestou počítání zpracovaných znaků.

A jenom poznámka k ProgressBar ... nastavovat novou pozici po každém řádku v tomto případě také nemá cenu a hlavně překreslování zdržuje ze všeho nejvíc. Buď bych to navázal na čas (uživatel je nervozní, když se nic neděje po dobu 3s, takže něco menšího :smile1: ) resp. na počet zpracovaných řádek (řekněme po každé 150. řádce). Nebo se to dá navázat na detekci opravdové změny sloupce v PB a pak teprve provést změnu. Otázkou ovšem je, jestli na milion řádků nebudou potřeba PB 2, aby se jedna měnila alespoň trochu, protože ta druhá (celková) poleze velmi pomalu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 87 hostů

Podobná vlákna

Zjištění počtu záznamů — založil Kall_Ell

Zjištění počtu prvků v poli — založil dragon124

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý