Seřazení structury podle podle počtu jmen – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Seřazení structury podle podle počtu jmen – C / C++ – Fórum – Programujte.comSeřazení structury podle podle počtu jmen – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
jurajs840
Duch
13. 4. 2010   #1
-
0
-

Čau,
jsem začátečník a potřeboval bych poradit jak třídit jména ve struktuře podle počtu jmen. Strukturu mám naplněnou jmény,
které se tam opakují. Výsledek by měl vpadat tak, že jméno, které se nejvíce vyskytuje ve struktuře, bude na prvním místě.
Zkoušel jsem to zatím tak, že jsem porovnával jednotlivé jména mezi sebou, ale nevim jestli jsem na správné cestě.

typedef struct prestupky
{
char jmeno[20];
float kc;
t_kat kat;
int den;
int mesic;
int rok;
}prestupky;

//tohle je muj pokus jak třídit ( r je celkový počet jmen) :

char k;
prestupky *pres[100];

for (i=0;i<r;i++)
for(j=0;j<r;j++)
char *k=strstr(pres[i]->jmeno, pres[j]->jmeno);

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.161.207.–
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
14. 4. 2010   #2
-
0
-

Samozřejmě to musíš dělat přes porovnání jmen. Když to podle nich rozlišuješ, tak to ani jinak nejde (BTW jde, ale to v tomto případě ani není nutné). A lepší použít funkci strcmp než strstr. To jen tak na okraj.

Napadá mě několik možností.

V první případě uděláš to, co děláš ... porovnáš všechno se vším, někam si uložíš výsledek jméno-počet a nakonec to přeoráš podle těchto výsledků.

Druhá metoda je jenom modifikace, kdy si položky nejprve setřídíš (tj. budeš mít stejná jména za sebou). Budou se ti lépe počítat, ale to je asi tak vše. Přeorat je budeš muset taky.

No a poslední je možná časově nejlepší, ale paměťově nejhorší :smile1: . Vytvoříš si separátní datové struktury (asi seznamy), do který budeš ukládat záznamy podle jmen k sobě. Nakonec je budeš "vracet" do původního pole v pořadí od těch nejpočetnějších.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 67 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý