Python - 2.lekce (pamatujeme si čísla) – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Python - 2.lekce (pamatujeme si čísla) – Python – Fórum – Programujte.comPython - 2.lekce (pamatujeme si čísla) – Python – Fórum – Programujte.com

 

Ahoj30
Návštěvník
13. 4. 2010   #1
-
0
-

Pardon že už tady zas píšu, ale je to takto správně napsané?
V té 1.výzvě v části pamatujeme si čísla: Napište program, který vytvoří náhodné číslo a vytiskne ho 5 krát. (To není to samé jako vytištění 5 různých náhodných čísel). Budete muset dát náhodnému číslu jméno neboli ho budete muset uložit do proměnné, kterou pak budete teprve tisknout.


Napsal jsem toto:



import random
y = random.randint (1,10)
print y
print y
print y
print y
print y


Nebo musim dát ještě tomu y jméno, ale to se mně zdá jako blbost. Když jsem mu ho zkusil dát napsalo to error
Vypadalo to takhle:
import random

y = random.randint (1,10)
nahodne cislo = y
print nahodne cislo
print nahodne cislo
print nahodne cislo
print nahodne cislo
print nahodne cislo



Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.182.–
xeonikx0
Návštěvník
13. 4. 2010   #2
-
0
-

import random

z = random.randint (1,10)
print z,z,z,z,z


jednodušeji: http://programujte.com/?akce=clanek&cl=2005060801-python-3-lekce

import random

z = random.randint (1,10)
print str(z)*5


-str změni format čísla na text, když tam str neni počíta to jako číslo takže náhadný číslo krat 5= např 25

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.36.–
Spectator0
Věrný člen
13. 4. 2010   #3
-
0
-

To Ahoj3 : Pri psani nazvu promenne nesmis pouzivat mezery. Nejcasteji se pouzivaji pro nazvy promennych tyto tvary:

nahodneCislo - prvni slovo male pismeno na zacatku dalsi slova zacinaji vzdy velkym a neoddeluji se mezerou
nahodne_cislo - oddeleni tvrdou mezerou

Ja se priklanim k prvnimu vzoru.


Jinak vypsat nekolikrat jednu a tutez promennou bez pouziti cyklu vypisuj takto:



print nahodneCislo,nahodneCislo,nahodneCislo,nahodneCislo,nahodneCislo


nebo

v pythonu muzes retezec zobrazit NEKOLIKRAT tak, ze ho proste NEKOLIKRAT vynasobis =)


print '%d'%nahodneCislo * 5

(vysvetleni viz. tvuj predchozi prispevek)

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.19.47.–
. . .
w3m0
Grafoman
13. 4. 2010   #4
-
0
-

Ahoj3, hlavne bacha na ty mezery;) Python nemuze poznat, jestli nahodou myslis promennou "nahodne cislo" nebo dve promenne "nahodne" a "cislo". Proste v programovani (zadny jazyk) v nazvech mezery nepouzivat, jen v textu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.200.–
Sa Nata A Na. Howgh
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Python - 2.lekce — založil Systém

Python - 9. lekce - sort() — založil Interista

Print type (Python-3.lekce) — založil Ahoj3

Kurz Python - Lekce 9. - sort (key=...) — založil Vlastimil Ovčáčík

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý