ATmega a brown-out – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

ATmega a brown-out – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.comATmega a brown-out – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
morganzd0
Newbie
14. 4. 2010   #1
-
0
-

Zdravím,
mohl by mě někdo nasměrovat na nějaký polopatistický user guide k brown-out detection?
Potřeboval bych při poklesu napětí (před "zhasnutím" procesoru) uložit nějaké informace do eeprom, aby byly dostupné při příštím nastartování. Ale tahle moje představa, že by se to dalo řešit přes BOD je asi mimo, že? Průběžné ukládání do eeprom se mi nezdá optimální. Nejsem si jist, ale řekl bych že zápis do eeprom je asi časově náročnější a mohl by zdržovat...?
Dík za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.213.10.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
14. 4. 2010   #2
-
0
-

Brown-out je hlavne kvuli vyresetovani procesoru, kdyz je prilis male napeti a mohl by spatne fungovat.. (obzvlaste eeprom).
Pokud ale napeti nepadne pod dejme tomu 1.8V, tak by se data v procesoru ztratit nemely.. (teoreticky by tam mohla stacit baterie - aby procesor byl v resetu, ale neztratilo se uplne napajeni)
v reset stavu to zrovna moc nezere, takze by to klidne mohla byt nejaka 3V baterie jako u biosu..

problem ukladani dat pri brown out je v tom, ze uz je prilis male napeti na vstupu a prave eeprom by uz nemusela zrovna fungovat spravne..

ukladat dejme tomu jednou za minutu data neni zase tak narocne.. spis zalezi na mnozstvi dat ( a po resetu je zase nahrat )
mozna udelat optimalizaci aby se ulozily data jen po zmene.. (nejakej priznak zmeny nebo podobne)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
morganzd0
Newbie
14. 4. 2010   #3
-
0
-

To KIIV : No taky jsem tímto směrem uvažoval (ukládání v intervalech), ale ideální by bylo to uložit před vypnutím napájení. Záložní napájení je taky varianta, ale při výměně baterie se vše ztratí. Možná s nějakým kondíkem by se tomu dalo ještě pomoct, aby to vydrželo nějakou minutu bez baterie.
Každopádně dík.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.213.10.–
KIIV+42
God of flame
14. 4. 2010   #4
-
0
-

asi nevis jak dlouho vydrzi baterie s procesorem v reset stavu.. krom toho, kdyz ji vymenujes tak pripojis napajeni :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
morganzd0
Newbie
14. 4. 2010   #5
-
0
-

To KIIV : Nevim, ale nepochybuju o tom, ze se to da spocitat :)
Pripojeni napajeni pri vymene baterie nebude podporovano :-)))

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.213.10.–
xhans690
Návštěvník
20. 4. 2010   #6
-
0
-

A co takhle na nektery vstup (idealne na ext int) pripojit vystup z hlavniho napajeni (jeste pred filtraci ktera je oddelena diodou) a hlidat jeho stav? Pripadne to osetrit proti spickam.
Pokud se ztrati hlavni napajeni, bude to videt okamzite na tom vstupu, ale procesor jeste pojede z kondiku a muze ukladat data, po ulozeni prepnout treba do sleep modu
Pripadne to oddelit optoclenem, moznosti je spousta

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.173.83.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

ATmega a smyčka while — založil Palkic.89

Programovanie v atmega 16 — založil BESTTRACKER

Atmega tachometr — založil kohut

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý