Vývojové diagramy – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Vývojové diagramy – Delphi – Fórum – Programujte.comVývojové diagramy – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
lusishka0
Duch
15. 4. 2010   #1
-
0
-

byl by někdo tak hodný a podíval se na tyto moje vývojáky,jestli jsou správně?A nevím si rady s tímto zadáním:
1)posloupnost kladných ,po ní je řazeno číslo záporné.Musím najít počet prvků posloupnosti(počet kladných) a dále počet kladných menších než 10.
2)mám číslo N(2...100),dále N uspořádaných dvojic,které určují souřadnice bodů v rovině.Najdi souřadnice bodů,které mají největší vzdálenost od počátku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.85.–
Reklama
Reklama
lusishka0
Duch
15. 4. 2010   #2
-
0
-

2.vývoják

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.85.–
lusishka0
Duch
15. 4. 2010   #3
-
0
-

3.vývoják

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.85.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
16. 4. 2010   #4
-
0
-

Tak ten 1. výv. diagram je správně, pokud tedy nemáte kontrolovat správnost zadání N, aby bylo v tom intervalu.

2. výv. diagram ... ten je taky správně (až na příkaz za prvním cyklem, tam má být Xmin = A[1]). Dá se ovšem taky pochopit tak, že nejprve načteš celou posloupnost (pole), stejně jako v první příkladě, a teprve pak hledáš minimum v intervalu.

3. výv. diagram ... ten je v podstatě taky správně, drobnou úpravy bych udělal v kontrole N (podmínka N = 0), kterou bych dal hned za výpočet N = i - 1. Ale chybí ti tam ošetření počtu prvků v posloupnosti na 100 (podmínka řešitelnosti, co je v zadání na konci). Ta bude v tom první cyklu - v zadávání, tj. když i překročí 100, tak konec.

A ty zadání, se kterými si nevíš rady ... posloupnost kladných ukončená záporným číslem ... to je variace na 3. výv. diagram. Pokud to není nutné ukládat do pole, tak to můžeš rovnou počítat (jak celkový počet, tak i počet menších než 10). Jenom pozor, aby se do toho nezapočetlo i to záporné číslo, kterým to ukončíš.

No a to druhé zadání je v podstatě stejné jako ten 1. výv. diagram. Načteš body do pole, následně je v cyklu projdeš a budeš hledat ten bod, který má největší vzdálenost (průběžně si budeš ukládat max) a samozřejmě si uložíš i index do toho pole, kde je to max. Na konci můžeš vypsat ten bod (dle uloženého indexu) i tu vzdálenost (bude uložená v max).

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Podobná vlákna

Vývojové diagramy — založil VFiser

Vývojové diagramy — založil Dust

Úloha na Vennovy diagramy — založil kocourOggy

Vývojové prostředí — založil Zelenáč

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý