Jak funguje tenhle program? – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jak funguje tenhle program? – Java – Fórum – Programujte.comJak funguje tenhle program? – Java – Fórum – Programujte.com

 

k1
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
15. 4. 2010   #1
-
0
-

public class Mix4 {

int counter = 0;
public static void main(String[] args) {
int count = 0;
Mix4[] m4a = new Mix4[20];
int x = 0;
while (x < 9) {
m4a[x] = new Mix4();
m4a[x].counter = m4a[x].counter + 1;
count = count + 1;
count = count + m4a[x].maybeNew(x);
x = x + 1;
}
System.out.println("count:" + count + " counter " + m4a[1].counter);
}
public int maybeNew(int index) {
if (index < 5) {
Mix4 m4 = new Mix4();
m4.counter = m4.counter + 1;
return 1;
}
return 0;
}
}


nedaří se mi přijít na to jak tenhle program funguje. vytiskne mi to hodnoty 14 pro count a 1 pro counter ale nedokážu přijít na to proč. Mohl by mi to někdo vysvětlit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.107.–
Foowie0
Newbie
15. 4. 2010   #2
-
0
-

m4a[x].counter = m4a[x].counter + 1;
se volá pro x=1 jednou, proto je v m4a[1].counter jednička.
count = count + 1; 

count = count + m4a[x].maybeNew(x);
While cyklus se provede 9x. 9x se do count přičte jednička (viz první řádek kódu) a 5x zase jednička (druhý řádek).

Moc nevím, co má tohle znamenat ale šlo by to zjednodušit z
public int maybeNew(int index) { 

if (index < 5) {
Mix4 m4 = new Mix4();
m4.counter = m4.counter + 1;
return 1;
}
return 0;
}

na
public int maybeNew(int index) { 

return (index < 5) ? 1 : 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.129.36.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
16. 4. 2010   #3
-
0
-

To k1 : Podle toho kódu ... asi si čekal, že v counter bude taky 14, že? Proměnná counter je instanční, tj. každá instance třídy Mix4 má svojí vlastní proměnnou counter. Proto je tam ta 1, protože (jak napsal Foowie) se pro každou instanci volá přičtení jedničky pouze jednou. Kdyby si chtěl, aby counter byla společná pro všechny instance, tak ji musíš jako static.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý