Problém s ukazatelmi -> – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problém s ukazatelmi -> – C / C++ – Fórum – Programujte.comProblém s ukazatelmi -> – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Jorns0
Duch
16. 4. 2010   #1
-
0
-

Zdravím som tu zasa, nakoľko som naprogramoval program s použitím smyček,
ktorý ma neposlúcha, som ho otestoval použitím jednoduchého kódu,
ktorý by mal prakticky zmeniť hodnotu uloženú na adrese mrknite na to:



#include <iostream>
using namespace std;

int cislo=50;
int funkcia(int *x);

void main()
{
funkcia(&cislo); //predáva ako argument hodnotu uloženú na adrese
cout<<"C++ s hodnotou: "<<cislo<<endl;
cin.get();
}

int funkcia(int *x)
{
*x-22; //a tu ju mení
cout<<"kde je zamena ?\n";
return *x;
}


Výstup:


kde je zamena ?
C++ s hodnotou: 50


--------------------
V čom je problém ? Žeby v dekláracii :smile13:

Je to takmer rovnaké ako toto:
#include <iostream>

using namespace std;

int cislo,druha,tretia;
char value;
enum code{pravda,nepravda};

code mocnina(int cislo,int*druha,int*tretia);

void main()
{
cout<<"Zadajte cislo na mocnenie v rozmedzi 1 az 30:";
cin>>cislo;
if(mocnina(cislo,&druha,&tretia)==pravda)
{
cout<<"Cislo: "<<endl;
cout<<"Na druhu: "<<druha<<endl;
cout<<"Na tretiu: "<<tretia<<endl;
cout<<"\n\n\n";
}
else
cout<<"Error...\n\n\n";
cout<<"Pokracovat ? (a / n)"<<endl;
char value;
cin>>value;
switch(value)
{
case 'a':
{
main();
break;
}
case 'n':
{
cout<<"Press enter to exit..."<<endl;
}
cin.get();
cin.get();
}
}

code mocnina(int cislo,int*druha,int*tretia)
{
if (cislo<1||cislo>20)
{
return nepravda;
}
else
{
*druha = cislo * cislo;
*tretia = cislo * cislo * cislo;
return pravda;
}
}


Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.99.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
16. 4. 2010   #2
-
0
-

*x-22; //a tu ju mení
a tu ju urcite nemeni !!!!

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
sputnikone+1
Věrný člen
16. 4. 2010   #3
-
0
-

když tak minimálně *x-=22

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.53.–
Jorns0
Duch
16. 4. 2010   #4
-
0
-

dikes, to sa mi teda nevidelo minusko s rovnítkom...

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.99.–
sputnikone+1
Věrný člen
16. 4. 2010   #5
-
0
-

To Jorns : je to zkrácené *x = *x -22

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.53.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 25 hostů

Podobná vlákna

Problém — založil Dfire

Problém v C — založil Robin

Problem — založil Ghosta

Problém — založil Ma.ty

Problém — založil pali6

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý