Spustenie programu z ulozeneho suboru s vlastnou koncovkou – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Spustenie programu z ulozeneho suboru s vlastnou koncovkou – .NET – Fórum – Programujte.comSpustenie programu z ulozeneho suboru s vlastnou koncovkou – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Eversmann0
Návštěvník
16. 4. 2010   #1
-
0
-

Trochu krkolomne to znie, ale problem je vcelku jednoduchy. mam program, v ktorom si mozem ulozit vyriesene zadanie. subor ukladam s vlastnou koncovkou, aby sa dal program spustit aj cez ulozeny subor. problem je v tom, ze sa mi spusti od zaciatku, ale to nechcem, ako rozlisim, ci subor bol spusteny z original exe or z ulozeneho suboru? diky moc

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.228.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
16. 4. 2010   #2
-
0
-

Ukládáš si tedy data z aplikace do souboru a chceš rozlišit stav, kdy je aplikace spuštěna přímo (jako "prázdná") nebo má jako parametr spouštění uložený soubor?

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.203.96.–
Eversmann0
Návštěvník
16. 4. 2010   #3
-
0
-

To liborb : presne tak, lebo na prvom formulari si uzivatel moze nastavit parametre, a ked to otvorim cez ulozeny subor, tak nechcem aby ho zobrazilo, ale vykreslilo priamo riesenie.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.228.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
16. 4. 2010   #4
-
0
-

Tak hledej "command line argument". Jméno souboru bude jeden z těchto parametrů. Když tam nebude nebo to nebude "tvůj soubor", tak spustíš aplikaci normálně. A když tam bude a bude to ten tvůj, tak zobrazíš výsledek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.203.96.–
Eversmann0
Návštěvník
16. 4. 2010   #5
-
0
-

To liborb : nieco som vygooglil, ale asi dost onicom, lebo mi vyhadzuje nula argumentov. trosku jednoduchsie by to neslo, lebo moc sa nechytam. diky

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.228.–
anonymouse...
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
16. 4. 2010   #6
-
0
-

To Eversmann :
např:



string[] args = System.Environment.GetCommandLineArgs();


a pak už jen array projíždíš :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.133.–
Eversmann0
Návštěvník
18. 4. 2010   #7
-
0
-

To anonymouse... : diky moc, funguje to uplne super, ale jeden problem vyrieseny a nasiel som dalsie dva:)
1.da sa odkrokovat program, ked ho spustim z ulozeneho suboru??
2.mozu trochu primitivna otazka, ale ako sputit z druheho formulara konkretnu funkciu??



static void Main()
{
Application.EnableVisualStyles();
Application.SetCompatibleTextRenderingDefault(false);
string[] args = System.Environment.GetCommandLineArgs();
if (args.Length == 1)
{
Application.Run(new Form2());
}
else
{
Application.Run(new Form1());//??????
}
}


diky

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.142.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
18. 4. 2010   #8
-
0
-

Nastav si úplnou cestu k datovému souboru jako parametr při spouštění v nastavení projektu.

A k tomu druhému problému ... můžeš to udělat třeba tak, že předáš jméno toho souboru přes konstruktor formu a v jeho inicializaci se zase vhodně zařídíš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.203.96.–
Eversmann0
Návštěvník
19. 5. 2010   #9
-
0
-

To liborb : este mam taky problem, vsetko mi dobre vykresli, ale potom sa s tym programom neda pracovat, chyba bude asi v ShowDialogu, ale vazne neviem co s tym. dik



static void Main()
{
Application.EnableVisualStyles();
Application.SetCompatibleTextRenderingDefault(false);
string[] args = System.Environment.GetCommandLineArgs();
if (args.Length == 1)
{
Application.Run(new Form2());
}
else
{
Form1 x = new Form1();
x.toolSM_Otvorit_Click();
x.ShowDialog();
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.28.71.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
19. 5. 2010   #10
-
0
-

A nemělo by tam být náhodou něco takového:



Form1 x = new Form1();
x.toolSM_Otvorit_Click();
Application.Run(x);

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Eversmann0
Návštěvník
19. 5. 2010   #11
-
0
-

To liborb : To liborb : Problem ostal aj nadalej a to, ze ked chcem na nacitanom formulare vykonat nejaku akciu, tak neberie do uvahy vykresleni formular. dik

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.28.71.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
19. 5. 2010   #12
-
0
-

Tak to bude spíše problém toho formuláře, ne? Bez kódu ti asi víc neporadím ....

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Eversmann0
Návštěvník
21. 5. 2010   #13
-
0
-

To liborb : Asi hej, ale neviem kde. Kde to spustím normalne, tak vsetko funguje ako ma, ale ked to spustim cez ulozeny subor, tak to vykresli, ale potom ked chcem prepisat napriklad tabulku ktoru mam z dvojrozmerneho pola TextBoxov, tak sa nic nezmeni a pri tom to to prepisanie prebehne. Kod by som poskytol, ale ma to cca 2000 riadkov.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.28.71.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
21. 5. 2010   #14
-
0
-

Tak ten prográmek zipni a uvidíme :-).

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.189.143.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
21. 5. 2010   #15
-
0
-

Tak ten prográmek zipni a uvidíme :-).

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.189.143.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

Podobná vlákna

Spustenie PHP suboru — založil Rudolf

Spustenie exe suboru — založil lolik

Spustenie .exe suboru — založil javac

Spustenie programu — založil Mrkvicka

Spustenie programu v c++ — založil tomas krajco

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý