Java - pomoc s programem – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Java - pomoc s programem – Java – Fórum – Programujte.comJava - pomoc s programem – Java – Fórum – Programujte.com

 

michal_XX0
Newbie
19. 4. 2010   #1
-
0
-

Zdravím všechny ,

dovoluji si Vás tady oslovit ,

potřebuji do školy vymyslet program. Loni jsme dělali v C++ a tento program mam udělat v Javě.

No prakticky mi stačí udělat něajké menu s výběrem 1-5 , např.nějakou kalkulačku .

Kdy najede menu a já si vybetu s voleb 1-5 , např. č.1 bude vlož. č.1
č.2 - bude vlož č.2
č.3 - bude násobení mezi sebou
č.4 - výsledek

?? pomohl by někdo s tím menu ?

Díky za odpovědi všem.....

P.S: v Javě jsem LAIK !!!!


Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.39.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
19. 4. 2010   #2
-
0
-

Takže to chceš jako konzolovou aplikaci?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
michal_XX0
Newbie
19. 4. 2010   #3
-
0
-

To liborb :

tak nějak to vypada v C++ a tak by to mělo byt i v Javě......

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.39.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
19. 4. 2010   #4
-
0
-

Pokud do toho nemusíš tahat objekty a ani žádné další vymoženosti, tak to uděláš v podstatě stejně jako v C. printf je v Javě System.out.print, načtení dat (znaků) přes System.in.read. A to je v podstatě 3/4 aplikace. Funkce se dělají stejně. S chutí do toho a půl je hotovo. Když se zasekneš, tak sem hoď tvůj stávající kód ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
michal_XX0
Newbie
19. 4. 2010   #5
-
0
-

To liborb :

tohle je zatím překlad ale nejde........

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.39.–
michal_XX0
Newbie
19. 4. 2010   #6
-
0
-

To liborb :

tohle je zdroják

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.39.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
19. 4. 2010   #7
-
0
-

Budeš muset všechny pozůstatky z C++ (system, std a spol.) nahradit Javou ..., ale abys neřekl, že ses nic nedozvěděl :smile1: , tady je kus kódu pro načtení celého čísla:



Scanner sc = new Scanner(System.in);

System.out.print("Zadej prvni cele cislo: ");
int i1 = sc.nextInt();
System.out.println("Zadal jsi: " + i1);


a na jeden znak do menu ti stačí již zmíněné System.in.read (a nebudeš to muset potvrzovat Enterem)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
michal_XX0
Newbie
19. 4. 2010   #8
-
0
-

To liborb :

prosím prosím , zkus to překopat a zprovoznit , byl bych moc vdečen , celkem mě to tlačí......díky :-(

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.39.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
19. 4. 2010   #9
-
0
-

Celé? :smile19:

Nakonec zjistíš, že jediný na koho se můžeš spolehnout si ty sám ... Vykomentuj to, co nefunguje a za chvilku to máš překopaný sám ... další malá pomoc:



public static float vstup()
{
float vst = 0.0f;
Scanner sc = new Scanner(System.in);

System.out.print("Prosim zadej cislo a stiskni enter ... ");
vst = sc.nextFloat();
sc.nextLine();

return vst;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
michal_XX0
Newbie
19. 4. 2010   #10
-
0
-

To liborb :

no no celé celé pokud by to šlo.........používam java kompilátor JCreator Pro , a chyby jsou :


--------------------Configuration: <Default>--------------------
C:\Documents and Settings\belas\Plocha\GlobalMembersBMI.java:97: package std does not exist
std.cin.ignore(100,'\n');
^
C:\Documents and Settings\belas\Plocha\GlobalMembersBMI.java:108: cannot find symbol
symbol : method system(java.lang.String)
location: class GlobalMembersBMI
system("cls");
^
C:\Documents and Settings\belas\Plocha\GlobalMembersBMI.java:120: cannot find symbol
symbol : variable std
location: class GlobalMembersBMI
while (! (std.cin >> vst) || (vst<=0))
^
C:\Documents and Settings\belas\Plocha\GlobalMembersBMI.java:125: package std does not exist
std.cin.clear(); // smaže chybový příznak
^
C:\Documents and Settings\belas\Plocha\GlobalMembersBMI.java:126: package std does not exist
std.cin.ignore (10, '\n');
^
C:\Documents and Settings\belas\Plocha\GlobalMembersBMI.java:128: package std does not exist
std.cin.clear();
^
C:\Documents and Settings\belas\Plocha\GlobalMembersBMI.java:129: package std does not exist
std.cin.ignore (10, '\n');
^
C:\Documents and Settings\belas\Plocha\GlobalMembersBMI.java:138: cannot find symbol
symbol : variable std
location: class GlobalMembersBMI
while (! (std.cin >> vsti) || (vsti<1))
^
C:\Documents and Settings\belas\Plocha\GlobalMembersBMI.java:138: operator ! cannot be applied to int
while (! (std.cin >> vsti) || (vsti<1))
^
C:\Documents and Settings\belas\Plocha\GlobalMembersBMI.java:144: cannot find symbol
symbol : variable cin
location: class GlobalMembersBMI
cin.clear();
^
C:\Documents and Settings\belas\Plocha\GlobalMembersBMI.java:145: cannot find symbol
symbol : variable cin
location: class GlobalMembersBMI
cin.ignore (100, '\n');
^
C:\Documents and Settings\belas\Plocha\GlobalMembersBMI.java:147: package std does not exist
std.cin.clear();
^
C:\Documents and Settings\belas\Plocha\GlobalMembersBMI.java:148: package std does not exist
std.cin.ignore (10, '\n');
^
C:\Documents and Settings\belas\Plocha\GlobalMembersBMI.java:160: cannot find symbol
symbol : method system(java.lang.String)
location: class GlobalMembersBMI
system("cls"); //smaž obrazovku natvrdo
^
14 errors

Process completed.


PLS pokud bys měl chvilku a mrkl na to byl bych moc vděčen ! Měl bych to zítra do 12h odevzdat a nějaký pokec k tomu budu ještě psát , tak kdybys to do zítra do 8h ráno měl........moc diky ...fakticky !!

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.39.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
19. 4. 2010   #11
-
0
-

Jak jsem psal výše ... chyby to to hází na pozůstatcích z C++. std, system ... to musíš nahradit. Jak nahradit načtení desetinného čísla už jsem ti poslal. Pokud neumíš řádek s chybou nečím nahradit, tak ho zatím vykomentuj. A ještě přidám další poznámku (nápovědu), main MUSÍ v Javě vypadat takto:



public static void main(String[] args)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
michal_XX0
Newbie
19. 4. 2010   #12
-
0
-

To liborb :

no mrknu na to....budu se snažit.....................

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.39.–
michal_XX0
Newbie
20. 4. 2010   #13
-
0
-

To liborb :

Moje finální verze , už s tím fakt nehnu.......

chyby :

--------------------Configuration: <Default>--------------------
C:\Documents and Settings\belas\Plocha\uprava.java:107: cannot find symbol
symbol : method system(java.lang.String)
location: class uprava
system("cls");
^
C:\Documents and Settings\belas\Plocha\uprava.java:118: cannot find symbol
symbol : class Scanner
location: class uprava
Scanner sc = new Scanner(System.in);
^
C:\Documents and Settings\belas\Plocha\uprava.java:118: cannot find symbol
symbol : class Scanner
location: class uprava
Scanner sc = new Scanner(System.in);
^
C:\Documents and Settings\belas\Plocha\uprava.java:141: cannot find symbol
symbol : class Scanner
location: class uprava
Scanner sc = new Scanner(System.in);
^
C:\Documents and Settings\belas\Plocha\uprava.java:141: cannot find symbol
symbol : class Scanner
location: class uprava
Scanner sc = new Scanner(System.in);
^
C:\Documents and Settings\belas\Plocha\uprava.java:147: cannot find symbol
symbol : variable vst
location: class uprava
vst = sc.nextFloat();
^
C:\Documents and Settings\belas\Plocha\uprava.java:161: cannot find symbol
symbol : method system(java.lang.String)
location: class uprava
system("cls"); //smaž obrazovku natvrdo
^
C:\Documents and Settings\belas\Plocha\uprava.java:182: cannot find symbol
symbol : method uvod()
location: class uprava
uvod(); //uvodni screen obrazovka
^
C:\Documents and Settings\belas\Plocha\uprava.java:193: possible loss of precision
found : float
required: int
volba = vstupi(); //zavolá funkci vstupi pro získání výběru čísla položky menu
^
9 errors

...opravdu zkus to překopat , ty jsi profík a rozumíš tomu více.....pls.....díky moc...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.39.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
20. 4. 2010   #14
-
0
-

Moc si tomu nedal ... nu což ... v příloze máš verzi, co něco dělá ... něco málo jsem upravil a zbytek vykomentoval ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
michal_XX0
Newbie
20. 4. 2010   #15
-
0
-

To liborb :

Mnohokrát děkuji !!!!!!!!!!!!!!!! Veliká pomoc, obrovská !!!! Mám nějakou knihu o Javě a tam je 350 stránek tak si vše čtu a tak , ale sám bych to nedal............

Díky FAKT MOC..... !!!!

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.39.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Java s programem jsignpdf — založil Anna

Pomoc s programem — založil undatra

Pomoc s programem — založil Pepuna

Pomoc s programem — založil Jarda

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý