Zistenie poctu riadkov podla viacerych podmienok – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Zistenie poctu riadkov podla viacerych podmienok – MySQL – Fórum – Programujte.comZistenie poctu riadkov podla viacerych podmienok – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
marioff0
Expert
19. 4. 2010   #1
-
0
-

caute,

mam tabulku s obrovskym mnozstvom riadkov... obsahuju stlpce:

UZIVATEL ... klasika 1 az... nekonecno
STRANA ktory moze obsahovat 1 a 2
TYP ktory moze obsahovat 1,2 a 3

potrebujem zistit kolko ma uzivatel zaznamov (riadkov) obsahujucich strana=1, strana=2, typ=1, typ=2, typ=3 vzdy po samom (teda uzivatel="1" AND strana="1") ...

mam to urobene cez while, tak ze vsetky riadky uzivatela prejdem, a v cykle to spocitam....
lenze to mi trva strasne dlho... nechcem si predstavit nech sa to rozbehne 100x naraz

napadla ma samozrejme este moznost s COUNT ale v tom pripade musim urobit 5 dotazov...

neda sa to urobit 1 dotazom, proste ten 5nasobny COUNT vtlacit do jedneho dotazu...?
dik za pomoc :smile11:

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Reklama
Reklama
marioff0
Expert
20. 4. 2010   #2
-
0
-

tak uz som nato nejak dosiel na manuale mysql

SELECT SUM(IF(typ=1,1,0)),SUM(IF(typ=2,1,0)),SUM(IF(typ=3,1,0)),SUM(IF(strana=1,1,0))

FROM tabulka WHERE uzivatel='1'


len by som si chcel potvrdit ci som to pochopil spravne (aj ked to funguje dobre)

prve cislo za typ je hodnota ktorej vyskyt hladam, druhe cislo je hodnota ktora sa pripocita pri kladnom vyskyte, a tretia ktora sa pripocita pri zapornom vyskyte (teda tam kde tato hodnota nebude)

alebo som to urobil nanic, a existuje lepsia moznost ???

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý