Seriova linka – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Seriova linka – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.comSeriova linka – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Jirka
~ Anonymní uživatel
284 příspěvků
20. 4. 2010   #1
-
0
-

Ahoj chtěl bych se prosím vás zeptat. Programoval jsem seriovou linku. Ale bohužel mi vůbec nepřijme žádná data.



void inicializace_serial(void){
UCSR0C = (0 << URSEL0);
UBRR0H = 0;
UBRR0L = 16;
UCSR0C = (1 << URSEL0) | (0 << UMSEL0) | (0 << UPM10) | (0 << UPM00) | (0 << USBS0) | (1 << UCSZ01) | (1 << UCSZ00);
UCSR0C = (0 << URSEL0);
UCSR0A = (0 << U2X0);

UCSR0B = (1 << RXCIE0) | (1 <<TXCIE0) | (1 << RXEN0) | (1 << TXEN0) | (0 << UCSZ02);


}

ISR(USART0_RXC_vect){
unsigned char temp;
temp = UDR0;

prijem = temp;
UCSR0A = (0 << RXC0);
}


Nevíte kde bych tam měl chybu? Vůbec nenastane přerušení pro příjem dat. Předem díky moc.
ATMEGA 162. KRystal 16MHz, rychlost 57600, 8 databit, 1 stopbit, žádná parita.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.64.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
20. 4. 2010   #2
-
0
-

z toho kodu to neni videt: povolujes preruseni?

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Jirka
~ Anonymní uživatel
284 příspěvků
20. 4. 2010   #3
-
0
-

ano povoluji přerušení. jiné přerušení funguje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.204.–
xhans690
Návštěvník
20. 4. 2010   #4
-
0
-

nechapu vyznam v rxvect
proc pouzivas
temp=udr0
prijem=temp
proc nedas primo prijem=udr0

a jinak prijem mas jako volatile?

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.248.–
Jirka
~ Anonymní uživatel
284 příspěvků
20. 4. 2010   #5
-
0
-

To xhans69 :
Ano je to volatile. Ono to má hlubší význam až to bude fungovat. tak se s tím bude operovat trochu víc. Teď mám právě problém že se to přerušení vůbec negeneruje.Ano je to volatile. Ono to má hlubší význam až to bude fungovat. tak se s tím bude operovat trochu víc. Teď mám právě problém že se to přerušení vůbec negeneruje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.204.–
KIIV+42
God of flame
20. 4. 2010   #6
-
0
-

a co odesilani znaku... jednou za cas... funguje?

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Jirka
~ Anonymní uživatel
284 příspěvků
21. 4. 2010   #7
-
0
-

to jsem v tom programu vůbec nedělal protože by měl více méně jenom poslouchat. ale děkuju za radu vyzkoušímTo KIIV :

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.204.–
xhans690
Návštěvník
21. 4. 2010   #8
-
0
-

pak me napada jeste to co delam ja
prijaty znak ulozim do eepromy, poslu si par znaku a pak vyctu eeprom a kouknu co se nacetlo

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.173.83.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý