Nejde unita uses – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Nejde unita uses  – Pascal – Fórum – Programujte.comNejde unita uses – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
matej130
Duch
20. 4. 2010   #1
-
0
-

Mam takový problém, psal jsem program, vše probíhalo v pořádku ale najednou mi to vyhodilo chybu "unit expected but uses found", myslel jsem si že to je jen špatně zapsanym kodem, ale v již hotových programech mi to házelo také tu samou chybu , nevíte někdo co znamená a jak ji odstranit? Předem děkuji za odpovědi .

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.20.110.–
Reklama
Reklama
Mircosoft+1
Věrný člen
21. 4. 2010   #2
-
0
-

Řekl bych, že jsi napsal "uses uses;". Uses není jednotka, ale klíčové slovo, za které se použité jednotky mají vypsat, tedy např. "uses crt, dos, graph;". Víc z tvého popisu neodvodím, chtělo by to vidět zdroják.

Nahlásit jako SPAM
IP: 130.119.248.–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
matej130
Duch
23. 4. 2010   #3
-
0
-

Vím jak se zapisuje jednotka uses crt,dos apod...



Program scan;
uses crt;

var x,y,z: integer;
.
.
.
begin
Clrscr
.
.
.
end.


Není možné abych omylem něco přenastavil nebo smazal tu jednotku crt?

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.20.110.–
Mircosoft+1
Věrný člen
24. 4. 2010   #4
-
0
-

Jo ták...
Crt je většinou uložená v TURBO.TPL. Jestli tam opravdu je, zjistíš programem TPUMOVER.EXE, který je standardně součástí TP (Turbo.tpl mu dej jako parametr). Jestli tam je, tak si někde v nastavení (tuším options - startup) zkontroluj, jestli máš zatržené "Load turbo.tpl" (nebo tak nějak). Jestli tam není, tak se podívej, jestli ji někde máš v podobě CRT.TPU. Jestli ne, tak si ji budeš muset někde sehnat. Jestli jo, tak zkontroluj, jestli je ve správném adresáři (options - directories - exe and tpu directory), nebo ji Tpumoverem přesuň do turbo.tpl.

Doufám, že to pomůže.

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.144.–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
matej130
Duch
24. 4. 2010   #5
-
0
-

Předem bych se chtěl omluvit že jsem zde neuvedl jaký překladač používám je to FPC 2.4.0 Takže návod pro TP mi asi nepomůže, ještě jednou se omlouvám.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.166.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Unita z Pacalu do dll — založil yaqwsx

Nejde zapnout — založil Martin

Nejde zapnout PC — založil Garret Raziel

Nejde mi pretypovani — založil Razl

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý