Win32 - resource – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Win32 - resource – C / C++ – Fórum – Programujte.comWin32 - resource – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

devilfish0
Stálý člen
20. 4. 2010   #1
-
0
-

Zdravim,
potreboval by som pomoct s jednou vecou ktorej nechapem. Mam Win32 aplikaciu a v resource.h mam definovane konstanty pre ikonu a menu



Resource.h:

#define IDI_ICON1 129
#define IDI_ICON2 131
#define IDR_MENU1 132
#define ID_EDIT_U 32771
#define ID_EDIT_REDO 32772
#define ID_EDIT_SETTINGS 32773
#define ID_SETTINGS_SOUND 32774
#define ID_FILE_OPEN 32775
#define ID_FILE_SAVE 32776
#define ID_FILE_EXIT 32777
#define ID_HELP_ABOUT 32778

Ale ked ich potom chcem pouzit


Main.cpp:

wc.hIcon = LoadIcon(hInstance, MAKEINTRESOURCE(IDI_ICON1));
wc.lpszMenuName = MAKEINTRESOURCE(IDR_MENU1);

Tak to vyhodi chybu
Error	2	error C2065: 'MAINMENU' : undeclared identifier	c:\documents and settings\user\win32\win32\win32.cpp	25	WIN32

Ale ak pridam
#include "Resource.h"
do main.cpp tak mi vypise upozornenie
Warning	1	warning C4627: '#include "Resource.h"': skipped when looking for precompiled header use	c:\documents and settings\user\win32\win32\win32.cpp	2	WIN32


Ale ak zadam ciselnu hodnotu konstanty (129,132) tak to funguje. Jak je to mozne?

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.121.172.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
21. 4. 2010   #2
-
0
-

Asi používáš MVS, že? Tam je nutné, aby v každém .cpp souboru byl jako první "inclůdován" soubor "stdafx.h". Asi si to tak měl a dal si resource.h před něj.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
devilfish0
Stálý člen
21. 4. 2010   #3
-
0
-

To liborb :
Super diky bolo to presne v tom :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.121.172.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý