Přidaní tabulky – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Přidaní tabulky – PHP – Fórum – Programujte.comPřidaní tabulky – PHP – Fórum – Programujte.com

 

kadla0
Duch
21. 4. 2010   #1
-
0
-

Dobrý den,
rád bych se zeptal asi na takovou základní věc, ale nemůžu na to přijít. Mám nějaké osoby, které mají vyplnit svoji školů a údaje o ní ve formuláři. Mám udělaný formulář a chci když někdo klikne na položku další školu, aby se vytvořila znova tabulka se školou.

<tr>
<td>Název školy č.1</td
</tr>

a po kliknutí na tlačítko další se vytvořilo to samé tzn:

<tr>
<td>Název školy č.2</td
</tr>

Pokud by to šlo, tak chtěl bych tyto položky odebírat.

Mockrát děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.230.154.–
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
22. 4. 2010   #2
-
0
-

Pomocí jQuery: http://api.jquery.com/appendTo/#selector

// připojení kódu na konec divu s ID 'muj_div'
$("<div>další řádek</div>").appendTo("#muj_div");

Pomocí JS by šlo přidání pomocí innerHTML (v proměnné bys měl uložený nový řádek, po kliku bys do obsahu přidal i obsah proměnné).

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.243.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
22. 4. 2010   #3
-
0
-

Pomocí php - musíš si ukládat nějak stav, kolik tadných table chces, tzn. klik na tlacitko pridat skolu zavola php, ktere v cyklu vygeneruje tolik tabulke, kolik bude preneseno v tom danem html formulari.

<?php

if (!isset($_GET['tabulek']) $_GET['tabulek'] = 1;
$tabulek = (int) $_GET['tabulek'];
for ($i = 1, $to <= $tabulek, $i++) {
echo "<table><tr><td>Skola $i</td></tr>....";
}

?>
<form action='' method='get'><input type='hidden' name='tabulek' value='$tabulek'>
<input type="submit" value="Pridat tabulku" />
</form>

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.68.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
kadla0
Duch
22. 4. 2010   #4
-
0
-

hrach napsal: ...



diky moc za pomoc, ale nejak mne to moc nefunguje. Ja jsem musel opravit par chyb, ale nefunguje me to. Mohl by jsi me jeste pomoci? treba moc nevim, k cemu je tam promena to, do ktere se nic nenacita.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.230.154.–
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
22. 4. 2010   #5
-
0
-

promin, zde je opraveny funkcni kod

<?php


if (!isset($_GET['tabulek']))
$_GET['tabulek'] = 1;

$tabulek = (int) $_GET['tabulek'];

for ($i = 1; $i <= $tabulek; $i++) {
echo "<table><tr><td>Skola $i</td></tr></table>";
}

?>

<form action='' method='get'><input type='hidden' name='tabulek' value='<?php echo $tabulek + 1 ?>'>
<input type="submit" value="Pridat tabulku" />
</form>

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.68.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
kadla0
Duch
22. 4. 2010   #6
-
0
-

super, děkuju moc. CHci se jen zeptat, myslíš, že jde udělat i odebíraní těch elementů v php?

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.230.154.–
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
22. 4. 2010   #7
-
0
-

to je slozita otazka, ano jde, vse zalezi na tom, jak to chces mit; zkus ti to trochu nastudovat.
kazdopadne, pokud chces takhle pridavat formulare (a ne tabulky), tak musis pamatovat na to, ze si to ty data pri pridani/odebrani nezapamatuje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.68.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
kadla0
Duch
22. 4. 2010   #8
-
0
-

aha, děkuju moc...myslíš, že bych to měl teda udělat spíš pomocí JS?

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.230.154.–
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
22. 4. 2010   #9
-
0
-

pomocí js nebudes muset resit, ze se ti ztrati data :) takze zalezi, jestli chces, aby to fungovalo i bez js; ale v dnesni dobe klidne jen pomoci js; doporucuji pomoci jqery, jak psal Curo

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.68.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
kadla0
Duch
22. 4. 2010   #10
-
0
-

tak jo super diky, zkusim to poradne nastudovat a vymyslet. Presne jak jsi rikal, chci pridavat nejaky informace do formulare a nechci, aby se mi ztratily ulozeny data.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.230.154.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 41 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý