Problém s pozadím .. PLEASE HELP – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problém s pozadím .. PLEASE HELP – CSS – Fórum – Programujte.comProblém s pozadím .. PLEASE HELP – CSS – Fórum – Programujte.com

 

gatuso0
Stálý člen
21. 4. 2010   #1
-
0
-

Zdravím chlapy mam problém, již mam nejaké zkušenosti s HTML/CSS ale mam tu problémek ... dělam si design webu a řekl jsem si že si ho nakóduju (jako vždy když udělám svůj nejaký amatérský design) ... Potřeboval bych ty 3 lišty (na obrázku jsem na ně ukázal šipky) aby byly normálně pod sebou jak vidíte na tom obrázku, ale potřebuju aby byly vždy roztažený uplně na okraj (podle toho jakej má uživatel monitor takže nemůžu dát parametry šířky že ? ) vždy u každé lišty sem si vyřízl malinkej kousíček aby se to nenačítalo dlouho, takže by se dalo říct že bych chtěl prostě poradit jak udělat aby se mi ten vyřízlí kousíček vždy opakoval přes celou šířku uživatelovo monitoru ... jen chci říct že dole pod těma lištama potřebuju dát tu barvu pozadí jak tam mam (#DBDBDB) takže vůbec nwm jak to řešit :( prosím o radu, pod tímto textem přidávám zmiňovaný obrázek.




Jinak si prosím nevšímejte obsahu, mam to celý rozdělaný :) a grafiku vůbec neumim takže kritiku prosím stranou, dík :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.10.–
HTML & CSS3 kodér na volné noze.
www.vlastimilfiser.cz
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
22. 4. 2010   #2
-
0
-

To gatuso : Nejsem si jistý, jestli tě chápu.
1) bych doporučoval fixní layout (nepřízpusobivý rozlišení)
2) vyřízneš si obrázek 1px x 20px (třeba) a ten dáš na pozadí daného bloku
backgroud:url('obrazek.gif') repeat-x;
3) bloku nastavíš šířku (v PX nebo pokud chceš fluidní layout, pak 100%), dáš mu výše zmíněné pozadí, výšku např těch výše uvedených 20px a je to.

Co se týče procent, platí to, že 100% nadřazeného prvku. Budeš-li mít DIV s šířkou 600px a do něj dáš blok s daným pozadím a nastavíš mu width:100%;, pak bude mít šířku rodičovského prvku; 600px.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.243.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
gatuso0
Stálý člen
22. 4. 2010   #3
-
0
-

Hele dík za radu, ale jestly te chapu spravne tak by to melo byt nejak takto ?

#header {background-image: url('http://www.gatuso.eu/new/header.png'); background-repeat: repeat; width: 100%; height: 123px;}



ale víš v čem je problém ? že když dám na 100% jak je nahoře v kódu tak mam na obrazovce cca 10-15 px okraje ... potřeboval bych to uplně po cely sirce jako je to treba tady na programujte.com .... Nevis co stim ? uz sem zoufalej :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.36.–
HTML & CSS3 kodér na volné noze.
www.vlastimilfiser.cz
gatuso0
Stálý člen
22. 4. 2010   #4
-
0
-

Prosím poradil by jste nikdo ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.36.–
HTML & CSS3 kodér na volné noze.
www.vlastimilfiser.cz
Palmik0
Super člen
22. 4. 2010   #5
-
0
-

Těžko soudit bez kódu, ovšem typuji to na to, že máš nadřazenému bloku nastavený padding.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.177.–
Yesterday is history. Tomorrow is a mystery. Today is a gift and that is why it's called the present.
gatuso0
Stálý člen
22. 4. 2010   #6
-
0
-

Nemůžu vám ukázat kód když chci nejdříve nakódovat hlavičku ale ktomu potřebuju toto asi ne ? ... jinak to tvoje nechapu jak to myslíš ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.36.–
HTML & CSS3 kodér na volné noze.
www.vlastimilfiser.cz
Kuboslav0
Newbie
22. 4. 2010   #7
-
0
-

gatuso napsal:
Nemůžu vám ukázat kód když chci nejdříve nakódovat hlavičku ale ktomu potřebuju toto asi ne ? ... jinak to tvoje nechapu jak to myslíš ...



Keď nevieš základy tak načo sa púšťaš do kódovania CSS šablóny ?
Daj si do CSS súboru:
body{margin:0;padding:0}

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.29.146.–
</microsoft>
gatuso0
Stálý člen
22. 4. 2010   #8
-
0
-

Chlape díky moc ! ... jinak nejsem žádnej přeborník ale proč si nepokusit nakódovat svuj web že ? ;) ještě jednou díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.36.–
HTML & CSS3 kodér na volné noze.
www.vlastimilfiser.cz
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
23. 4. 2010   #9
-
0
-

To gatuso : Je třeba sem příště dávat více kódu, jak psal Palmik... Třeba odkaz na daný CSS styl. Nevadí, ž enení finální.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.243.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý