Vykreslovanie v GD2 kniznice – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vykreslovanie v GD2 kniznice – PHP – Fórum – Programujte.comVykreslovanie v GD2 kniznice – PHP – Fórum – Programujte.com

 

24. 4. 2010   #1
-
0
-

Zdravim nazaril som na jeden zavazny problem, potrebujem obrazok vykreslovat pixel po pixely. jedna sa o to ze idem vytvorit random mapu.

tu je zdrojak:

<?php


$obr_x = 40;
$obr_y = 30;

header ("Content-type:image/jpeg");
$mapa = ImageCreate($obr_x,$obr_y);
$pozadie = ImageColorAllocate($mapa,255,255,255);

for($ox=0; $ox<$obr_x; $ox++)
for($oy=0; $oy<$obr_y; $oy++){
imagesetpixel($mapa, $ox, $oy, ImageColorAllocate($mapa,0,0,0));
}

Imagejpeg ($mapa);
ImageDestroy ($mapa);

?>


lenze nevykresli cely obrazok ale len par pixelov a nevidim v zdrojaku ziadnu chybu by som aj ruku do ohna dal ale nejde to, kde tam mam chybu ?


Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.96.–
24. 4. 2010   #2
-
0
-

Mieni mi tu niekdo vobec poradit alebo je to mrtve forum ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.96.–
filippop0
Návštěvník
24. 4. 2010   #3
-
0
-

To BgDestroy : Není to mrtvé forum, jen je víkend :) PHP moc neumím, ale jen mě tak napadlo... Nemělo by to být náhodou takhe?

for($ox=0; $ox<$obr_x; $ox++){

for($oy=0; $oy<$obr_y; $oy++){
imagesetpixel($mapa, $ox, $oy, ImageColorAllocate($mapa,0,0,0));
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.117.–
24. 4. 2010   #4
-
0
-

To filippop :

pokial mas za if alebo for, while iba jeden prikaz nemusia sa davat {}

for(inicializacia ; podmienka ; zmena)

prikaz;


pokial by bolo vacej prikazov uz sa musia davat {}:

for(inicializacia ; podmienka ; zmena){

prikaz1;
prikaz2;
}


cize ked to zapisem
for($ox=0; $ox<$obr_x; $ox++) 

for($oy=0; $oy<$obr_y; $oy++){
imagesetpixel($mapa, $ox, $oy, ImageColorAllocate($mapa,0,0,0));
}


alebo

for($ox=0; $ox<$obr_x; $ox++){

for($oy=0; $oy<$obr_y; $oy++){
imagesetpixel($mapa, $ox, $oy, ImageColorAllocate($mapa,0,0,0));
}}


vysledok je ten isty

ale keby som to zapisal takto
for($ox=0; $ox<$obr_x; $ox++);

for($oy=0; $oy<$obr_y; $oy++){
imagesetpixel($mapa, $ox, $oy, ImageColorAllocate($mapa,0,0,0));
}


cize za prvym forom je tzv, bodkociarka islo by to ale uz by to nebol vnoreny cyklus

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.96.–
25. 4. 2010   #5
-
0
-

Uz som to vyriesil za pomoci ineho cloveka z inej www stranky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.96.–
filippop0
Návštěvník
25. 4. 2010   #6
-
0
-

To BgDestroy : A napíšeš nám jak?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.117.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 25 hostů

Podobná vlákna

GD2 a funkcie — založil Smokie

Rozpadnute obrazky cez GD2 — založil Smokie

Vykreslovanie JPG — založil mORb

Vykreslovanie herneho pola — založil Jozef Vrana

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý