Jak použít dll knihovnu v javě – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Jak použít dll knihovnu v javě – Java – Fórum – Programujte.comJak použít dll knihovnu v javě – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Bicek0
Newbie
26. 4. 2010   #1
-
0
-

Potřeboval bych použít zařízení ke kterému není žádná dokumentace, ale jsou k němu dll knihovny které zdokumentované jsou. Jak na to, abych mohl použít funkce z dll knihovny?

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.77.78.–
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
26. 4. 2010   #2
-
0
-

To záleží na tom, co je ta knihovna zač. Pokud je to COM, tak použiješ třeba Jacob. A pokud je to "obyčejná" knihovna, tak potřebuješ JNI (ukázka použití http://www.codetoad.com/java_simpleJNI.asp). A pokud je to úplně něco jiné, tak musíš napsat, co to je.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Bicek0
Newbie
26. 4. 2010   #3
-
0
-

To liborb : Jedná se o programátor procesorů, který visí na USB - z toho, tak jak to chápu soudím, že musím použít JACOB je to tak? Porty si teda ovládá sama knihovna a já jen volám její metody.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.77.78.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
26. 4. 2010   #4
-
0
-

Není COM jako COM :smile1: . "Můj" COM je Component Object Model - komponentová technologie. Takže na ovládání sériového portu přes USB budeš potřebovat to druhé.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Bicek0
Newbie
26. 4. 2010   #5
-
0
-

Aha .. úsměvné.
Děkuji za radu. JNI vypadá jednoduše tak uvidíme kde zakopnu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.77.78.–
Bicek0
Newbie
4. 5. 2010   #6
-
0
-

Á... už jsem zakopl. S vlastníma knihovnama je to OK, ale problém nastane při použití těch cizích ke kterým nejsou zdrojáky a nemůžu je tudíž opětovně přeložit. Napadlo mě vytvořit vlastní knihovnu, která používá tu knihovnu bez zdrojáků a kterou tak můžu znovu přeložit, již na tom pracuji, ale moc se mi to nelíbí.
Neznáte někdo elegantnější a "čistší" řešení než takto "lámané" použití JNI?

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.77.78.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 28 hostů

Podobná vlákna

Jak na knihovnu Icmp.dll — založil Borisek

Dll knižnica v jave — založil delux

Jak skompilovat knihovnu? — založil Luděk Navrátil

Maven - jak pridat knihovnu — založil pepa

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý