LINQ a DB – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

LINQ a DB – .NET – Fórum – Programujte.comLINQ a DB – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Jirka
~ Anonymní uživatel
284 příspěvků
26. 4. 2010   #1
-
0
-

Dobry den,

chtel bych se jen zeptat mam db v MSSQL Server a je velice jednoducha mam tabulku ZAMESTNANEC a tabulku ODDELENI tabulka zamestnance ma cizi klic na tabulku oddeleni kde je jen jeden sloupec ID a NazevOddeleni a ja chci kdyz v C# udelam objekt zamestanance a a pridelim mu do vlastnosti oddeleni objekt nebo entitu oddeleni a ta ma vlastnost nazev oddleleni takovej jakej uz v db v tabulce oddleeni je aby se nevytvarel dalsi radek ale aby se pouzil onen odkaz na jiz existuji radek v tabulce oddleni.

Je toto mozne nejak nastavit v db nebo pres LINQ?

Jinak mam reseni treba pred Lambda vyrazy ale radsi se zeptam jestli neni i jednodussi zpusob.

Dekuji za odpovedi

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.252.–
Reklama
Reklama
dannyk0
Věrný člen
26. 4. 2010   #2
-
0
-

No jako ja nevim, ale vytvoris novy objekt zamestnance, tak pomoci linq si vyber objekt z oddeleni a prirad ho zamestnanci. Nevim presne, kde je problem.
Vyber provedes normalne pomoci podminky where odd_name == "pokladni".

Teda nic jineho jako problem v tom nevidim :X

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 32 hostů

Podobná vlákna

LINQ from from — založil liza

Odfiltrovanie v LINQ — založil Jan

SQL to LINQ — založil jabo

C# použití linq — založil Marek

LINQ to XML — založil plasmo

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý