Jak skalovat rozmer prvku div – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jak skalovat rozmer prvku div – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.comJak skalovat rozmer prvku div – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com

 

Honza
~ Anonymní uživatel
450 příspěvků
28. 4. 2010   #1
-
0
-

Zdravim,
muj dotaz je takovy: Mam prvek div, ve kterem je obsazen text a obrazek. Chci ho kliknutim na nej zvetsit na velikost cele obrazovky tak, aby byl kompletne zobrazen. Jakym zpusobem mohu:
- nastavit rozmer divu, aby zabiral proste cele okno?
- zvetsit velikost pisma umerne k velikosti okna?

Honza

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.186.–
Kobi
~ Moderátor
+1
Věrný člen
28. 4. 2010   #2
-
0
-

Nastav mu position: absolute; height: 100%; width: 100%;

Každopádně bez javascriptu se tu neobejdeš, samotné html žádné onclick nemá.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.85.–
Honza
~ Anonymní uživatel
450 příspěvků
28. 4. 2010   #3
-
0
-

To Kobi :
Diky za odpoved, ale bud delam neco spatne nebo to nefunguje. Javascriptem zapisuji do dokumentu:

<div position='absolute' height='100%' width='100%'><img .....></div>

Obrazek je zobrazen v max. mozne velikosti a velikost fontu je uplne stejna jako puvodnim dokumentu - tzn. neni vetsi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.186.–
Kobi
~ Moderátor
+1
Věrný člen
28. 4. 2010   #4
-
0
-

ty atributy nemůžeš zadávat přímo divu, jsou to vlastnosti CSS, čili <div style="position: absolute; width: 100%; height: 100%;"></div>

S tím fontem si nejsem jistý... Je potřeba ho zvětšovat vzhledem k velikosti okna? Musel by sis spočítat poměr:
Aktuální velikost divu => velikost fontu je X
Velikost maximalizovaného divu => Nová velikost fontu je Y

Y = Maximalizovaný div / aktuální div * původní velikost fontu

A propos, jak zapisuješ javascriptem do dokumentu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.85.–
Honza
~ Anonymní uživatel
450 příspěvků
28. 4. 2010   #5
-
0
-

To Kobi :

Mam dokument, ve kterym mam objekty:
<div class="snimek">.....obrazky, texty, tabulky...........</div>

Tyto snimky chci prezentovat zobrazene pres cele okno prohlizece -> tzn. potrebuji je roztahnout.
Zapisuju pomoci document.write(HTML kod). Ten kod ma obsahovat ten div s celym svym obsahem a navigacni tlacitka (dalsi, predchozi).
Je to aspon trochu obvykle to takto resit? Web normalne nedelam, ale tohle ted potrebuju nejak dat do kupy..

S tim fontem jsem predpokladal, ze si budu muset pocitat nejake pomery.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.186.–
Honza
~ Anonymní uživatel
450 příspěvků
28. 4. 2010   #6
-
0
-

To Kobi :

Jinak btw. k tomu <div style="position: absolute; width: 100%; height: 100%;"></div>:
Bohuzel to taky nefunguje uplne spravne - obrazek je ve stejne velikost jako byl v pudodnim dokumentu...

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.186.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý